Haber Xiaomi Eylül ayından itibaren Afrika pazarlarına açılıyor

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

RJ van Spaandonk​

Forbes'un 21 Ağustos tarihli bir haberine göre Xiaomi, Afrika kıtasında Mobile in Africa Limited isimli şirketi Afrika kıtasındaki Kuzey Afrika harici 50 ülkede distribütörü olarak seçti.

Şirketin başkanı RJ van Spaandonk, halihazırda 14 ülkede çevrimiçi satış mağazaları kurduklarını ve mümkün olduğu kadar Xiaomi'nin internet üzerinden direk stratejisini uygulamaya çalışacaklarını belirtti. Şirket başkanı van Spaadonk, Forbes tarafından kısa süre öncesine kadar Sahra altı Afrika'da 14 ülkede Apple distribütörlüğü yapan Core Group adlı şirketin yetkili müdürü olarak tanıtılıyor.

Giriş yapacakları iki model Redmi 2 ve Mi4 olarak belirlenmiş durumda. Vergiler dahil fiyatları ise, Güney Afrika'da Redmi 2 için 160$ (1999 Güney Afrika Randı) olarak, Mi4'ün için ise 320$ (3999 Güney Afrika Randı) olarak belirlenmiş.

Kaynak:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yorumum da şu: Bizim başımız kel mi?

Ayıp oluyor artık.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
hani bize balparmak bir afrika kadar değerimiz yok mu orda halk fakirlikten kırılıyor bunlar 300dolara telefon satacağız diyor bence çok saçma karar olmuş az sayıdaki zengin afrikalıya satbilirler belki ama onlarda cepteki parayla xiaomi alır mı muamma.ama sen bir buçuk sene önce çıkıp 10 ülkeye ye gireceğiz bunlardan biride türkiye dersen bekleriz bizde umut dünyası koskaca ceo sözünde durur dedik güvendik olmadı.ama bence çok saçma bir karar olmuş çok satış olacağını sanmıyorum.teşekürler haberin için farklı haberlerinizi hep bekliyorum hocam :) benim gibi en azından copy paste yapmıyorsunuz tebrikler.

not:başlıktaki adamın resmi ni görünce bir tuhafsadım sanki seri katil haberi okuyacakmışım gibi hissettirdi.

Farti

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
One Plus 5
Konular
1
En iyisi yorumsuz kalmak bunlar akıllanmaz afrikada ne işleri var.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Ben farklı düşünüyorum. Xiaomi'nin satış stratejisi bana hep çok doğru gibi geliyor. Gelişmiş ülkelere giriş yapmaktansa gelişmekte olan ülkelere giriş yapması çok yerinde hamleler gibime geliyor. Gelişmiş ülkelerde zaten alım gücü yüksek olduğu için daha pahalı ürünler tercih edilecek ve Xiaomi bu ülkelerde çok gerilerde kalacaktır.
Ancak elbetteki sizinle hemfikir olduğumuz noktalar da var. Daha söz verilen ülkelere giriş yapmamışken, hiç lafı bile geçmeyen ülkelere giriş yapıyor olması, o söz verilen ülkelerin insanlarına yapılan büyük bir haksızlıktır. Ben sadece Türkiye olarak bakmıyorum.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

sbircek

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi4S
Meslek
Yazılım Destek Uzmanı
Konular
7
Çin dünyada kendi ülkesinden sonra en büyük yatırımı Afrika'ya yapmıştır halada bütün Afrika Kıtasında bizim ülkemizin milli gelirinin 3-4 katı kadar Çin yatırımı sürmektedir, Afrika'da bir çok ülkede insanlar bu yatırımlar sonucu iş sahibi olmuştur. Yani Çin Afrikayı baştan yaratıyor denebilecek seviyede bir ticaret ve yatırım söz konusu. Dış haberlere ilgi duyanlar muhakkak duymuştur. Bu sebeplerden Çin ülke olarak Afrika'da sevilen ve popüler bir durumda. Xiaomi nin Afrikaya açılma politikası da devlet politikası ekseninde hareket ediyor. Ben çok şaşırmadım, bu popülerliği satışa çevirecekler. chatin_62 arkadaşımızın dediği de diğer önemli bir unsur, gelişmekte olan ülkelere açılmak xiaomi için çok daha mantıklı. Ayrıca ben bu sene bitmeden ülkemizde de internet üzerinden satışa başlayacaklarını düşünüyorum. Karamsar olmayın.

Son düzenleme:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Ben farklı düşünüyorum. Xiaomi'nin satış stratejisi bana hep çok doğru gibi geliyor. Gelişmiş ülkelere giriş yapmaktansa gelişmekte olan ülkelere giriş yapması çok yerinde hamleler gibime geliyor. Gelişmiş ülkelerde zaten alım gücü yüksek olduğu için daha pahalı ürünler tercih edilecek ve Xiaomi bu ülkelerde çok gerilerde kalacaktır.
Ancak elbetteki sizinle hemfikir olduğumuz noktalar da var. Daha söz verilen ülkelere giriş yapmamışken, hiç lafı bile geçmeyen ülkelere giriş yapıyor olması, o söz verilen ülkelerin insanlarına yapılan büyük bir haksızlıktır. Ben sadece Türkiye olarak bakmıyorum.

Örneğin Hindistan, Xiaomi için Amerika'dan daha cazip bir pazar, ya da batı Avrupa'dan.

Zaten açıklanan 10 ülke de gelişmekte olan ve nüfusları yüksek ülkelerdi.

Bu habere distribütör aracılığıyla giriliyormuş, biz dahil o listelenen ülkelere direk girecekti. En azından biz öyle düşünüyorduk.

Al-satçı piyasasından mal çekip Xiaomi ile bir ilişki kurmadan satacak gibi görünmüyor, haber direk Xiaomi'nin görevlendirdiği bir distribütör olarak vermiş. Eskiden distribütör ile çalışmaz diyorduk, onu da yapıyor. Gerçi Malezya'da resmi olarka var iken ve kendi sitesi üzerinden Redmi satarken, Mi4'ü de kendi getirmeyip o işi distribütöre havale etmişti.

Her neyse, Hindistan'a ve Endonezya'ya odaklanmak istiyoruz o yüzden yavaşlıyoruz dediler. Tamam da ondan sonra Amerika, Almanya, İngiltere ve Fransa'ya ıvır zıvırlar için mağaza kurdular. Şimdi Afrika ülkelerine distribütör marifetiyle giriliyor.

Hindistan'a odaklanmak istiyoruz derken bunlar olabiliyormuş demek ki.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Odaklanma konusunda çok fazla eleştiremiyorum. Evet aynı anda birçok ülkenin o ülkeye has dertleriyle, prosedürleriyle uğraşmak zor olur. Bir treni rayına oturttuktan sonra diğer bir trene el atmak makul karşılanabilir.
Ben Mi Store 'ları hiç stordan bile saymıyorum. Kulaklık, bileklik ve powerbank için öyle ahım şahım bir organizasyona gerek yok diye düşünüyorum. Bunun için kafa patlatmaya, prosedürlerle uğraşmaya gerek yok. Kısaca odaklandığı konulardan kaymasına gerek olmadı.

Afrika konusu da diğer ülkelerden biraz farklı. Sonuçta kendisi gitmiyor, bir Distribütörü vekil kılıyor. Yani her türlü işle Distribütör uğraşacak Xiaomi değil. Bu nedenle Xiaomi yine odaktan birşey kaybetmeyecek.

Bu 2 durumda da Xiaomi için ekstra bir yük artışı olmayacak. Buradaki handikap verilen sözler. Öyle yada böyle, söz verilen ülkelere girmeden başka pazarlara girilmesi ve kullanıcıların hayal kırıklığına uğratılması.

Amma velakin bizim tüm düşüncelerimiz allak bullak olacak. Distribütör ile çalışmaz diye bildiğimiz ve öyle lanse ettiğimiz Xiaomi bizi yalancı çıkartacak. Gerçi bunu Flipkart ile Hindistan'da ufaktan sinyalini vermişti. Ama Xiaomi ile aynı fiyatlarda satış yapması, bunu gözardı ettirmişti. Şimdi Afrika'da da acaba aynı ücretler geçerli olacak mı? Orası çok büyük soru işareti.
Ülkemizi hiç araya katmıyorum. Eğer burada bir Distribütör ile anlaşırsa fiyatlar otomatik olarak katlanacak. Buna hepimiz hemfikiriz sanırım.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
chatin_62 hocam, fiyatlar daha pahalı.

160$ Redmi 2, 320$ Mi4 deniyor.

Bizim açımızdan bakınca dolar şimdiden aldı başını gitti, daha da nereye gidecek belli değil. Bir de öyle bir mesele var.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet görünüşe göre Distribütör farkı kendisini iyice hissettirmiş. Ama yinede lansmanı görmek lazım.

Üst Alt