Haber Xiaomi Artık Resmi Olarak Türkiyede (n11 ve merbilişim aracılığı ile)

MIUI Türkiye forumunda(resmi Xiaomi fan sitesi) n11de satılan Xiaomi mi5 ler hakkında hararetli bir tartışma vardı ve ilandaki tartışmalı kelimeler spekülasyonlar çürütülmeye çalışırken firma yetkilisinin gelip yaptığı açıklama xiaomi nin resmi olarak geldiğini doğrularcasına yanıt oldu o cevaplar aşağıda yer almaktadır.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba ,
Ben ilgili firmaların yetkilisiyim (Mer bilişim - Patron Gıda).
Bahsettiğiniz forumlarda kullanılan ürün fotoğraflarının olduğu bilgilendirme sayfası N11 tarafından hazırlanan bir sayfadır, bizimle bir alakası yok. Salak-gerizekalı sıfatlı ithamlarınızı kendilerine ilettim , muhakkak hatalarını düzelteceklerdir.
Xiaomi-N11 arasında uluslarası bir anlaşma yapılmadı. N11 yetkilileri ile Xiaomi yetkilileri oldukça yakın ilişkideler ve N11 özelinde bir kampanya başlattılar, N11 kuruluş amacı itibariyle ticaret yapan bir firma değil, ticaret yapan firmaları tüketiciyle buluşturan bir pazaryeridir(marketplace), ki bunu hepiniz biliyorsunuz. N11 ithalat ve al-sat ticareti yapamadığı için bizden bu desteği sağlamamızı istediler.
Paylaştığım linkte göreceğiniz üzere N11'e özel, ilkkez N11'de gibi ibareler kullanarak reklam çalışmaları başlattılar. Şu an kısa bir araştırma ile bir çok haber sitesinde N11'in servis ettiği, ürünün N11'den satıldığına dair haberler okuyabilirsiniz. Mer bilişim olarak sadece ülkedeki 3000 bayimize tedarikçilik yapan, son kullanıcı satışı olmayan bir firmayız, son kullanıcı satışlarımızı diğer bir şirketimiz olan Patron Gıda üzerinden yapıyoruz. Patron gıda ... Olarak zaten n11'de satış yapan TeknoPark isimli bir dükkanımız var, XiaomiTürkiye ismiyle satış yapma kararını N11 yetkilileri, Xiaomi ile görüşüp uyguladılar . Ürün satışını yada güveni artırmak için yaptığımız herhangi asılsız birşey yok.
Bu forumda ürün gelmeden herhangi birşey paylasmamamın nedenini ekte gönderdiğim dosyada görebilirsiniz . Xiaomi Avrupa bölge satış müdürüne mayıs ayında bu forumu sordum ve offical olmadığı düşündüğü bir cevap aldım. Bu sebeple burada daha önce hiçbir paylaşımda bulunmadım. Forumda daha fazla yazıp sizleri ilgili-ilgisiz konularda rahatsız etmeyeceğim. Dilerseniz her türlü sorunuz için benimle direkt irtibata geçebilirsiniz . Mehmet@merbilisim.com

İyi haftasonları

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederiz. Keşke N11'de de öyle üstünkörü, kimsenin tatmin olmayacağı şekilde açıklamalar yapmak yerine, bu şekilde yapılmış olsaydı. En azından neyi araştıracağımızı bilirdik. Ekte dosya göremedim. Belki bu dosya içinde aklımızdaki soruların cevaplarını bulabilirdik. Paylaşırsanız memnun oluruz.

Şimdi siz diyorsunuz ki N11 bize geldi, biz Xiaomi ile anlaştık, cihazlarını siz ithal edin, sitemizde de Xiaomi Türkiye diye bir mağaza açın, bir kampanya yapıp satışa başlayalım. Doğru anlamış mıyım?

Peki tek yetkili sizken daha doğrusu N11 iken, rakipleri olan Hepsiburada, Webdenal ve şu anda ismi aklıma gelmeyen bir iki alışveriş sitesi gibi firmalar nasıl satış yapabiliyor? Bunu da açıklamanız bizi aydınlatacaktır.

Ayrıca Xiaomi'nin Avrupa bölge satış müdürünün kim olduğunu yazmanız yine bizi aydınlatacaktır. Xiaomi'nin global forum sitesi olan en.miui.com sitesinin fan siteler bölümünde Türk bayrağı ile ifade edilmiş olan Türkiye Resmi Fan sitesinin hangi site olduğu, üzerine tıklanarak görülebilir. Belki forum Admin'i Nanana ile görüşürlerse Official yani resmi olup olmadığımız konusunda bilgi alabilirler.
Edit: Ekli resim Tapatalk yüzünden görülmüyormuş. Sanırım bahsedilen kişi Alex Wu. Doğru mu?

O anın verdiği heyecan ile sanırım kantarın topuzunu biraz kaçırmışım. Şimdi siz yazınca farkettim. Yazdığım sevimsiz salak ve gerizekalı kelimeleri için özür dilerim. Maksadımı aşmışım.

Tekrar merhabalar,
Avrupa satış Direktörü Alex Wu, kendisi Bölge satış Direktörü .
Yanlış anlaşılmaları engellemek için bir kaç cümle yazmıştım , umarım daha fazla soru işareti oluşturmamışımdır.
Tam da anladığınız üzere n11-Xiaomi arasındaki ilişkide biz ithalatçı görevindeyiz.
Bugün forum sahibi beyefendi ile telefonda konuşup bir çok konuyu netleştirdik , kendisi de konuşmamıza istinaden forumda bir kaç cümle yazacağını iletmişti.
Ek'te bahsettiğim seyler forumun yetkili olup olmadığını Xiaomi'de görüştüğüm arkadasın tam olarak bilmediği üzerineydi.
Webdenal satışı bizim tedariğimizle (açıkcası yanlışlıkla) yapılan bir satış, Hepsiburada satısını da zaten webdenal satıcı ismiyle gerçekleştiriyor . Önümüzdeki haftadan itibaren Hepsiburada satışı başka bir satıcıdan tedarik edilerek yapılacak bildiğim kadarıyla .
Bildiklerim bu kadar .. Herkese iyi geceler

Arkadaşlar dün Mehmet Karakaş beyle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik ve burada tartışılan konuları ayrıntılarıyla konuşma fırsatı yakaladık. Kendisi oldukça samimi ve açık bi şekilde süreci ifade etti. Yaşanılan yanlış anlaşılmaların temel nedeni Mehmet Bey'in özel olarak Xiaomi'nin Avrupa Operasyonları ayağıyla, bizim ise Çin ve Global ekiple iletişimde olmamızdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Maalesef Xiaomi bölümleri içerisindeki koordinasyon ve iletişim eksiklikleri de son bir kaç günde pek çok kişinin gereksiz gerilmesine neden oldu. Mehmet Bey'in irtibat kurduğu Alex Wu fan siteler konusunda ayrıntılı bilgi sahibi değilmiş. Göndermiş olduğu iletide de bu durumdan çok emin olmadığını belirtmiş. Haliyle Mehmet Bey de ürünlerin ithalat ve satış sürecinde bizlerle iletişime geçme gereği hissetmemiş. Bizlerin de bu şekilde bir satış yapılacağından haberi olmayınca bir takım yanlış anlaşılmalar yaşanmış. Keşke çok daha önce tanışma fırsatımız olsaydı da Türk kullanıcıları Mi5'lerine daha erken kavuşabilselerdi. :) Kişisel kanaatim artık merbilişim ve Mehmet Bey ile iletişim konusunda sıkıntı yaşamayacağımız yönünde. :)

Kullanıcıların aklına takılan en önemli husus zannediyorum yetkili servisler. Mehmet Bey merbilişim'in sahibi ve benim anlayabildiğim kadarıyla kurumu teknik servis konusunda oldukça geniş ve yaygın bir ağa ve aynı zamanda köklü bir tecrübeye sahip. Tabii ayrıntıları, referansları kendisinin vermesi daha doğru olacaktır ancak benim aklımda servisler konusunda bir şüphe bulunmuyor ki ülkemizde satılan tüm elektronik cihazların 2 yıllık bir garantisinin olması yasal bir zorunluluk...

Konuyu ve tartışmayı daha fazla uzatmanın gereksiz olduğu kanaatindeyim. Elbette ki Mi5 sahiplerinin ve sahip olmak isteyenlerin akıllarında başka sorular da olabilir. Ancak bu soruları tartışma veya suçlama üslubundan uzak bir şekilde iletirlerse eminim ki Mehmet Bey cevaplandıracaktır.

Olayın geçtiği konuya bakmak için:http://forum.miuiturkiye.net/konu/xiaomi-mi5-n11de-satista.6440/

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
allahtan distribitör olarak getirmediler türkiyeye o zaman 2500 tl den satacaklardı heralde 32 gb mi5'i.
Hocam okumadınız galiba adamların dediğine göre xiaomi ve n11 tarafından yetkilendirilmiş firmalar yani distribitörler :)

hilmi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hilmi
Cihazım
mi9 se
Konular
18
Hocam okumadınız galiba adamların dediğine göre xiaomi ve n11 tarafından yetkilendirilmiş firmalar yani distribitörler :)
ana konuyu okudum ama ben öyle anladım.
distribitör olması için türkiyede her bölgeye yani 7 tane teknik servis açması gerekmiyor mu? ben kanunlar bu şekilde diye biliyorum.
sadece ithalat izni almış bi firma diye anlıyorum ben okuduğumdan.
hem nasıl distribitör müş 128 gb telefon tarihi eser olduktan sonra türkiyeye gelecek.

sinilker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilker
Cihazım
huawei p20
Meslek
Bankacı
Konular
17
arkadaşlar fiyatlara çok diyorsunuz ama bence çok değil. galaxy s7 edge yurtdışı fiyatı 1800 lira iken ülkemizde 2500-3000 bandında bulunabiliyor. ülkemizde vergiden vergi alınıyor. tv oynatabilen tüm elektronik ürünlere ekstra trt payı da ilave edildi. forumun alışveriş bölümü sayfasında mi5 32 gb için 1299-1499 tl aralığında bir fiyat olacak yazılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. benim mi5 de olduğu gibi ekran bükülürse, ya da başka arkadaşlarda olduğu gibi ekran sararması olursa el mecbur deyip öyle kullanırsınız. mi5 i alalı iki hafta oldu ve yere düştü arka kapak kırıldı. yurtdışından kapak bekliyorum. sonra telefonu incelerken mi5 de hafif bükülme olduğunu farkettim. bükülme için en kötü ithalatcı garantili alsaydım firma kabul etmese bile Tüketici Hakem Heyetinden ayıplı ürün olarak değişim isterdim ya da para iadesi isterdim. şimdi öyle bir şansım yok. yurtdışından ürünü alıp sorunsuz da kullanabilirsiniz, benim gibi ilk haftasında düşürüp ya da eğilme bükülme olup sıkıntılı da kullanabilirsiniz. ama ben yurtiçi garantili tercih ederdim. ben telefonu 1 ay önce gearbest ten sipariş vermiştim. belçikadaki kayınbiraderim de gelirken ürünü yanında getirdi. sonra imei ve yazılım için de ekstra para harcayacaksınız. tercih sizin.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
ana konuyu okudum ama ben öyle anladım.
distribitör olması için türkiyede her bölgeye yani 7 tane teknik servis açması gerekmiyor mu? ben kanunlar bu şekilde diye biliyorum.
sadece ithalat izni almış bi firma diye anlıyorum ben okuduğumdan.
hem nasıl distribitör müş 128 gb telefon tarihi eser olduktan sonra türkiyeye gelecek.

ya gözünüzü seveyim sanki ben burda ithal ediyormuşum gibi yazmayın mesajlar yukarda iyice okuyun ve getiren firmaya sorun ben nerden bileyim :(

not dikkatli okursanız firma yetilisyim diyen kişi 3000 noktamız var diyor forum yöneticlerimizden cantara da evet konuştum çok geniş bir ağları var diyor dikkatli okursanız bazı cevaplar var :(

Son düzenleme:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Gördüğüm kadarı ile fiyat 1500 TL, normalde resmi fiyatı 1999 yuan (300 dolar) oda 900 lira gibi bir para ediyor.
Yurt dışından getirtmek varken alınmaz bence, tabi bu benim görüşüm.
900 TL ama bunun üzerine ithalat vergileri, ÖTV, KDV v.b. birçok vergilerle, garanti hizmeti ve kar eklenecek. Tabiki bunlar eklendiğinde 1500TL gibi bir rakam yinede pahalı kalıyor. Benim söylemek istediğim 1500-900=600TL kar gibi düşünmemek gerekiyor.

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ya gözünüzü seveyim sanki ben burda ithal ediyormuşum gibi yazmayın mesajlar yukarda iyice okuyun ve getiren firmaya sorun ben nerden bileyim :(

not dikkatli okursanız firma yetilisyim diyen kişi 3000 noktamız var diyor forum yöneticlerimizden cantara da evet konuştum çok geniş bir ağları var diyor dikkatli okursanız bazı cevaplar var :(
Yalnız bir konu henüz açıklığa kavuşmadı. Cihazların Xiaomi'den resmi olarak ithal edildiğine dair henüz bir kesinlik yok.
Eğer Xiaomi'den ithal ediliyorsa bu 1500TL'lık fiyat daha da fahiş bir hale gelir. Çünkü 1999 yuanlık fiyat normal Çin içi perakende satış fiyatıdır. İçinde yanlış hatırlamıyorsam %11'lik bir KDV vergisi de dahil. Distribütör yoluyla yapılan ithalatlarda bu vergi düşülür. Distribütör karı da firma tarafından karşılanır.
Kaldı ki hiçbir yerde Distribütör kelimesi geçmiyor.

mtnuyr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mtnuyr
Cihazım
mi 9t
Meslek
öğretmen
Konular
12
bugün türkiyede 1500 tl ye mi5 i garantili alacak 1000 e yakın insan bulabilirsiniz.bence olmayan bir ürün için iyi fiyat fakat ben telefonda italatçı firma garantisine güvenmiyorum.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
Yalnız bir konu henüz açıklığa kavuşmadı. Cihazların Xiaomi'den resmi olarak ithal edildiğine dair henüz bir kesinlik yok.
Eğer Xiaomi'den ithal ediliyorsa bu 1500TL'lık fiyat daha da fahiş bir hale gelir. Çünkü 1999 yuanlık fiyat normal Çin içi perakende satış fiyatıdır. İçinde yanlış hatırlamıyorsam %11'lik bir KDV vergisi de dahil. Distribütör yoluyla yapılan ithalatlarda bu vergi düşülür. Distribütör karı da firma tarafından karşılanır.
Kaldı ki hiçbir yerde Distribütör kelimesi geçmiyor.

Bu güzel telkit için için teşekkür ederim hocam durum netleşirse bir tekzip yayınlarım ne yapayım bir kere dedim artık :( bu arada bir kez daha yorumunuz için teşekkür ederim.

Üst Alt