Sohbet Xiaomi kadar kendi malını düşüren başka firma görmedim

• Konbuyu başlatan chnekn
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 23
  • Görüntüleme 2K

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Satış politikasından daha çok her yeni çıkan model aslında yazılım olarak yetersizliği daha da artırıyor. Xiaomi yazılımından memnun olan çok az kimse vardır, çareleri custom romlarda arıyoruz.

Arz talep meselesi biraz da, mesela oppo geçen sene 5000 liraya orta seviye telefonunu satmaya kalktı, kim aldı ki, kimse almayınca bu sene o ayardaki telefonu 3000 e çekmek zorunda kaldı, ki bu haliyle de pahalı. Biz almaz isek, onlar da satamayınca mecburen kârdan feragat edecek (vergiler malum). Millet olarak tüketim kültürümüzü aslında düzeltmemiz lazım.

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Hocam, Şaomi bir kaç ay içinde yarı yarıya değer kaybediyorsa, bu durum biz tüketiciler için, aslında iyi bir bir şeydir, diye değerlendirmekteyim. Yani gözümüze kestirdiğimiz bir modelini bir kaç ay bekleyip alırız.

Bu arada örnek verebilir misiniz ? Şaomi 'nin hangi modeli bir kaç ay öncesine kadar yarı fiyatına satılıyor ?

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Fotoğraf atmadan önce araştırdınız mı? Attığınız fotoğraf kış indirimi kampanyasının fiyatları, normal fiyatlar değil.
(İngilizcesi)
(Attığınız olan fransızca)

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Satış politikasından daha çok her yeni çıkan model aslında yazılım olarak yetersizliği daha da artırıyor. Xiaomi yazılımından memnun olan çok az kimse vardır, çareleri custom romlarda arıyoruz.

Arz talep meselesi biraz da, mesela oppo geçen sene 5000 liraya orta seviye telefonunu satmaya kalktı, kim aldı ki, kimse almayınca bu sene o ayardaki telefonu 3000 e çekmek zorunda kaldı, ki bu haliyle de pahalı. Biz almaz isek, onlar da satamayınca mecburen kârdan feragat edecek (vergiler malum). Millet olarak tüketim kültürümüzü aslında düzeltmemiz lazım.

Çok haklısınız, insanlık olarak tüketme kültürümüz, özellikle de bizim milletimizin tüketim kültürü gün geçtikçe aşırıya gidiyor. Kişisel olarak insanlara indirgemiyorum ama genel olarak aşıraya kaçma, popülariteye uyma gibi bozuk bir düzene girdik.

anildinc1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
anil
Cihazım
Mi 9T Pro Redmi
Meslek
Teknisyen
Konular
8
Yurt dışında görüyorum insanlar eskiyi kullaniyor yeniye pek rağbet yok rağbet olsada insanlarin yaşayabileceği hayat standarlari var insanlarin ama günümüzde yeniye eğilim çok misal adamim asgari ucretle çalışıyor cebinde iphone x var adamim asgari ucretle calisiyor altinda 60 binlik araba var ayrica ülkede göründüğü üzere yaşam standartimiz çok aşağılarda bir çay ocağına giriyorum duyduklarım gördüklerim 3 insandan 2 si issiz şimdi konuyu şuraya getiricegim bizim türk toplumunda yeniye özen cok oldukça herseyimiz patlar kimse alamiyorum demiyor yada almam demiyor şu su cihaz çıkmış hemen neden benim olmasın diyor 4 bine alinan telefon satsam 1500 satiyorum misal ama demiyorki 4000 bine aldim zarardayim insanin kafasinda şu beliriyor zaten eskimişti bu cihaz iyi bile sattim yarin ariza verirdi insanlarimiz bizler yani hep yeniye tesvik edildik bunuda yedik bu her konuda boyle araba aldik kullandık daha iyisi daha dayaniklisi dendi daha konforlusu dendi yedik ve aldık şimdi durumumuz içler acisi

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam, Şaomi bir kaç ay içinde yarı yarıya değer kaybediyorsa, bu durum biz tüketiciler için, aslında iyi bir bir şeydir, diye değerlendirmekteyim. Yani gözümüze kestirdiğimiz bir modelini bir kaç ay bekleyip alırız.

Bu arada örnek verebilir misiniz ? Şaomi 'nin hangi modeli bir kaç ay öncesine kadar yarı fiyatına satılıyor ?

Evet hocam belirttiğiniz gibi tüketiciler için iyi bir fırsat bu durum bu konuda hem fikiriz.

Örnek olarak ilk mesaja görseller eklemiştim. Misal kendi kullandığım cihaz daha 5-6 ay önce 500 küsür euro ile satılıyordu şuan yarı fiyatına.

Fotoğraf atmadan önce araştırdınız mı? Attığınız fotoğraf kış indirimi kampanyasının fiyatları, normal fiyatlar değil.
(İngilizcesi)
(Attığınız olan fransızca)

Hocam onlar dalga dümen. İndirim falan. İşler şöyle yürüyor, Cihaz diyelim 500 lira ona bir indirim yapıyorlar falancı indirimi diye bir ay 150-200 düşüğüne satıyorlar. Sonra bir hafta fiyatı normale çekiyorlar, sonra yine yeni bir indirim yapıyorlar 150-200 indirimle bir ay daha satıyorlar bu böyle böyle gidiyor. Yani o kampanya olarak sayılmaz çünkü kampanya kısa süreli bir şeydir Mi Store ne zaman girse yeni bir isim bulup falancı kampanya diye satılıyor. Siz orasına takılmayın.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Yurt dışında görüyorum insanlar eskiyi kullaniyor yeniye pek rağbet yok rağbet olsada insanlarin yaşayabileceği hayat standarlari var insanlarin ama günümüzde yeniye eğilim çok misal adamim asgari ucretle çalışıyor cebinde iphone x var adamim asgari ucretle calisiyor altinda 60 binlik araba var ayrica ülkede göründüğü üzere yaşam standartimiz çok aşağılarda bir çay ocağına giriyorum duyduklarım gördüklerim 3 insandan 2 si issiz şimdi konuyu şuraya getiricegim bizim türk toplumunda yeniye özen cok oldukça herseyimiz patlar kimse alamiyorum demiyor yada almam demiyor şu su cihaz çıkmış hemen neden benim olmasın diyor 4 bine alinan telefon satsam 1500 satiyorum misal ama demiyorki 4000 bine aldim zarardayim insanin kafasinda şu beliriyor zaten eskimişti bu cihaz iyi bile sattim yarin ariza verirdi insanlarimiz bizler yani hep yeniye tesvik edildik bunuda yedik bu her konuda boyle araba aldik kullandık daha iyisi daha dayaniklisi dendi daha konforlusu dendi yedik ve aldık şimdi durumumuz içler acisi

Mesajınıza katılmakla birlikte, konuyu asıl açma sebeplermden birine değinmişsiniz. Toplumun fikir yapısı.

Biraz önceki mesajım da belirttiğim gibi ve sizinde söylediğiniz gibi bulunduğum ülkede bir adam 2-3 maaşını verip de telefon vs gibi lüx sınıfa giren bir ürün alsa dalga geçilmekle kalmaz birde farklı bir gözle bakılır hatta aklından bile şüphe edilir. Yani isanlar imkan olmadığı için değil lükse, aşırıya kaçmadıkları in fazla fazla harcama yapmazlar.

Fakat yavaş yavaş bozuluyor bu kültürde, yeni gençler yetiştikçe ve eski kültürün yapısından uzaklaştıkça değişiyor sistem. Babası kolisiyle alabilecek durumdayken bir çift bile 200-300 euro luk ayakkabı almamış adamın oğlu şimdilerde babasının aldığı bir hediye ayakkabı için yüzüne karşı " Bu ne bee ala ala bunu mu aldın, ee bunun bir popülaritesi yok ki giymem ben bunu" diyebilecek duruma gelmişiz malesef.

Malesef ülkemizde yaşam standartları genel anlamda çok iyi değil, ama tüketim kültürü anlamında bir sıkıntı olduğu kesin, zira yaşadığım ülkede pek sık görmediğim son model araçları Türkiye de neredeyse her sokakta görebiliyorum. Ortada bir çelişki var. Parası olmayan, ile olan arasında büyük bir dengesizlik mevcut. Bu durum sosyal yapılı devletlerde çok daha kabul edilebilir bir düzeyde.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bizim yurt içinde olmamız çok şeyi değiştiriyor ama... ;)

Hocam ne deyim ki şimdi, ülkenin yaşam standartlarına girmek istemiyorum sonra yanlış anlaşılıp topa tutulum. Fakat burda da Xiaomi gibi taban bir marka kullanıyorum, Türkiye de olsam da Xiaomi kullanırdım büyük ihtimal.

Ama şunda haklısınız ki burda şartları mı çok zorlamadan aldığım cihazı, orada şartları mı daha fazla zorlayarak almam gerekirdi.

Son düzenleme:

anildinc1

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
anil
Cihazım
Mi 9T Pro Redmi
Meslek
Teknisyen
Konular
8
Mesajınıza katılmakla birlikte, konuyu asıl açma sebeplermden birine değinmişsiniz. Toplumun fikir yapısı.

Biraz önceki mesajım da belirttiğim gibi ve sizinde söylediğiniz gibi bulunduğum ülkede bir adam 2-3 maaşını verip de telefon vs gibi lüx sınıfa giren bir ürün alsa dalga geçilmekle kalmaz birde farklı bir gözle bakılır hatta aklından bile şüphe edilir. Yani isanlar imkan olmadığı için değil lükse, aşırıya kaçmadıkları in fazla fazla harcama yapmazlar.

Malesef ülkemizde yaşam standartları genel anlamda çok iyi değil, ama tüketim kültürü anlamında bir sıkıntı olduğu kesin, zira yaşadığım ülkede pek sık görmediğim son model araçları Türkiye de neredeyse her sokakta görebiliyorum. Ortada bir çelişki var. Parası olmayan, ile olan arasında büyük bir dengesizlik mevcut. Bu durum sosyal yapılı devletlerde çok daha kabul edilebilir bir düzeyde.

Fakat yavaş yavaş bozuluyor bu kültürde, yeni gençler yetiştikçe ve eski kültürün yapısından uzaklaştıkça değişiyor sistem. Babası kolisiyle alabilecek durumdayken bir çift bile 200-300 euro luk almamış adamın oğlu şimdilerde babasının aldığı bir hediye ayakkabı için yüzüne karşı " Bu ne bee ala ala bunu mu aldın, ee bunun bir popülaritesi yok ki giymem ben bunu" diyebilecek duruma gelmişiz malesef.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ne deyim ki şimdi, ülkenin yaşam standartlarına girmek istemiyorum sonra yanlış anlaşılıp topa tutulum. Fakat burda da Xiaomi gibi taban bir marka kullanıyorum, Türkiye de olsam da Xiaomi kullanırdım büyük ihtimal.
Herkes popularite hava şan şöhret kıskandırma ve aşırı zengin gösterme çabası icerisinde kendisi zaten

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Türk toplumu yaşam felsefesi : El Ne Der..

Üst Alt