Yardım Xiaomi ile yeni tanıştım. Sorularım var

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global v12
Telefon Modeli
Mi 10 Lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese merhaba,

Xiaomi ile 1-2 gündür tanıştım ve yeni telefonumu (hiç sıfır telefon almadım onun için bu soruların cevabını bilmiyorum) Xiaomi olarak almak istiyorum fakat birkaç sorum olacak.

1) Root işlemi garanti/servis dışı bırakır mı?
2) Custom ROM yüklemek garanti/servis dışı bırakır mı?
3) Xiaomi hangi konularda ürün değişimi veya para iadesi yapıyor?
4) Xiaomi telefon ile yapılabilecek legal yazılımsal işlemler hangi tool'lar ile yapılıyor?
5) Bootloader kapalı olarak mı geliyor yoksa açık olarak mı geliyor?
6) Bootloader açık veya kapalı olarak gelmesi tam olarak ne demek ve ne için kullanılır?

Sizden nacizane ricam bu sorularımın cevaplarıdır. Bunlara göre ben de kendime bir yol çizeceğim.

İyi forumlar iyi günler.

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Rom yüklemek garanti dışı bırakır. Garantiyi önemsemiyorsanız beklemenize gerek yok. Sadece xiaomi bir güvenlik tedbiri uyguluyor. BL için xiaomiye internet üzerinden başvuruyorsunuz genelde bir hafta sonra açmanıza izin veriyor. Bir şirket (delta) BL açılmasını garanti kapsamında değerlendiriyor bozmuyor (diyorlar).

Programın adı "Hidden Settings for MIUI" geliştiricisi bu forumda diye biliyorum. Playstoreden indirebilirsiniz. Yabancı bir geliştiricininde bu yönde programı var.
Xiaomi telefon alacaksanız Mİ olan cihazlardan alın. REDMİ cihazlar bir alt modellerdir daha ucuzdur. Yazılım desteği konusundada MI cihazlar daha fazla yazılım desteği alırlar. Yazılım desteği derken daha uzun süre ve fazla güncelleme alırlar demek istedim.

Çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Mi 10 Lite almayı düşünüyorum birkaç gün içinde Allah kısmet ederse. Hidden Settings for MIUI gereksiz gördüğüm tüm uygulamaları (sistem uygulaması dahil) kapatabiliyorsa şahane. Uzun zamandır LineageOS kullanıcısı olarak custom şeyleri çok seviyorum stock şeylere bir türlü ısınamadım. Garanti süresinin bitmesini bekleyeceğim (2 yıla ne ROM'lar çıkar) ve sonrasında geçiş yapmayı düşünüyorum. Garantiyi önemsiyorum çünkü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

EDIT yapmaya çalıştım ama izin verilmiyor dedi çözemedim ayrı yazayım dedim. MIUI içerisindeki gereksiz uygulamaları kaldırmayı hedefleyen, kullanıcının işini kolaylaştırmayı hedef edinmiş ve reklamlardan kurtulmak için DNS olayına çözüm üreten bir kişinin uygulaması nasıl reklam içerir anlamadım açıkçası. Resim eklemek istedim fakat izniniz yok diyor. Link bıraktım.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt