İpucu Xiaomi Book Kamera Bağlanmıyor Sorunu Çözümü

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.300
Mayıs 23, 2023 tarihinden itibaren belirli Arm tabanlı işlemciler kullanan Windows cihazlarında entegre kameraları kullanırken sorunlar ortaya çıkabilir. Bu sorunla karşılaşıldığında, Kamera uygulamasını kullanmaya çalışırken "0xA00F4271<MediaCaptureFailedEvent> (0x80004005)" hatası alınabilir. Etkilenen cihazlar şunları kullanır: Qualcomm 8cx Gen 1, Qualcomm 8cx Gen 2, Microsoft SQ1 ve Microsoft SQ2. Not: Bu sorun, USB kameraları veya web kameralarını etkilemez, hatta etkilenen Windows cihazlara bağlı olsalar bile.

1. Başlat düğmesini seçin ve cmd yazın , ardından Komut İstemi'ne sağ tıklayın veya uzun basın ve Yönetici olarak çalıştır'ın.
  2. Aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basarak komutu çalıştırın: reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Qualcomm\Camera" /v EnableQCOMFD /t REG_DWORD /d 0 /f
  3. Kamerayı kullanan herhangi bir uygulamayı yeniden başlatın veya Windows cihazınızı yeniden başlatın.
  4. Entegre kamera artık beklendiği gibi çalışmalıdır.
Not: Bu çözüm yolu, kameranın bazı özelliklerini devre dışı bırakabilir veya görüntü kalitesini düşürebilir.

Sonraki adımlar: Microsoft, bu sorunu bir sürücü güncellemesiyle çözmek için cihaz üreticileri (OEM'ler) ve sürücü ortaklarıyla çalışmaktadır ve daha fazla bilgi sunulduğunda size bildirecektir.

Etkilenen platformlar:

İstemci: Windows 11, 22H2 sürümü; Windows 10, 22H2 sürümü; Windows 11, 21H2 sürümü

ysaraldi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
xiaomi book s
Konular
0
bu gün(12.09.2023) gelen güncelleme ile kamera problemi otomatik çözüldü. en azından benim tablet artık sorunsuz çalışıyor. her güncelleme sonrası komut satırını yeniden yazmak durumunda kalıyordum. artık yazmadan da çalışıyor

Üst Alt