Sohbet Xiaomi eski telefonları yavaşlattığını düşünüyor musunuz?

Xiaomi eski telefonları yavaşlattığını düşünüyor musunuz?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Üretici firmalar değil yazılımcı firmalar cihazları yavaşlatıyor. Düşünün, bir zamanlar server olarak 386DX 33 işlemcili bilgisayar kullanıyorduk. O zaman onlarca kullanıcıya hizmet verebilen bir bilgisayar şu anda bırakın hizmet vermesini, kendisini açabilecek mi acaba? Donanım ve yazılım bir bütündür. Gelişirlerken birlikte gelişmeleri gerekir. Donanım sabit kalıp yazılım gelişmeye devam ederse, bir süre sonra donanım cevap verememeye, isteklere yetişememeye başlar. Buradaki durum da bu işte. Android gelişiyor, uygulamalar gelişiyor ama cihazımız aynı. Mecburen cihaz yavaş kalmaya başlıyor. Her güncelemelede daha da yavaş kalacaktır.

berkanbey123

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkan
Cihazım
Xiaomi
Konular
3
Markalar değil uygulamalar, oyunlar yavaşlatıyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Aynı şeyi internet için de konuşabiliriz. Eskiden 14,4k modemlerle bbs'lere bağlanabiliyorken, 28,8k sonrasında 33,6k ve nihayet 56k modemlerle internete bağlantı yapıyorduk. 256k ADSL'ler ile sayfaların uçarak geleceğini düşünüyorduk ama hiç öyle olmadı. Internet sayfalarının açılış hızları genelde hep aynı kaldı. Çünkü eskiden 1 sayfa toplamda mesela 14kb boyuta sahipken, modemlerin hızlanmasıyla birlikte sayfadaki görseller ve içerik te değiştiğinden daha yüksek boyutlara sahip olmaya başladı. Yani 56K modem ile sabah gazetesini açtığımızda 14kb boyutundaki index.html dosyası 3sn'de açılıyorken (rakamları tamamen sallıyorum), bağlantımı 256K'ya çıkardığımda aynı sabah gazatesinin sayfasında daha fazla görsel kullanmasıyla birlikte 1mb'a çıkan index sayfası yine 3sn'de açılıyordu. Şimdi internet hızlarımız 35mbit gibi, o zamanlarla karşılaştırdığımızda devasa hızlara oturdu. Eğer sabahın index sayfası yerinde sayıyor olsaydı saliselerle açılması gerekirken durum öyle değil değil mi? Çünkü sabah ta sayfasını geliştirip yükünü arttırdı. Şimdi bu sayfaları 56k modemlerle açtığınızı düşünsenize.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular