- Adım
- Kerem
- Cihazım
- Xiaomi A2 Lite
- Konular
- 1
Arkadaşlar hayırlı akşamlar diliyorum herkese. Xiaomi A2 Lite telefonum için custom rom ve kernel önerisi istiyorum. Telefonumun performansı artık gündelik kullanımda yetersiz gelmeye başladı. Arayüz artık eskisi gibi akıcı değil, şarjı hızlı gidiyor, bloatware yani gereksiz sistem uygulamaları nedeniyle 32 gb'lık hafızam yetersiz geliyor. Bu yüzden bende telefonuma custom rom ve onunla uyumlu ve destekleyen kernel ile telefonu ilk gün ki haline getirmek istiyorum. Önceliğim romun sorunsuz olması. Yani kamera açılmıyor, gps bluetooth gibi hizmetler çalışmıyor, mobil veri kullanılamıyor gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorum. İkinci sırada ise performans geliyor. Gereksiz kalıcı sistem uygulamalarından arındırılmış, arayüzü şık, işlevsel, akıcı ve performans odaklı bir rom stiyorum. Telefonumun bu konuda yardımcı olabilecek özelliklerini de aşağıya bırakıyorum:
Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 8X 2.0 GHz ARM Cortex-A53
Adreno 506 14nm.
Android 10 (Q) ve saf Android arayüzü. (AOSP)
32 GB depolama, 3 GB RAM ve 4000MAH batarya.
Daha önce telefona hiç özel rom yüklemedim. Fakat araştırmalarım doğrultusunda teorik olarak ne yapmam gerektiğini biliyorum. Son olarak kafamı kurcalayan iki soruyu da sorup bitiriyorum:
1-) TWRP mi Orangefox mu kullanmalıyım? [Bazı romlarda (örn: PixelExperience) bu tarz uygulamara gerek kalmıyor kendi içerisinde bu yapıya sahip oluyor]
2-) Rom işlemi için SD kartın gerekli olduğunu biliyorum. Elimde 32 gb'lık Sanddisk'in sd kartı var ancak yavaş. Telefona taktığım zaman telefon ''Bu sd kart gereğinden yavaş, bu da bazı uygulamaların daha yavaş açılmasına sebep olabilir. Farklı bir sd kart takmayı deneyebilirsiniz.'' şeklinde uyarı ya da bilgilendirme niyetinde bu yazı karşıma çıkıyordu. Bu durum rom yüklerken bir sıkıntı oluşturur mu?
Teşekkürler.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 8X 2.0 GHz ARM Cortex-A53
Adreno 506 14nm.
Android 10 (Q) ve saf Android arayüzü. (AOSP)
32 GB depolama, 3 GB RAM ve 4000MAH batarya.
Daha önce telefona hiç özel rom yüklemedim. Fakat araştırmalarım doğrultusunda teorik olarak ne yapmam gerektiğini biliyorum. Son olarak kafamı kurcalayan iki soruyu da sorup bitiriyorum:
1-) TWRP mi Orangefox mu kullanmalıyım? [Bazı romlarda (örn: PixelExperience) bu tarz uygulamara gerek kalmıyor kendi içerisinde bu yapıya sahip oluyor]
2-) Rom işlemi için SD kartın gerekli olduğunu biliyorum. Elimde 32 gb'lık Sanddisk'in sd kartı var ancak yavaş. Telefona taktığım zaman telefon ''Bu sd kart gereğinden yavaş, bu da bazı uygulamaların daha yavaş açılmasına sebep olabilir. Farklı bir sd kart takmayı deneyebilirsiniz.'' şeklinde uyarı ya da bilgilendirme niyetinde bu yazı karşıma çıkıyordu. Bu durum rom yüklerken bir sıkıntı oluşturur mu?
Teşekkürler.