Yardım Xiaomi hangi ROM üzerinde daha çok duruyor?

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
Bildiğiniz üzere cihazlarda
Eea
Global
Ru
End
Chn gibi bölge bölge romlar ile sunuluyor. Şimdi ben yurt dışı Redmi note8 pro aldım. Kutudan çıkardığımda EEA yani EU rom vardı imei işlemlerğni yapınca global kurdum. Şimdi eea android10 betası gelmiş. Xiaomi bunlardan hangi bölgeye daha çok önem veriyor hangisini cihazımızda daha verimlü kullanırız? Yeni bir xiaomi kullanıcısı olarak tecrübeli insanlardan yorum ve öneri bekliyorum. Saygılarımla.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Daha çok durmak denemez belki fakat bir dağıtım sırası var. Çin, Avrupa, Global vs. diye gidiyor. Cihazınızın aslı Avrupa ise onu kullanmanızın daha iyi olacağını düşünüyorum. Fakat yinede net olarak bir şey söylenemez, kimi modelde global sürüm daha stabil oluyor kimi modelde avrupa sürümü daha stabil oluyor. Denemek yada deneyenlerden bilgi almak lazım. Yada farklı bir deneyim denemek için resmi olmayan Xiaomi.eu romları deneyebilirsiniz.

Oyla:

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
Eea
Global
Ru
End
Chn gibi bölge bölge romlar ile sunuluyor. Şimdi ben yurt dışı Redmi note8 pro aldım. Kutudan çıkardığımda EEA yani EU rom vardı imei işlemlerğni yapınca global kurdum. Şimdi eea android10 betası gelmiş. Xiaomi bunlardan hangi bölgeye daha çok önem veriyor hangisini cihazımızda daha verimlü kullanırız? Yeni bir xiaomi kullanıcısı olarak tecrübeli insanlardan yorum ve öneri bekliyorum. Saygılarımla.
Hocam Eea farklı Rom, Eu farklı Romdur. Eea Global romdur ve Betası yoktur. Eu Romsa geliştiricilerin yaptığı Romdur ve Betasıda Stabilide vardır.

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Eea
Global
Ru
End
Stabil kurun yeterli sadece çok önemli değil avrupa çin veya global olması çünkü o sadece bölge farklılıklarından gelen bazı ek özellikler var. Ama en hızlı güncellemeyi çin alır.

Oyla:

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım telefon kutudan çıktığında pgeux diye olan rom vardı üzerinde şimdi global 11.0.6 var avrupa sürümü 11.0.3 bu rakam olarak geri olması ne ifade eder

Oyla:

Sandocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burak
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
46
Anladım telefon kutudan çıktığında pgeux diye olan rom vardı üzerinde şimdi global 11.0.6 var avrupa sürümü 11.0.3 bu rakam olarak geri olması ne ifade eder
Bir şey ifade etmiyor hocam. Biri normal Global 11.0.6 olan. Diğeri Avrupa için olan Eea Global. İkisinin rakamı aynı olmak zorunda değil.

Oyla:

helen1233

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Recep
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Bana göre tabiki çin romu ilk neyse o alır nasıl Google ilk Android'i Nexuslara veriyorsa ilk güncellemeler Çin'e gidiyor

Oyla:

silindi20943

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Redmi Note 8Pro
Konular
55
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir şey ifade etmiyor hocam. Biri normal Global 11.0.6 olan. Diğeri Avrupa için olan Eea Global. İkisinin rakamı aynı olmak zorunda değil.
Yani demek istediğim 11.0.3 eea
İle 11.0.6 global aynı özellik ve derlemede mi

Oyla:
Üst Alt