Sohbet xiaomi.com Veri sızıntısı hakkında.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Hocam kime sorduysam güvenme diyorlar. Belki de tahminimce girilen her kullanıcı adını şifreyi doğru olarak kullanıcıya gösteriyor ve böylece bilgilerin doğruluğunu kullanıcıya göstermiş olabilirler. Kendi hesabınızın leak yani sızıntıya kurban gidip gitmediğini öğrenmek için şu an için en güvenilir site hocam. Derseniz ki siz kullanır mısınız bu siteyi ben şahsen bu siteyi de kullanmam ama şu an camiada en güvenilir site olarak kabul gören yer burası. Seçim size kalmış tabii ki.

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şifrelerden nasıl yapılıyor hocam ?
Şöyle yapılıyor. Arama çubuğunun yanında arama seçenekleri var ordan password seçiyorsun datebase den şifre araması yapıyor çalınan verilerin arasında. Sonuç çıkıyorsa hangi sitenin şifre sızıntısı yaptığını gösteriyor site ismiyle birlikte.

Siz paket mi satın aldınız hocam?
Hayır ben paket almadım sadece çıkan sonuçlar birbiriyle ve gerçek bilgilerle uyuşuyor onu demek istiyorum.

Hocam kime sorduysam güvenme diyorlar. Belki de tahminimce girilen her kullanıcı adını şifreyi doğru olarak kullanıcıya gösteriyor ve böylece bilgilerin doğruluğunu kullanıcıya göstermiş olabilirler. Kendi hesabınızın leak yani sızıntıya kurban gidip gitmediğini öğrenmek için şu an için en güvenilir site hocam. Derseniz ki siz kullanır mısınız bu siteyi ben şahsen bu siteyi de kullanmam ama şu an camiada en güvenilir site olarak kabul gören yer burası. Seçim size kalmış tabii ki.
Bu verdiğiniz siteyi biliyorum kullanıyorum da fakat benim verdiğim site kadar bilgi göstermiyor. Şöyle örnek vereyim 2010 zamanlarında kullandığım bi mail adresim vardı sizin verdiğiniz site 3 sızıntı veriyor diğer site 18 sızıntı veriyor bunu demek istiyorum daha kapsamlı diye.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Biraz saçma değil mi arkadaşlar. Kendi elimle şifremi neden böyle bir siteye vereyim ki? Belki de benim mesela abuziddin diye verdiğim şifreyi bir başkası daha kullanmıştır, nereden bilecek benim olduğunu. Böyke şeyler bana hep nasıl kolay ve hızlı para kazanılır adlı kitapları hatırlatır.

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Biraz saçma değil mi arkadaşlar. Kendi elimle şifremi neden böyle bir siteye vereyim ki? Belki de benim mesela abuziddin diye verdiğim şifreyi bir başkası daha kullanmıştır, nereden bilecek benim olduğunu. Böyke şeyler bana hep nasıl kolay ve hızlı para kazanılır adlı kitapları hatırlatır.
Tabi ki de senin kullandığın basit bir şifreyi başkası da kullanmış olabilir. Ama benzersiz şifrelerde var kaldı ki bu database sadece çalınan verilerden oluşuyor. Benimde güncelde kullanmadığım bir şifre olduğu için gönül rahatlığıyla yazıp doğruluk sağlayabildim. Siz şifre yazmazsınız mailinizi yazarsınız yine sızmış verinizi görürsünüz. İlla şifre yazıp sızmış verilerinizi bulun demedik. Burada konu zaten xiaomi nin sızdırmış olduğu verinin önlemini almak.. İnsanları uyarıp şifre değişimi yaptırmak.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Tabi ki de senin kullandığın basit bir şifreyi başkası da kullanmış olabilir. Ama benzersiz şifrelerde var kaldı ki bu database sadece çalınan verilerden oluşuyor. Benimde güncelde kullanmadığım bir şifre olduğu için gönül rahatlığıyla yazıp doğruluk sağlayabildim. Siz şifre yazmazsınız mailinizi yazarsınız yine sızmış verinizi görürsünüz. İlla şifre yazıp sızmış verilerinizi bulun demedik. Burada konu zaten xiaomi nin sızdırmış olduğu verinin önlemini almak.. İnsanları uyarıp şifre değişimi yaptırmak.
Maillerin altlarında listeden ayrıl diye linkler vardır. Sağlam ve kullanılan Mail hesaplarını toplama amacıyla sahte spam mailler düzenlenip, kullanıcıların bu linklere tıklayarak güya listeden çıktıklarını zannetmeleri sağlanırken aslında mail hesabının aktifliği sorgulanırdı. Yani amaç etkileşimdi. Sonra da normalde 1000 tane mail hesabı atıyorum 10TL ise bunlar 15-20TL'den satılırdı.
Burada da durduk yere niçin mailimi, şifremi ya da başka bir bilgimi etkileşime sokayım? Kaldı ki güncel olarak kullanmadığım mail ya da şifremi sorgulamak ta nedir? Adı üzerinde zaten kullanmıyorum ve kullanmadığım bir şeyi niçin merak edeyim, niçin değiştireyim?
Zaten olması gereken şey, her şey için farklı şifre kullanmak ve şifrelerimizi belirli aralıklarla değiştirmektir. Varsa da 2 adımlı doğrulama yöntemlerini aktif etmektir. İlla birinin şifremizi çalmasını beklemeye gerek yok. Eğer hacklenmesi mümkün olmayan bir site, bir sistem olduğunu hala düşünen varsa kendisine ne desek boş. İnternet ortamındaki her şeyin başkasının eline geçebileceğini bilmemiz tüm dertlerimizin devası olacaktır.

Poco F2 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Maillerin altlarında listeden ayrıl diye linkler vardır. Sağlam ve kullanılan Mail hesaplarını toplama amacıyla sahte spam mailler düzenlenip, kullanıcıların bu linklere tıklayarak güya listeden çıktıklarını zannetmeleri sağlanırken aslında mail hesabının aktifliği sorgulanırdı. Yani amaç etkileşimdi. Sonra da normalde 1000 tane mail hesabı atıyorum 10TL ise bunlar 15-20TL'den satılırdı.
Burada da durduk yere niçin mailimi, şifremi ya da başka bir bilgimi etkileşime sokayım? Kaldı ki güncel olarak kullanmadığım mail ya da şifremi sorgulamak ta nedir? Adı üzerinde zaten kullanmıyorum ve kullanmadığım bir şeyi niçin merak edeyim, niçin değiştireyim?
Zaten olması gereken şey, her şey için farklı şifre kullanmak ve şifrelerimizi belirli aralıklarla değiştirmektir. Varsa da 2 adımlı doğrulama yöntemlerini aktif etmektir. İlla birinin şifremizi çalmasını beklemeye gerek yok. Eğer hacklenmesi mümkün olmayan bir site, bir sistem olduğunu hala düşünen varsa kendisine ne desek boş. İnternet ortamındaki her şeyin başkasının eline geçebileceğini bilmemiz tüm dertlerimizin devası olacaktır.

Söylediğim gibi siz hiç bir verinizin çalınıp çalınmadığını öğrenmek zorunda değilsiniz. Bu durum sadece bunu merak edenlerle. Aslında merak da değil tamimiyle önlem için. Bu konunun amacı Xiaomi verileri çalınmış ve insanların bunu bilmesini sağlamaktı. Belki bu konuyu okuyanlar gidip şifrelerini değiştirsin diye. Size ağzımızla kuş tutsak bu sefer de rengini beğenmeyecekseniz diye çok korkuyorum Sn chatin_62, zira ne zaman bir konumda mesajınızı görsem çomak sokuyorsunuz yardım amacıyla yazılmış bir mesaja anlamış değilim. Üstelik yöneticilik yaptığınız bir foruma.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Söylediğim gibi siz hiç bir verinizin çalınıp çalınmadığını öğrenmek zorunda değilsiniz. Bu durum sadece bunu merak edenlerle. Aslında merak da değil tamimiyle önlem için. Bu konunun amacı Xiaomi verileri çalınmış ve insanların bunu bilmesini sağlamaktı. Belki bu konuyu okuyanlar gidip şifrelerini değiştirsin diye. Size ağzımızla kuş tutsak bu sefer de rengini beğenmeyecekseniz diye çok korkuyorum Sn chatin_62, zira ne zaman bir konumda mesajınızı görsem çomak sokuyorsunuz yardım amacıyla yazılmış bir mesaja anlamış değilim. Üstelik yöneticilik yaptığınız bir foruma.
Bir şey yazarken düşünerek yazın lütfen. Geri dönüşü sizi zora sokmasın. Çomak sokmak demek birinin bir işine mani olmak demektir. Sizin buradan ne gibi bir kazancınız, çıkarınız var ki ben ona çomak soktum? Bilmeyen birisi sizin bu yazdıklarınızdan sonra o sitenin sahibi sizsiniz de ben de size engel oluyorum zannedebilir.

Dediğiniz gibi ben bir yöneticiyim ve sizin gibi sadece tek açıdan değil, farklı açılardan da düşünüp buna göre kullanıcılarımızı uyarmak zorundayım. Eğer böyle konular açıyorsanız ben de gördüğüm zaman diğer açılarını da yazmam neden zorunuza gidiyor? Buradan sizin çıkaracağınız sonuç; çomak sokulması değil, tek açıdan bakmamak ya da ha evet öyle de olabilir diye düşünmek olmalıydı.

Konu dağılmasın, başka yerlere kaymasın diye tekrarlayayım.
Tamam siz görevinizi yapıp insanlara mail, şifre v.s. verdirip çalınmış mı çalınmamış mı öğrensinler diye bilgi verip, çalınmışsa da bilgilerini değiştirmelerini söylediniz. Eyvallah. Ama asla burada çıkmadı diye bilgilerinin çalınmadığına garanti veremezsiniz değil mi? Biz de görevimizi yaptık insanları uyardık. Bilgilerinizi çalınsın ya da çalınmasın oraya buraya girmenize gerek yok, direkt değiştirin, bunu da düzenli olarak yapın dedik.

Bu konudaki nihai sonuç nedir? Ama öyle ama böyle bilgilerimiz değiştirmek. Öyleyse dolambaçlı yollara, oraya buraya bilgilerimizi vermemize gerek var mı?

Sırf sizin için eskiden kullandığım ve Xiaomi'nin tüm forumlarında da kullandığım mail adresimi arattım: Buyurun sonuç: Nerede Xiaomi?
Bunların da 3 tanesini biliyorum, diğerlerinde hiçbir üyeliğim yok.

Ekli dosyalar

• LeakLookup.png
    LeakLookup.png
    87,6 KB · Görüntüleme: 13

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
2012 yılından beri aktif olan hesabı bulamadı. Bunun açıklaması şu olabilir. Ya site fake hesaplar üretiyor ve insanları ücret ödeyip üye olmalarını sağlayarak dolandırıyor ya da Xiaomi'den sadece bazı kişilerin bilgileri sızdı. Ben üye bilgilerinin farklı farklı yerlerde tutulduğunu düşünmediğim için (öyle olursa login olurken kim nereden login olacak büyük sıkıntı olur) 1.ihtimali daha yüksek buluyorum.
Bu nedenle lütfen dikkatli olunuz, siteye fazla itibar etmeyiniz ve her zaman yazdığımız gibi şifrelerinizi mutlaka sık sık değiştiriniz. Bunun için sızıntı olmasını beklemeyiniz.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Üst Alt