Yardım Xiaomi Mi 10 Arama ve Mesajlar uygulaması yükleme

sKzC

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi mi 10
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı 11.0.15.0
Telefon Modeli
Xiaomi Mi10
Bootloader Kilidi
Kapalı
Öncelikle selamlar,
Yakın zamanda P20 Pro'dan Xiaomi Mi10 modeline geçiş yaptım. Ancak mevcut yüklü gelen Google arama ve mesajlar uygulamasını malesef beğenmedim.
Biraz araştırma sonrasına Xiaomi arama ve mesajlar uygulamasını kullanabilmem için cihazımın bootloader kilidini açıp Hindistan romu yüklemem gerektiğini öğrendim.
Cihazımda hali hazırda Android 10 Miui 11.0.15.0 kararlı sürüm mevcut.
2 sorum var yardımcı olursanız sevinirim.

1. Hindistan romu yüklersem cihazım güncellemeleri otomatik olarak almaya devam eder mi ? Yoksa her defasında kendim rom yükleyerek mi güncellemeliyim ?
2. Eğer cihaz kendisini otomatik güncellemeye devam edecekse her güncellemede tekrar Google arama ve mesajlar uygulaması mı yüklenir ?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Hali hazırda yazım hatalarım varsa özür dilerim Almanca klavyeden anca bu kadar yazabildim.
Saygılar.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Hindistan rom yüklerseniz hindistan romunun güncellemelerini alırsınız. Yani hindistan romuna google arama ve mesaj eklemedikleri sürece MIUI arama ve mesaj uygulamalarını kullanmaya devam edersiniz.

Oyla:

sKzC

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi mi 10
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hindistan rom yüklerseniz hindistan romunun güncellemelerini alırsınız. Yani hindistan romuna google arama ve mesaj eklemedikleri sürece MIUI arama ve mesaj uygulamalarını kullanmaya devam edersiniz.

Alakanız ve cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yazınızdan anladığım kadarı ile cihaz otomatik olarak güncelleme almaya devam edecek. Peki Hindistan romu yüklediğim zaman şuan ki rom ile aralarında bariz farklar var mı acaba ? Çok fazla reklam vesaire olduğundan bahsedildiğini duymuştum, yakın zamanda gelecek miui 12 güncellemesi ile bütün reklamlar kalkacak diye biliyorum acaba bu Hindistan romu için de geçerli midir ?

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Alakanız ve cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yazınızdan anladığım kadarı ile cihaz otomatik olarak güncelleme almaya devam edecek. Peki Hindistan romu yüklediğim zaman şuan ki rom ile aralarında bariz farklar var mı acaba ? Çok fazla reklam vesaire olduğundan bahsedildiğini duymuştum, yakın zamanda gelecek miui 12 güncellemesi ile bütün reklamlar kalkacak diye biliyorum acaba bu Hindistan romu için de geçerli midir ?
Maalesef bilemiyorum hocam... Cihazdan cihaza değişir bu sorduklarınız ve bende de Mi 10 yok. Olması da pek olası değil bu fiyatlarla :D

Oyla:

Gazi27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
3
Hindistan Global Romun Diğer Global Sürümden farkı yok arama mesjlar rehber arama kaydı gibi artı tarafları var kendim kullanıyorum reklam konusuna geline ayarlardan hepsini kapatabiliyorsun reklamsız bir şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Yalnız BL kilidinin açık olması lazım

Oyla:

sKzC

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi mi 10
Konular
1
Hindistan Global Romun Diğer Global Sürümden farkı yok arama mesjlar rehber arama kaydı gibi artı tarafları var kendim kullanıyorum reklam konusuna geline ayarlardan hepsini kapatabiliyorsun reklamsız bir şekilde kullanmaya devam edebilirsin. Yalnız BL kilidinin açık olması lazım
Cevabınız için teşekkür ederim. Cihazı yeni aldığım ve ilk defa Xiaomi kullandığım için biraz acemi kalıyorum bu konularda BL kilidini açmayı düşünüyorum 1 hafta süre verdi. Önümüzdeki cumartesi açabileceğim ancak. Yeni telefona rom atmak ne kadar mantıklı bilmem ama bu Google uygulamarına kafayı takmış durumdayım.

Mi 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

sKzC

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi mi 10
Konular
1
Maalesef bilemiyorum hocam... Cihazdan cihaza değişir bu sorduklarınız ve bende de Mi 10 yok. Olması da pek olası değil bu fiyatlarla :D
İlginiz için tekrar teşekkür ederim hocam cevabınız fazlası ile yeterli.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
42
BL kilidi açıldıktan sonra Mi Flash uygulaması ile ilgili rom u cihazınıza atabilirsiniz. cihazınıza ait bölümde detaylı anlatımlar mevcuttur. Özellikle rom flashlarken kilidi kapat seçeneğinin tik li olmadığından emin olun. işlemler süresince takıldığınız yada hata aldığınız bir bölüm olursa hata ekranı ile birlikte konu açarsanız yardımcı olunacaktır.
Global rom kullandığınız sürece (TWRP yüklemeden ve Magisk Root yapmadan kullandığınız sürece), normal güncellemeleri alacaksınız.

Oyla:

sKzC

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi mi 10
Konular
1
BL kilidi açıldıktan sonra Mi Flash uygulaması ile ilgili rom u cihazınıza atabilirsiniz. cihazınıza ait bölümde detaylı anlatımlar mevcuttur. Özellikle rom flashlarken kilidi kapat seçeneğinin tik li olmadığından emin olun. işlemler süresince takıldığınız yada hata aldığınız bir bölüm olursa hata ekranı ile birlikte konu açarsanız yardımcı olunacaktır.
Global rom kullandığınız sürece (TWRP yüklemeden ve Magisk Root yapmadan kullandığınız sürece), normal güncellemeleri alacaksınız.
Teşekkür ederim. Uyarılarınızı ve önerilerinizi dikkate alırım. Umarım sorunsuz halledebilirim. Sonucu buradan bildireceğim işlem tamamlandığı zaman.

Oyla:

sKzC

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi mi 10
Konular
1
Arkadaşlar sonunda istediğim bahse konu uygulamaları kullanmaya başlayabildim ama küçük bir farkla.
Bu konuda fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara faydası olacağını düşünerek, yaptığım işlemleri ve başıma gelenleri yazma gereği duyuyorum ki dün gece itibari ile zaman zaman adrenalin dolu dakikalar yaşamış oldum.

İlk olarak ilk mesajımda belirttiğim üzere Kararlı Hindistan romu indirerek Flashtool yardımı ile telefonuma flashlamayı denedim ve Mismatching image and device isimli bir hata aldım ve bunun üzerine malesef telefonum (brick diye tabir ediliyor sanırım) sadece fastboot mod da açılmaya başladı.
2. defa Forumumuzda paylaşılan Hindistan kararlı romunu indirerek telefona flashladım ve telefonu açmayı başardım lakin bahsi geçen romu yüklediğimde rom içersinde malesef yine Google arama ve mesaj uygulamalarının yüklü olduğunu görmek beni bi nebze hayal kırıklığına uğratmıştı ki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar sonunda istediğim bahse konu uygulamaları kullanmaya başlayabildim ama küçük bir farkla.
Bu konuda fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlara faydası olacağını düşünerek, yaptığım işlemleri ve başıma gelenleri yazma gereği duyuyorum ki dün gece itibari ile zaman zaman adrenalin dolu dakikalar yaşamış oldum.

İlk olarak ilk mesajımda belirttiğim üzere Kararlı Hindistan romu indirerek Flashtool yardımı ile telefonuma flashlamayı denedim ve Mismatching image and device isimli bir hata aldım ve bunun üzerine malesef telefonum (brick diye tabir ediliyor sanırım) sadece fastboot mod da açılmaya başladı.
2. defa Forumumuzda paylaşılan Hindistan kararlı romunu indirerek telefona flashladım ve telefonu açmayı başardım lakin bahsi geçen romu yüklediğimde rom içersinde malesef yine Google arama ve mesaj uygulamalarının yüklü olduğunu görmek beni bi nebze hayal kırıklığına uğratmıştı ki

2. defa Forumumuzda paylaşılan Hindistan kararlı romunu indirerek telefona flashladım ve telefonu açmayı başardım lakin bahsi geçen romu yüklediğimde rom içersinde malesef yine Google arama ve mesaj uygulamalarının yüklü olduğunu görmek beni bi nebze hayal kırıklığına uğratmıştı ki Rehber - Toplu olarak Miui 11- Miui 12 Resmi Romlar konusunda ekli bulunan endonezya romunu indirerek bu defa forumda paylaşılan 64 bit flashtool uygulaması aracılığıyla tek seferde sıkıntısız bir şekilde flashlamayı başardım.

An itibari ile cihazımda Miui Arama ve Mesajlar uygulamasını sorunsuz şekilde kullanıyorum. Almanya'da yaşadığım için cihazımda yüklü gelen romla kıyaslama yapmam gerekirse (Türkiye'de kullanılan cihazlar hakkında malesef bilgim yok.) Yüklediğim endonezya romu gayet stabil, hızlı ve şarj konusunda bir nebze daha iyi. Miui Arama ve mesaj uygulamaları ise google uygulamalarından daha güzel ve kullanışlı. Acizane tavsiyem yükleyeceğiniz romu forumda ki bilgili hocalarımızın paylaştığı romlar içerisinden seçip yüklerseniz ve 64 bit bir bilgisayarda yine forumda bu konuda bilgi sahibi olan hocalarımızın paylaştığı 64 bit Flash tool uygulaması ile yüklemeniz. Aksi taktirde benim gibi sıkıntılar yaşama ihtimaliniz yüksek ve malesef benim kadar şanslı olmayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-08-02-16-47-26-626_com.android.contacts.jpg
    Screenshot_2020-08-02-16-47-26-626_com.android.contacts.jpg
    130,4 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2020-08-02-16-47-21-721_com.android.contacts.jpg
    Screenshot_2020-08-02-16-47-21-721_com.android.contacts.jpg
    150 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_2020-08-02-16-47-46-244_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2020-08-02-16-47-46-244_com.miui.home.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2020-08-02-16-47-58-939_lockscreen.jpg
    Screenshot_2020-08-02-16-47-58-939_lockscreen.jpg