Soru Xiaomi cihazların doa kapsamı süresi.

Bayram Şahin

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bayram
Cihazım
redmi no 7
Konular
2
Merhaba arkadaşlar nisan ayında redmi note 7 telefon aldım telefon aldığım ilk günden beri hayalet ekran sorunu vardı yaklaşık 1 hafta önce servise gönderdim servisi aradığımda garanti kapsamında telefonun ekranını değişeceğini söyledi... Araştırmalarıma göre ayıplı mal olarak tüketici haklarında 6 ay içerisinde arıza yapan cihaz kullanıcı hatası yoksa yenisini talep edebiliyoruz.
Tâbi Bu talebi oluşturmamız için servisin bize rapor düzenlenmesi gerekiyor servisi arayıp rapor düzenlemesi istediğimde Xiaomi cihazların dua kapsamı ( ayıplı mal iade) suresinin Altı ay olmadığını 1 ay olduğunun onun için sadece onarım yapabileceklerini rapor düzenlemeyeceklerini beyan ettiler.

Ne yapmalıyım gerçekten bu cihazların süresi 1 ay mı...

Son düzenleme:

erener

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Mi9T
Meslek
Biyomedikal Tek.
Konular
13
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Tüketici haklarına göre değişim yada iade hakkınız var ancak bu süreç biraz uzun ve meşakkatli olacaktır. Bununla alakalı daha önceden verilmiş kararlar var. Eğer İstanbul'da değilseniz ve bulunduğunuz bölgede yoğunluk yoksa süreç daha hızlı ilerleyecektir. Bende 2 yıllık garantim dolmadığı halde batarya değişim talebinde bulundum ve değişimi ücretli yapacaklarını belirttiler. Üretici garantisi 1 yılmış ancak garanti belgesi ve tüketici haklarına göre telefon bir bütün olarak 2 yıl boyunca garantili. Ne yazık ki ülkemizde kanun var ama uyan firma yada kişi yok umarım probleminiz çabucak çözülür.

Oyla:

brobaba290

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
REDMİ Note8 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
18
Ürününde onarim istemediğinizi ve sadece servis raporu istediğinizi belirtin o zaman mecbur verecekler ben şuan thh başvurdum resmi 5 plus formundan da takip edebilirsiniz oradan sonucu bekliyorum ama olumlu olacak aynı zamanda 1.5 yıldır kullanıyorum cihazı yani o 6 ay veya 1 ay diye birşey yok fasa fiso onlar konu burada

Sohbet - Thh karari

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam cihazın garanti belgesinde hangi parçanın ne kadar süre ile garantili olduğu yazıyor, oradan okuyup gerekli aksiyonları alabilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt