Rehber Xiaomi 15'e HyperOS 2'de Xiaomi Dialer uygulamasını kurmak

faikerdemokan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faik Erdem
Cihazım
Mi Max 2
Konular
4
Xiaomi 15 için bu kadar uğraşa gerek yok, telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayın. Kurulum ekranında dil seçimini türkçe seçtikten sonra Bölge seçimini Honkong yapın. Orjinal miui dialer gelecek. mesaj uygulaması google olarak kalacak ama.
Esas problem farklı şekillerde xiaomi telefon yükleniyor ve çalışıyor, arama kaydı aktif ve hatasız.. Fakat xiaomi kişiler açılıyor, ama çalışmıyor isimler geliyor üstüne tıklayınca numaralar görünmüyor ve arama yapılmıyor ne yaptıysam olmadı. Xiaomi telefon dan arama yapılıyor
Not: Sıfırlama ve bölge değiştirme denenmedi...
Yardımcı olacak varsa çok sevinirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sifirlama yapmazsan olmaz
Cevap teşekkür ederim ama konu başındaki arkadaş sıfırlama yapmamış ki, benmi yanlış anlıyorum bilmiyorum farklı yelerde de benzer adb yöntemlerini ile yapılmış ama kişilerdeki problemi aşamadım malesef

Son düzenleme:

faikerdemokan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faik Erdem
Cihazım
Mi Max 2
Konular
4
Xiaomi 15T Pro ile denedim. Başka bölge romu kurmaya, cihazla oynamaya, bootloader açmaya gerek yok, Benimki hazır açık geldi ayrı mesele.
Son global sürüm rom ile SIFIRLAMA yaptığınızda DİL - TÜRKÇE / BÖLGE - HONG KONG herşey geliyor, Xaomi Arama ve Xaomi Mesajlar...
Görüşme kaydı sorunsuz, mesajlar default olarak google geliyor ama xaomi mesajlar da yüklü olduğu için değiştirebiliyorsunuz.
Not: Ben garanti olsun diye son yükleme paketini telefon günceleyici aracılığı ile indirip tekrar üstüne yükleyip sıfırladım ve temiz kurulum yaptım yedek alıp üzerine yazdırmadım.
Bilgi veren emeği geçen herkese teşekkürler.

menemeneksisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Menemen
Cihazım
mi9t - mi15tpro
Konular
0
Xiaomi 15T Pro ile denedim. Başka bölge romu kurmaya, cihazla oynamaya, bootloader açmaya gerek yok, Benimki hazır açık geldi ayrı mesele.
Son global sürüm rom ile SIFIRLAMA yaptığınızda DİL - TÜRKÇE / BÖLGE - HONG KONG herşey geliyor, Xaomi Arama ve Xaomi Mesajlar...
Görüşme kaydı sorunsuz, mesajlar default olarak google geliyor ama xaomi mesajlar da yüklü olduğu için değiştirebiliyorsunuz.
Not: Ben garanti olsun diye son yükleme paketini telefon günceleyici aracılığı ile indirip tekrar üstüne yükleyip sıfırladım ve temiz kurulum yaptım yedek alıp üzerine yazdırmadım.
Bilgi veren emeği geçen herkese teşekkürler.
hocam ben cihazı yerel mi storedan satın almıştım. TR romu ile birlikte geliyor o cihazlar. TR romunda denemiştim aynısını fakat olmamıştı. farklı bir TR romu olan 15T pro da denemiştim onda da olmadı. Farklı çözümlerde denedim fakat olmadı. Miui dialer eklentisi TR romunda yok bence. Bootloader kilidi açıp global rom yüklemek ya da direkt uygulamanın varsayılan olduğu endonezya veya rus romu yüklemek şart.

faikerdemokan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faik Erdem
Cihazım
Mi Max 2
Konular
4
hocam ben cihazı yerel mi storedan satın almıştım. TR romu ile birlikte geliyor o cihazlar. TR romunda denemiştim aynısını fakat olmamıştı. farklı bir TR romu olan 15T pro da denemiştim onda da olmadı. Farklı çözümlerde denedim fakat olmadı. Miui dialer eklentisi TR romunda yok bence. Bootloader kilidi açıp global rom yüklemek ya da direkt uygulamanın varsayılan olduğu endonezya veya rus romu yüklemek şart.
TR rom bence en sıkıntılısı, aynı cihazın Xiaomi Türkiye garantilisini de kullanıdım biliyorum, sosyal medyada sembolik rakamlara hem bootloader hem global rom çok basitçe çok kısa zamanda uzaktan yapılıyor, bir kahve içme zamanında ama "garantiden" çıkacaktır, o sebele bende yurtdışı cihaza döndüm, yurtiçi olan 256 gb dı şimdi aldığım 1tb... Global romda herşey çok kolay hatta isterseniz rom atıldıktan sonra bootloader kapatırabilirsiniz bile sadece yazılım olduğu için bölge farklı da olsa resmi yazılımdan dolayı belki garantiyi etkilemez.

menemeneksisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Menemen
Cihazım
mi9t - mi15tpro
Konular
0

TR rom bence en sıkıntılısı, aynı cihazın Xiaomi Türkiye garantilisini de kullanıdım biliyorum, sosyal medyada sembolik rakamlara hem bootloader hem global rom çok basitçe çok kısa zamanda uzaktan yapılıyor, bir kahve içme zamanında ama "garantiden" çıkacaktır, o sebele bende yurtdışı cihaza döndüm, yurtiçi olan 256 gb dı şimdi aldığım 1tb... Global romda herşey çok kolay hatta isterseniz rom atıldıktan sonra bootloader kapatırabilirsiniz bile sadece yazılım olduğu için bölge farklı da olsa resmi yazılımdan dolayı belki garantiyi etkilemez.
Evet hocam, lafa gelince TR rom ile global rom aynı diyorlar xd. Tamamen ülkeyi kendi içine hapsetme politikası. Garanti bitimine kadar biraz zaman geçirip BL kilidi açarak global rom atacağım bende. Desteğiniz için sağolun.

sawex

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
muhammet
Cihazım
redmi note 8
Konular
0
Yanlış Hatırlamıyorsam Xiaomi tool V2 ile bootloader kilidi açmadan orijinal romlar arasında geçiş yapılabiliyor diye hatırlıyorum.
Türk romdan Hindistan veya Endonezya ve Rus romlara bootloader kilidi açmadan geçilebilir. Uygulamayı indirip bir deneyin sizi yönlendiriyor zaten bootloader açık mı kapalı mı sorup ona göre yükleme yapıyor. Bootloader açılmadığı için garantiden de çıkmıyor hem.

faikerdemokan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Faik Erdem
Cihazım
Mi Max 2
Konular
4
Yanlış Hatırlamıyorsam Xiaomi tool V2 ile bootloader kilidi açmadan orijinal romlar arasında geçiş yapılabiliyor diye hatırlıyorum.
Türk romdan Hindistan veya Endonezya ve Rus romlara bootloader kilidi açmadan geçilebilir. Uygulamayı indirip bir deneyin sizi yönlendiriyor zaten bootloader açık mı kapalı mı sorup ona göre yükleme yapıyor. Bootloader açılmadığı için garantiden de çıkmıyor hem.
Tool'a gerek yok telefon üzerinden den bile yapılıyor, bu işlem ama garanti konusunda özür dileyerek bir düzeltme yapıcam cihaz orjinal yazılımı hariç harhangi orjinal farklı bölge yazılımı cihazın garantilik olduğunda tespit edilirse %100 garanti dışı kalıyor. Servisle pek işim olmadı bir arkadaşımın Samsung S23 ultrası yıllar önce kardeşimin Xiaomi telefonu bootloader kapalı farklı bölge orjinal yazılımdan garanti dışı kaldı, ücret taleb edildi, hani amacım korkutmak değil ama bu coğraydaki garanti tutumu sebebi ile iyi düşünülmeli... Şans işi... Ben en garantisi yurtdışı telefona geçtim kafam rahat...

Öyle garipki Arkadaşımla aynı zmanda s23 Ultraları beraber aldık, o yurtiçi ben yurtdışı, aralarında 2 katına yakın fark var fiyat olarak ikimizde orjinal sarj cihazı ile çok düzgün kullandık, onun telefonu 3 kere servis gördü geçenlerde sordum pil muhabeti yaptık %87 da 2 yıl içinde, benimki hiç servis görmedi Pil %100 belki 400 cycle üstündedir tık demedi maşallah, hatta ben 6 ay hotspot cihazı olarak kullandım... Burdan ne sonuç çıkar bilmiyorum ama ben kendi adıma yurtdışı telefonlardan çok çok daha iyi verim aldım.

Son düzenleme:

menemeneksisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Menemen
Cihazım
mi9t - mi15tpro
Konular
0
Tool'a gerek yok telefon üzerinden den bile yapılıyor, bu işlem ama garanti konusunda özür dileyerek bir düzeltme yapıcam cihaz orjinal yazılımı hariç harhangi orjinal farklı bölge yazılımı cihazın garantilik olduğunda tespit edilirse %100 garanti dışı kalıyor. Servisle pek işim olmadı bir arkadaşımın Samsung S23 ultrası yıllar önce kardeşimin Xiaomi telefonu bootloader kapalı farklı bölge orjinal yazılımdan garanti dışı kaldı, ücret taleb edildi, hani amacım korkutmak değil ama bu coğraydaki garanti tutumu sebebi ile iyi düşünülmeli... Şans işi... Ben en garantisi yurtdışı telefona geçtim kafam rahat...

Öyle garipki Arkadaşımla aynı zmanda s23 Ultraları beraber aldık, o yurtiçi ben yurtdışı, aralarında 2 katına yakın fark var fiyat olarak ikimizde orjinal sarj cihazı ile çok düzgün kullandık, onun telefonu 3 kere servis gördü geçenlerde sordum pil muhabeti yaptık %87 da 2 yıl içinde, benimki hiç servis görmedi Pil %100 belki 400 cycle üstündedir tık demedi maşallah, hatta ben 6 ay hotspot cihazı olarak kullandım... Burdan ne sonuç çıkar bilmiyorum ama ben kendi adıma yurtdışı telefonlardan çok çok daha iyi verim aldım.
Toolsuz telefon üzerinden yapılan işlem, tersine mühendislikle rom dosyalarının ismini değiştirmek ise, onu da denedim hocam hyperos 3 ile beraber o da yemiyor artık. keşke güncellemeseydim dedim. Hocam sonuç olarak, bizim ülke markaları bazı konularda zorbaladığı zaman 3. dünya ülkesi muamelesi görüyoruz işte hem donanımsal hem yazılımsal olarak.

Ycoksoy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yusuf
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
0

ben zamanında mate 10 pro aldım yurt dışı ve kılıfsız kullandım defalarca düşürdüm ekranında jelatin yoktu ozamanlar arkadaşlara anahtar ile ekranı çizmeye çalışıp hava atıyordum çizilmiyor diye. sonradan bu kadar kaliteli olmasının sebebnin yurt dışı ürünü olduğunu fark ettim. yerli tüm mate 10 pro ların cam bir şekilde çiziliyor ya da kırılıyordu. ben telefonu suyun içine defalarca soktum bana mısın demedi.

menemeneksisi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Menemen
Cihazım
mi9t - mi15tpro
Konular
0
bootloader kilidi açmadan rom atılmıyor hocam. Xiaomi tool V2 avantajı tüm işlemleri tek yazılımdan yapma kolaylığı. Detaylar kendi sitesinde yazıyor;

Üst Alt