Xiaomi ailesine katıldım.Bir Soru Ekran Süresi.

Soldier10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Mi Max2
Konular
1
Max 2 alalı 1 hafta oldu.Forumlardan bir şeyler kapmaya uğraşıyorum.Ekran süresi gözüme çarptı.Nasil hesaplaniyor?Anlamadigim su.O anki şarj degerine göre mi hesaplaniyor?100den indiği şarj degerine kadar olan açık kaldığı süremi?benim ekran süresi çok düşük geldi digerlerine kiyasla.Sebebi ne olabilir sizce?
3s1 dk.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Max 2 alalı 1 hafta oldu.Forumlardan bir şeyler kapmaya uğraşıyorum.Ekran süresi gözüme çarptı.Nasil hesaplaniyor?Anlamadigim su.O anki şarj degerine göre mi hesaplaniyor?100den indiği şarj degerine kadar olan açık kaldığı süremi?benim ekran süresi çok düşük geldi digerlerine kiyasla.Sebebi ne olabilir sizce?
3s1 dk.

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, hayırlı olsun ve güle güle kullanın inşallah...
Şarj %100 olduktan ve sarjdan aldıktan sonraki Ekranın açık olduğu sürenin toplamını vermekte....Sizin bu sürede bir yanlışlık var.....Tamamen şarj edin ve sonra %50 ye geldiğinde en az 5 saat olmalı...

Soldier10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Mi Max2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, hayırlı olsun ve güle güle kullanın inşallah...
Şarj %100 olduktan ve sarjdan aldıktan sonraki Ekranın açık olduğu sürenin toplamını vermekte....Sizin bu sürede bir yanlışlık var.....Tamamen şarj edin ve sonra %50 ye geldiğinde en az 5 saat olmalı...
Teşekkür ederim.Doldurduktan sonra tekrar kontrol edeceğim.İki sorum daha olacak.Telefonu fabrika ayarlarına dondurdukten sonra şarja taktım.%8 den 100 e 3 saat 30 dk.lik dolum süresi verdi.Neden bu kadar uzamış olabilir süre.Birde pil tasarrufunda birkaç uygulama sürekli aşırı güç harcayan uygulama olarak karşıma çıkıyor.Arka planda çalışmaya devam eden uygulamaları nasıl kapatabilirim pilden yememesi için.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Teşekkür ederim.Doldurduktan sonra tekrar kontrol edeceğim.İki sorum daha olacak.Telefonu fabrika ayarlarına dondurdukten sonra şarja taktım.%8 den 100 e 3 saat 30 dk.lik dolum süresi verdi.Neden bu kadar uzamış olabilir süre.Birde pil tasarrufunda birkaç uygulama sürekli aşırı güç harcayan uygulama olarak karşıma çıkıyor.Arka planda çalışmaya devam eden uygulamaları nasıl kapatabilirim pilden yememesi için.

Benim yatma vaktim geldi, yarın cevaplarsam olur değil mi? İyi geceler

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Soldier10

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
Mi Max2
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim yatma vaktim geldi, yarın cevaplarsam olur değil mi? İyi geceler

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk
Tabii ki.Nezaketin için teşekkürler.İyi geceler.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23

Hocam 3 saatte şarj oluyorsa kullandığın şarj aleti kablosu yada adaptörü hızlı şarj değildir b0y0k ihtimal. Yakınlarında hızşı şarj kullanan vardır elbet bide onların şarj aletleriyle şarj etmelisin.ayrıca senin telefonun pili 4000 küsür mah olmalı.benim mi6 3350 mah ve 1.5 saatte doluyor hızlı şarjda.forumda miui gizli ayarlar diye bi program var,forumda aratıp incelemeni tavsiye ederim.yanılmıyorsam uygulamaları devre dışı bırakma özelliği vardı.ayrıca skorpi hocamı takip etmeni tavsiye ederim,kendisi mi max2 nin miui Türkiyedeki babasıdır :)

NicK35

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin Ceng
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
2
3s1 dk.

Mi 6 kullanıyorum 7 saatten fazla ekran süresi alıyorum

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gentleman

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ramazan
Cihazım
Mi MAX 2
Konular
0
Max 2 5300 mAH pile sahiptir, öncelikle bunu belirteyim. Skopi hocam da cevap verecektir, yanlışım varsa düzeltir. Ben bildiğim kadarıyla anlatayım.
Telefonu şarja taktığınızda kilit ekranında hızlı şarj yazıyorsa problem yoktur. Eğer yazmıyorsa şarj aletinden kaynaklanan bir süre uzaması görülür. Normal şartlarda hızlı şarj ile telefon %10'dan tam doluma yaklaşık iki buçuk saattle ulaşır.
Ekran süresi ekranın açık kaldığı süredir, normal kullanım(2gb ram) ile tam dolumdan %10'a kadar 9-10 saat arasında ekran süresi almanız gerekir. Mesela benim şarjım şu anda %50 civarında ve 4.5-5 saat arası ekran süresi var. Yani şarj %10'a düştüğünde büyük ihtimalle 9 saatlik ekran süresini alacağım demektir ve normal olan da budur. Telefonun şarjı %10 olduğunda kapat-aç yapın ve şarja takın. Hızlı şarj olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse buraya yazın. Şarj tam doluma ulaştığında kullanıma başlayın. Bir günlük tam kullanımdan sonra değerleri paylaşırsanız daha kolay yardımcı oluruz ve analiz edebiliriz.

osonmez66

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
osman
Cihazım
xioami m5s
Konular
0
Merhaba,10 yıllık jailbreaklı iphone kullanıcısıyım,Tek kalemde iphonu silip attım ve xioami Mİ5 aldım.üzerinde kararlı miu8 rom yüklü. ve miu9 sürümüne nasıl yada ne zaman geçebilirim.tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum....

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Merhaba,10 yıllık jailbreaklı iphone kullanıcısıyım,Tek kalemde iphonu silip attım ve xioami Mİ5 aldım.üzerinde kararlı miu8 rom yüklü. ve miu9 sürümüne nasıl yada ne zaman geçebilirim.tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum....
Hocam merhaba ama sorduğun sorunun yeri bu konu değil.sorduğun soruyla ilgili konular mevcut, sitede arama yapıp bulabilirsin :)

Üst Alt