Merhaba, ben de xiaomi 17 ultra satın almayı düşünüyorum aklıma takılan birkaç konu var, bilgisi olanlar cevaplandırabilirse çok memnun olurum.
Şu an yurtdışındayım ve kargo yoluyla hem CN hem global versiyon alabiliyorum. BL açabilmek için satıcıya ürün tarihini özellikle sordum. Ocak öncesi üretim kutusu açılmamış ürün gönderebiliriz dediler. Dolayısıyla Çin veya global farketmeksizin BL açabileceğim, mevcut tek tık çözümü kullanarak.
İki versiyon arasında batarya konusunda donanımsal fark var. CN 6800 Global 6000 mAh bataryaya sahip.
Merak ettiğim şey şu: CN versiyon 17 ultraya bl açtıktan sonra sorunsuz şekilde global, Taiwan vb romlar flaşlayabilir miyim ? Flaşladığım bu romlar bataryayı olması gerektiği gibi yüksek kapasite görüp (6800) ona göre işlev görür mü, yoksa bu romlar global cihaza özgü romlar olduğu için CN cihazdaki bataryayı daha düşük kapasiteli global cihaz bataryası (6000) gibi mi algılar ?
Bir diğer konu ilerde cpid, yazılım, direnç vb herhangi bir kayıt yöntemi çıkarsa bu yöntemlerin uygulanabilirliğinde CN yada Global versiyon arasında fark eden bir şey olur mu ? Yani birine yapılıp diğerine yapılamaması gibi. ( Her iki cihazda da BL kilidi açık durumu için)
Ve bl kilidi kapalı iken cpid ile işlem yapılabiliyor mu, yani cpid için bl açmak zorunlu mu ?
Son sorum ise CN versiyon cihazda banka vb uygulamalarda sıkıntı yaşayacak olursam CN rom flaşlayıp kilidi geri kapatıp cihazı İngilizce kullanabilirim. Mevcut tek tıkla bu açma sürecinden sonra CN rom flaşlayıp kilidi kapatmam brick sebebi olur mu yoksa bahsettiğim şekilde kilit kapatıp cihazı İngilizce kullanabilir miyim ?
Bütün telefon fiyatları çok fahiş ve gözü karartıp parayı bastırırsam sonrası için bu soruların cevabını bilmek istiyorum. Pahalı bir tuğla almış olmayayım.
Şimdiden teşekkür ederim.