Sohbet Xiaomi kadar kendi malını düşüren başka firma görmedim

• Konbuyu başlatan chnekn
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 23
  • Görüntüleme 2K

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Biraz önce bir posta geldi mi store dan, yeni cihazlar çıktı ya eskilere indirim yapmışlar. Fakat ben Xiaomi kadar kendi malını değersizleştiren başka bir firma görmedim. Yılda 5-6 model çıkartıyor ve sonraki yıl o modellerin değerini yarı yarıya düşürüyor. Sebep belli aslında, ticari bir firmanın amacı gereği insanların yeni çıkanları alması isteniyor. Geçen sene aldığı cihazı henüz sıfır ayarında duran bir müşteri bile yeni cihaz alsın istiyor. Fakat bir firma bu kadar da kendi ürününe kast etmez ki ama.

iphone telefonların fiyatı neden düşmüyor, çünkü firma fiyatları yüksek tutuyor ve doğal olarak da piyasada da fiyatlar yüksek kalıyor. Bu gün piyasaya baksan 4-5 yıl önce çıkan bir iphone, geçtiğimiz sene çıkan Xiaomi den daha pahalı. Fakat bu sadece iPhone o değeri hakketiği için değil firma piyasayı böyle yönettiği için bu durumda.

Tamam cihazını yenilemek isteyen, yeni müşteriler için oldukça iyi bir durum, geçmiş yılın bir amiral gemisini yada üst düzey bir cihazını yarı fiyatına almak. Fakat bu durumda da o cihazları bir kaç ay önce iki misli fiyata alanlarla alay etmek gibi bir şey.

İlk örnek Mi 9, henüz 8-9 ay önce iki misli fiyattaydı piyasası. Şuan normal bir telefonun ikinci el fiyatında gibi bir şey. MI MIX 3 bir kaç ay önce neredeyse iki misli fiyata satılıyordu, bir kaç ayda yarıya düştü telefonun fiyatı. Üzücü bir durum. Telefonları ufak yatırım olan bazı kişiler için büyük kayıp. facepalm~~

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Misal bu gün 4500 tl verip bir Xiaomi alıyorsunuz, bir kaç ay sonra ihtiyacınız oluyor satmaya kalkıyorsunuz fakat telefon aldığınız paranın yarısı bile etmiyor.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Biraz önce bir posta geldi mi store dan, yeni cihazlar çıktı ya eskilere indirim yapmışlar. Fakat ben Xiaomi kadar kendi malını değersizleştiren başka bir firma görmedim. Yılda 5-6 model çıkartıyor ve sonraki yıl o modellerin değerini yarı yarıya düşürüyor. Sebep belli aslında, ticari bir firmanın amacı gereği insanların yeni çıkanları alması isteniyor. Geçen sene aldığı cihazı henüz sıfır ayarında duran bir müşteri bile yeni cihaz alsın istiyor. Fakat bir firma bu kadar da kendi ürününe kast etmez ki ama.

iphone telefonların fiyatı neden düşmüyor, çünkü firma fiyatları yüksek tutuyor ve doğal olarak da piyasada da fiyatlar yüksek kalıyor. Bu gün piyasaya baksan 4-5 yıl önce çıkan bir iphone, geçtiğimiz sene çıkan Xiaomi den daha pahalı. Fakat bu sadece iPhone o değeri hakketiği için değil firma piyasayı böyle yönettiği için bu durumda.

Tamam cihazını yenilemek isteyen, yeni müşteriler için oldukça iyi bir durum, geçmiş yılın bir amiral gemisini yada üst düzey bir cihazını yarı fiyatına almak. Fakat bu durumda da o cihazları bir kaç ay önce iki misli fiyata alanlarla alay etmek gibi bir şey.

İlk örnek Mi 9, henüz 8-9 ay önce iki misli fiyattaydı piyasası. Şuan normal bir telefonun ikinci el fiyatında gibi bir şey. MI MIX 3 bir kaç ay önce neredeyse iki misli fiyata satılıyordu, bir kaç ayda yarıya düştü telefonun fiyatı. Üzücü bir durum. Telefonları ufak yatırım olan bazı kişiler için büyük kayıp. facepalm~~

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ? Misal bu gün 4500 tl verip bir Xiaomi alıyorsunuz, bir kaç ay sonra ihtiyacınız oluyor satmaya kalkıyorsunuz fakat telefon aldığınız paranın yarısı bile etmiyor.
Düşüncelerine saygı duyuyorum, bir kısmına katılıyorum fakat elma ile armut toplanmıyor işte...

1-yurt dışında yaşıyorsun, şartlarımız elma ile armut kadar farklı.
2-elma (ayfon) ile armut (şamil) şirket yapıları çok farklı...

Bu iki temel fark, yapacağımız yorumları ve tartışmayı sağlıklı bir yere götürmez. Daha önce de yazmıştım, Xiaomi, ucuz etin yahnisidir, bu bilinçle tüketilmelidir... Ayfon ise, nusretin lokantası gibidir, önünden geçilmemelidir... giggle~~

Not; teşbihte hata olmaz derler... ;)

Destiny97

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Görmediğiniz başka firmalarda olmadığı anlamına gelmiyor. Bir ara samsung bile her çarşamba telefon çıkarıyordu.

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Bu kadar çok model çıkınca hepsinin satışının devam etmesi için normal bence (doğru bulmuyorum, o ayrı) parası olan zaten gidip yeniye basacak parayı alacak, parası az olan da fiyatı düşen ürünleri almak için kendince fırsat bulmuş olacak.

Vittorio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
mi9
Konular
1
Ben bu konuda sizlere katılmıyorum hocam. Mobil cihazlar bi yatırım aracı olmamalı özellikle de teknoloji bu kadar hızlı gelişirken. Eski cihazlar pahalı olduğu sürece yeni cihazlar daha da pahalılaşıcak ve bizlerin teknolojiye ulaşma oranı hem çok düşecek hem de çok meşakkatli olacak. Bakın bu politikayı izleyen bi firma olan Apple'ın en güçlü cihazlarına. Kaçımız "güncel" teknolojiye erişebilmek için 13-14 bin verebilir

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Her sene telefon yenilemek gibi bir huyum olmadığı için xiaomi 'nin üretim ve satış politikası hiç ama hiç ilgimi çekmiyor. Üstelik bu mevzu ile alakalı onlarca konu açılıp yüzlerce yorum yapıldı ve her biri havanda su dövmekten başka bir şeye yaramadı. Boş işler yani...
Her ihtiyacımı karşılayan 2017 model bir telefonum varken, ben Mi6 cihazımda yapamadığım neyi yapmak için yeni bir cihaz alacağım da ekstra bir ihtiyacımı karşılayacak?
Bence her Xiaomi kullanıcısı bu soruyu kendine sormalıdır.

Efsaneden Tapatalk vasıtasıyla gönderildi.

creative14441235

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
mehmet
Cihazım
s3
Konular
9

Xiaomi dışında Oppo bazı Huawei modellerinden de durum bundan farksız. Xiaomi de böyle olmasının en büyük sebebi bence yurt dışından gelen garantisiz telefonlarında talep görmesi. Şahsen ben 2 sene önce redmi note 4x aldım (760tl garantisiz) o sırada gempa garantili olanlar 1600tl bandındaydı. Yine 2ay önce arkadaşım redmi note 7 aldı (1900tl tr garantili) ama o sırada garantisiz olanlar 1200tl bandındaydı. E insanlar garantisiz olana yönelebildiği için fiyatı mecbur düşürüyorlar. En azından Türkiye için durum bence böyle. Global olarak durumu çok bilmiyorum ama.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tuxs

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ESR
Cihazım
Mi9 T Pro 6/128
Konular
2
Mi8 Lite kullanıyorum, hemen her işimi görüyor. Hiç değiştirme meraklısı olmadım. Çevremin son model denilebilecek cihazlarınıda kullandım donanım hariç kendi cihazım ile pek bir fark göremedim. Ha yok pop-up kamerası var, ekrandan parmak izi okuyor felan çok gerekli mi değil. Ekrandan parmak izi okumayıp arkadan okuyunca yada ne bileyin ön selfie kamerası pop-up şeklinde değil ekrandaki çentiğin içinde olunca işlerim aksamıyor. Oda cihazında standart şeyleri (Youtube da film izlemeydi, haber okumaydı, sosyal medyada takılmaydı) yapıyor bende. Aynı kullanım alışkanlıklarımız var iken gidipte sırf görüntüsü, piyasası için telefon almam. Ticaretini yapanının düşüneceği şeyler bunlar ben alırm o cihazı gittiği yere kadar kullanırım o yüzden yeni modelin çıkması eskisinin fiyatının düşmesi pekte umurumda olmuyor açıkçası en nihayetinde ucuz olduğu için kullanıyorum bu firmanın ürünlerini ucuz ve fiyatına göre az birşey kaliteli. Piyasa için uğraşıyor olsam tercihim bu olmazdı pek bilemeyeceğim ticari gözden bakamıyorum çünkü olaya belki peynir ekmek gibi telefon değiştiren birisi olsaydım görüşlerim çok farklı olurdu.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Garantisiz aldığım için beni çok etkilemiyor hocam...

Hocam konu burada kişisel değil, benim de çok umrumda değil ben alır kullanır geçerim fakat mesele bir markanın kendi ürününü kendi elleriyle aşağı çekmesi meselesi. Yani şöyle ki, bir marka daha kendi ürününe değer vermiyorsa bir müşteri o ürüne neden değer versin.

Yoksa konuyu hayıflanmak için açmadım.

Düşüncelerine saygı duyuyorum, bir kısmına katılıyorum fakat elma ile armut toplanmıyor işte...

1-yurt dışında yaşıyorsun, şartlarımız elma ile armut kadar farklı.
2-elma (ayfon) ile armut (şamil) şirket yapıları çok farklı...

Bu iki temel fark, yapacağımız yorumları ve tartışmayı sağlıklı bir yere götürmez. Daha önce de yazmıştım, Xiaomi, ucuz etin yahnisidir, bu bilinçle tüketilmelidir... Ayfon ise, nusretin lokantası gibidir, önünden geçilmemelidir... giggle~~

Not; teşbihte hata olmaz derler... ;)

Yurt dışında olmam benim adıma çok bir şey değiştirmiyor, iphone bana göre de aşırı pahalı bir cihaz. Bu gün gidip bir iphone 11 alsam yrın milletin içinde taşatutulurum. Yaşadığım yerin kültürü böyle, insanlar bu konularda pek aşırıya kaçmaz. Fakat konusu değil bu yüzden konuyu dağıtmak istemiyorum. Başka bir konuda konuşmak nasip olur umarım uzun uzadıya.

İkinci nokta iphone örneği rastgeleydi, aynı şekilde diğer markalara da örnek vere bilirim. Misal Xiaomi ile yakın görünen bir marka Huawei bu markanın geçen sene çıkan cihazları mağazalarda halen aynı fiyattan gidiyor. Yada Samsung, yada Sony markaları hemen hemen ilk piyasa olarak ilk çıktıkları zamanki fiyatlarından pek kaybetmiyorlar fakat Xiaomi ne hikmetse bir kaç ayda yarı fiyatı bile etmiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görmediğiniz başka firmalarda olmadığı anlamına gelmiyor. Bir ara samsung bile her çarşamba telefon çıkarıyordu.

Fakat yeni çıkardığı telefondan öncekileri bedavaya dağıtmıyordu. Konu sadece çok telefon çıkartmak değil, o telefonlarında değerini korumak.

Ben bu konuda sizlere katılmıyorum hocam. Mobil cihazlar bi yatırım aracı olmamalı özellikle de teknoloji bu kadar hızlı gelişirken. Eski cihazlar pahalı olduğu sürece yeni cihazlar daha da pahalılaşıcak ve bizlerin teknolojiye ulaşma oranı hem çok düşecek hem de çok meşakkatli olacak. Bakın bu politikayı izleyen bi firma olan Apple'ın en güçlü cihazlarına. Kaçımız "güncel" teknolojiye erişebilmek için 13-14 bin verebilir

Bu konuda sizinle hem fikirim, zaten mesajımda bu durumun yeni müşterilere fırsat olduğunu belirttim, fakat asıl mesele sizce piyasaya baktığınızda normal geliyor mu bu durum.
Bunu telefon değilde ev,araba yada arsa olarak bir düşünün. Bu gün 40.000 lira verip bir araba aldın diyelim bu araba sonraki sene 20.000 lira olsa ne hissedersin?

Her sene telefon yenilemek gibi bir huyum olmadığı için xiaomi 'nin üretim ve satış politikası hiç ama hiç ilgimi çekmiyor. Üstelik bu mevzu ile alakalı onlarca konu açılıp yüzlerce yorum yapıldı ve her biri havanda su dövmekten başka bir şeye yaramadı. Boş işler yani...
Her ihtiyacımı karşılayan 2017 model bir telefonum varken, ben Mi6 cihazımda yapamadığım neyi yapmak için yeni bir cihaz alacağım da ekstra bir ihtiyacımı karşılayacak?
Bence her Xiaomi kullanıcısı bu soruyu kendine sormalıdır.

Efsaneden Tapatalk vasıtasıyla gönderildi.

Bu konuda haklısınız aslında, sorun Markalarda değil insanlarda. Çünkü markaların böyle yapması için insanlar yönlendiriyor, yani müşteriler. Belirttiğiniz gibi bende dr 3 yıllık bir cihaz var ve halen normal bir insanın her işini göre biliyor ve bir eksiklik oluşturmuyor.

Son düzenleme:
Üst Alt