HyperOS Xiaomi HyperOS Bootloader Kilit Açma Uyarısı.!!

Murad Ali

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.!!
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
201
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Kişisel cihazları, arabaları ve akıllı ev ürünlerini tek bir akıllı ekosisteme bağlamak için tasarlanmış ve uyarlanmış İnsan Odaklı bir İşletim Sistemi olan Xiaomi HyperOS, güvenliğe büyük önem veriyor.

Kullanıcılarımıza güvenli ve istikrarlı bir deneyim sağlamak amacıyla, önyükleyici (bootloader) kilidini açma izni yalnızca Xiaomi HyperOS'a yükseltme sonrasında belirli kullanıcılar tarafından kullanılabilecektir. Ancak önyükleyicinin kilidinin açılması, Xiaomi HyperOS çalıştıran cihazların güvenliğini tehlikeye atabilir ve veri sızıntısına yol açabilir. Bu durumun neden olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz!

Kilit açma kuralları aşağıdaki gibidir:

1. Düzenli kullanıcılar
Önyükleyiciyi (Bootloader) kilitli bırakmanız (varsayılan durum) ve kilidini açmamanız önemle tavsiye edilir.

2. Meraklılar
Telefonlarını özelleştirmek isteyen ve cihazların kilidini açmayla ilgili risklerin tamamen farkında olan meraklılar, Xiaomi Topluluğu aracılığıyla kilit açma izni için başvurabilirler.
Lütfen yakında Uygulama üzerinden erişilebilecek olan Xiaomi Topluluğundaki uygulama portalını takip etmeye devam edin ve başvuru kuralları başvuru sayfasına göre belirlenecektir.

3. Önceki işletim sistemi kullanıcıları
MIUI 14 gibi önceki işletim sistemleri hala kilit açma özelliğini koruyor.
Kullanıcılar, cihazlarının kilidini açık bırakırlarsa Xiaomi HyperOS güncellemelerini alamayacaklar.
Xiaomi HyperOS güncellemelerini almak için lütfen satış sonrası servis ile iletişime geçin.

Kaynak:

ABD ve AB ülkeleri Türkiye de dahil bir çok ülke bootloader kilidinin açılması yoluyla veri hırsızlığı yapılabileceği nedeniyle Root işlemine kısıtlama getirilmesini buna bağlı olarak üretici firmalara cezai işlem uygulayacaklarını yeni yasalarla duyurdu, kısaca artık Root işlemi yasal olmaktan çıkarılıyor o nedenle Xiaomi yukarda ki HyperOS güncellemesi ile kullanıcılarına duyurdu sadece Geliştirici olduğunu kanıtlayan kullanıcılar bootloader kilidini açabilecekleri söyleniyor bu net bir bilgi bilginize...

Son düzenleme:

Byblood

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
2
Mevcut uygulamadan farkli bir surecmi olacak acaba?

Murad Ali

Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
201
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mevcut uygulamadan farkli bir surecmi olacak acaba?
ABD ve AB ülkeleri Türkiye de dahil bir çok ülke bootloader kilidinin açılması yoluyla veri hırsızlığı yapılabileceği nedeniyle Root işlemine kısıtlama getirilmesini buna bağlı olarak üretici firmalara cezai işlem uygulayacaklarını yeni yasalarla duyurdu, kısaca artık Root işlemi yasal olmaktan çıkarılıyor o nedenle Xiaomi yukarda ki HyperOS güncellemesi ile kullanıcılarına duyurdu sadece Geliştirici olduğunu kanıtlayan kullanıcılar bootloader kilidini açabilecekleri söyleniyor bu net bir bilgi bilginize...

Son düzenleme:

Violonist

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Feyyaz
Cihazım
RN 13 pro 5g
Konular
6
ABD ve AB ülkeleri Türkiye de dahil bir çok ülke bootloader kilidinin açılması yoluyla veri hırsızlığı yapılabileceği nedeniyle Root işlemini kısıtlama getirilmesini buna bağlı olarak üretici firmalara cezai işlem uygulayacaklarını yeni yasalarla duyurdu, kısaca artık Root işlemi yasal olmaktan çıkarılıyor o nedenle Xiaomi yukarda ki HyperOS güncellemesi ile kullanıcılarına duyurdu sadece Geliştirici olduğunu kanıtlayan kullanıcılar bootloader kilidini açabilecekleri söyleniyor bu net bir bilgi bilginize...
Yani bootloader açarken zaten sizin sorumluluğunuzda diye üstüne basa basa belirtiyor. Bu durumda bilinçli olarak açan kişi sorumluluğu da üstüne almış oluyor zaten. Bence gereksiz bi uygulama olmuş. Yıllardır rootlu telefon kullandım, yüklediğim uygulamalar olsun gelen mesajlar olsun, girdiğim siteler olsun hepsini kontrol ederek yapıyorum, bir sıkıntıda yaşamadım. İlginç

Byblood

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tuncay
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
2
Son 15-20 günde mi topluluk üzerinden yetki alabilen varmı belkide bu yeni kurallardan dolayı kısıtlama yapılmış bile olabilir.

Geliştirici ayrımını nasıl yapacaklar merak ettim doğrusu.

Murad Ali

Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Geliştirici
Konular
201
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani bootloader açarken zaten sizin sorumluluğunuzda diye üstüne basa basa belirtiyor. Bu durumda bilinçli olarak açan kişi sorumluluğu da üstüne almış oluyor zaten. Bence gereksiz bi uygulama olmuş. Yıllardır rootlu telefon kullandım, yüklediğim uygulamalar olsun gelen mesajlar olsun, girdiğim siteler olsun hepsini kontrol ederek yapıyorum, bir sıkıntıda yaşamadım. İlginç
Orasına bakarsanız daha telefonu ilk aldığım saat root yapan biriydim, artık yeni yasalar buna izin vermiyor Xiaomi'nin bir suçu yok Huawei'nin düştüğü duruma düşmek istemiyordur belki...

Son 15-20 günde mi topluluk üzerinden yetki alabilen varmı belkide bu yeni kurallardan dolayı kısıtlama yapılmış bile olabilir.

Geliştirici ayrımını nasıl yapacaklar merak ettim doğrusu.

Geliştiricilerin bu konudaki forum ve sitelerde kayıtları var zaten Xiaomi'nin de bu konuda elinde doneler olduğu kesin.

Son düzenleme:
Üst Alt