Xiaomi Hakkında

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ben arkadaşın ne cevap yazacağını çok merak ediyorum. Gerçi "gördüğüm bir haberi yazdım" diye yazsa müthiş bir geyik doğar ama bakalım, hayırlısı :D
Valla cevap yazılsa bir türlü yazılmasa başka bir türlü.
Yahu benim de kafam durdu ya. Ben niye hala buralarda dolanıyorum ki? DH 'de şimdi şenlik vardır. Bensiz olur mi hiç? :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
En güvendiğim ve en kaliteli olarak gördüğüm firma Xiaomi, kimse laf atamaz. Tamam kabul dışardan alırsan çakma ROM'larla geliyor. Kur MIUI v6 Resmi Güncellemesini sıkıntı yok. Paşa paşa kullan.

xiaomilove

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
3
Xiaomi düşmanı falan değilim fakat yorumlarınız beni gerçekten güldürdü arkadaşlar :) Donanımhaber ile alakam yok ve onların xiaomi'yi kötülemek için para aldıklarını sanmıyorum(her ne kadar bizimde xiaomi'yi savunduğumuz gibi). Ben sadece burda size haberden bahsetmek istedim.Emin olun haber doğru, yalan haber, uydurma, kötüleme vs diyerek ancak kendinizi tatmin edersiniz arkadaşlar.Sizin bu konuya güldüğünüz kadar en az "[font='Open Sans', sans-serif]Adamlar evet cihaz bizim ama yazılım bizim değil değiştirilmiş demişler" bu cümleye yıkıldım ben :D Burda xiaomi taraftarı olarak konuşuyorum, gerçekler acıdır. Hatırlatmak isterim Çoğu ülkelerde kamu kuruluşlarında Xiaomi yasak.Ayrıca anlayamadığım şeyde niye hemen üstüme geldiniz anlayamadım..
[font='Open Sans', sans-serif]
"kimse laf atamaz." iyiymiş :) 

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Ynt: RE: Xiaomi Hakkında

xiaomilove' Alıntı:
Xiaomi düşmanı falan değilim fakat yorumlarınız beni gerçekten güldürdü arkadaşlar :) Donanımhaber ile alakam yok ve onların xiaomi'yi kötülemek için para aldıklarını sanmıyorum(her ne kadar bizimde xiaomi'yi savunduğumuz gibi). Ben sadece burda size haberden bahsetmek istedim.Emin olun haber doğru, yalan haber, uydurma, kötüleme vs diyerek ancak kendinizi tatmin edersiniz arkadaşlar.Sizin bu konuya güldüğünüz kadar en az "[font='Open Sans', sans-serif]Adamlar evet cihaz bizim ama yazılım bizim değil değiştirilmiş demişler" bu cümleye yıkıldım ben :D Burda xiaomi taraftarı olarak konuşuyorum, gerçekler acıdır. Hatırlatmak isterim Çoğu ülkelerde kamu kuruluşlarında Xiaomi yasak.Ayrıca anlayamadığım şeyde niye hemen üstüme geldiniz anlayamadım..

Hocam yanlış yazmışim... Cihaz da orijinal değil cakmaymis. Son derece kaliteli bir çakma ama sonuç olarak gerçek mi4 değil.

İsin özeti su; adamın biri internetten iPhone almış. Ama kutudan bildiğimiz hıyar çıkmış. Buraya kadar hikaye bildiğimiz, gülüp geçtiğimiz bir hikaye. Ama bu aşamadan sonra biraz ilginclesiyor. Bu zeka küpü arkadaş eline gecen hıyarı gerçekten iPhone zannetmis ve tutup incelemiş. Hatta bir de bu Apple kotu telefon üretiyor diye haber yapmış. Daha da ilginci kendini haber sitesi sanan bazı platformlar da bunu haber yapmış. Olay buyumus de buyumus. En sonunda da bir akli selim adam hıyarı apple'a göstermiş ve bunun iPhone olmadığı ortaya çıkmış. :)

Bu hikayeyi okuyup da Apple firmasını suçlamak ne kadar mantikliysa, bu haber üzerine xiaomi'yi suçlamak o derece mantıklı.

Diğer yandan xiaomi kişisel bilgilerimizi alıyor mu? Evet, eğer biz izin verdiysek daha sonra yine bizim kullanımımızla sunmak için alıyor. Cloud teknolojisi dediğimiz şey bu. Google veya apple'i n kadar suclayabilirsek Xiaomi'yi de o derece suclayabiliriz.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bmestudio

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Huawei p1
Konular
10
Eline sağlık çok güzel bir açıklama oldu bu :D

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
xiaomilove' Alıntı:

[font='Open Sans', sans-serif][font='Open Sans', sans-serif]"kimse laf atamaz." kısmı işin esprisi be üstad :)

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
xiaomilove' Alıntı:

Kamı kuruluşlarında Xİaomi yasak mı??

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
@xiaomilove niye bu kadar üzerinize geldiğimizi halen daha anlayamadıysanız daha nasıl anlatılır bilmiyorum.
@cantara çok güzel bir örnek ile açıklamış. Ama ben biraz daha açayım.
İlk mesajlarıma bakarsanız burada ben donanım haberi değil direkt olarak sizi hedef aldım. Çünkü DH en azından haber içeriğinde test edilen cihazın Xiaomi'den değil başka bir yerden alındığını üzerinde farklı bir yazılım olduğunu falan yazarak, akıl sağlığı yerinde olan herkesin buradan da anlayacağı üzere suçu direkt olarak Xiaomi üzerine atmamış. Aslında da zaten yapılması gerektiği gibi kaynak içeriğine bağlı kalarak kendisi bir yorum yapmadan aynen haberi aktarmış. Yani tam kendi istediği ama kimsenin kendisini suçlayamayacağı yanlı bir haber bulmuş ve bir anlamda hem sizin gibilerin kanına girmiş ve uzun zamandır apaçık belli ettikleri üzere Xiaomi'yi hedef almaya devam etmiş, hem de aynı zamanda da kendi arkasını kollamış. Zaten yazıda da Xiaomi direkt olarak suçlanmıyor. Diğer bir anlamda ellerinde hıyar olduğunu yazmasalar bile mi4'e benziyor ama altından başka birşey çıkabilir diye açık kapı bırakmışlar. DH o kadar salak değil. Direkt hedef alsa başına ne geleceğini, ellerinde olanın hıyar olduğunu birilerinin bildirebileceğini iyi biliyor. Kimse elini kolunu bağlayıp aaaa DH Xiaomi'yi ne güzel de karalamış diye oturmaz.

Burada sizin yaptığınız şey eleştirildi. Buna yazılan şeyleri okuduysanız eğer, şimdi gidip yeniden ne yazdığınızı okuyun. Sonra da burada yazılanlardan kendinize bir ders çıkarın. Ben ne yapmışım diye bir düşünün. Bunu yaparken niye kimsenin @benkimim arkadaşı hedef almadığını da düşünebilirsiniz.

Elbetteki en sonunda da ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın.

Edit: En önemli noktayı kaçırmışım. Demek haberi yapanlar bile hatalarını kabul edip biz bir hıyarı mi4 diye test etmişiz demişken, siz halen daha "siz kendinizi avutun durun, haber doğru" diyerek hayır o hıyar değil mi4 diyecek kadar ard niyetlisiniz.
Ard niyet yazdım çünkü sadece 2 alternatif vardı. Diğerini yazmaya kurallar el vermedi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ByKatre' Alıntı:
xiaomilove' Alıntı:

Kamı kuruluşlarında Xİaomi yasak mı??
Bir ara Hindistan ordusu içinde casus yazılımlar var diye yasaklamıştı. Sonra aklımda kaldığı kadarıyla herhangi bir casusluk olmadığı, bulut hizmeti olduğu anlaşıldı. Sonrasında yasak kaldırıldımı, devam ediyormu bilmiyorum.

Üst Alt