Yardım Xiaomi 15 Ultra Türkiye'de Çin ROM Kullanmak

mert.yazgac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi 15 Ultur
Meslek
Mühendis
Konular
1
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır iphone kullanıyorum ancak artık sıkıldım. Eskiden Samsung Galaxy S2 cihazım varken android cihaz kullanmaktan çok fazla keyif alırdım ancak iphone kullanmaya geçince o günler geride kaldı. Artık android dünyasına tekrardan geçmek istiyorum ve kafamdaki tek cihaz Xiaomi 15 Ultura modeli. Bütçem kısıtlı bu sebeple çin versiyonunu kullanmak istiyorum. İngilizce biliyorum, ingilizce kullanmaktan yana benim için herhangi bir problem yok ancak araştırmalarım sonucunda pek çok yerde GSM operatörlerinin çekmemesi, bankacılık uygulamarının kullanılamaması, nfc ile temassız ödeme yapılamaması, google servislerinin çalışmaması ve whatsapp vb. uygulamalardan bildirim alınamaması gibi sorunlarla kaşılaştım. Bu sorunlar gerçeği nekadar yansıtıyor ? Yada başka duymadığım sorunlar da mevcut mu, konu hakkında beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Duruma göre gün içerisinde kafanda belirlediğim cihazı satın alacağım. Herkese iyi günler.

uyducu39

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ufuk
Cihazım
oneplus 8t
Konular
1
Merhaba hocam sorunuzun cevabı bende. 4 gündür Çin versiyonu kilit kapalı 15 ultra kullanıyorum. Bankacılık uygulamalarını kullanıyorum, NFC yükledim mobil ödemeyi aktif ettim sıkıntı yaşamadım ancak alışveriş yapmadığım için kesinlikle çalışıyor diyemem bir denesem iyi olacak.
Çekim kalitesi olarak çalıştığım iş yerinde iPhone'dan sonra daha kaliteli stabil bir bağlantı aldığını söyleyebilirim. iPhone'un 3G'ye düştüğü yerde bu 4g'de internete bağlanabiliyor. Turkcell ve Türk Telekom hatlarında sıkıntı yaşamadım.
Bildirim sorunu da yaşamadım WhatsApp Instagram vs yüklü.

Pil ayarlarından optimize etmeyi kapalı seçtim öyle olunca bildirimler anında düşüyor.

Oyla:

nrfrkn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Furkan
Cihazım
15 Ultra
Konular
0
Merhaba hocam sorunuzun cevabı bende. 4 gündür Çin versiyonu kilit kapalı 15 ultra kullanıyorum. Bankacılık uygulamalarını kullanıyorum, NFC yükledim mobil ödemeyi aktif ettim sıkıntı yaşamadım ancak alışveriş yapmadığım için kesinlikle çalışıyor diyemem bir denesem iyi olacak.
Çekim kalitesi olarak çalıştığım iş yerinde iPhone'dan sonra daha kaliteli stabil bir bağlantı aldığını söyleyebilirim. iPhone'un 3G'ye düştüğü yerde bu 4g'de internete bağlanabiliyor. Turkcell ve Türk Telekom hatlarında sıkıntı yaşamadım.
Bildirim sorunu da yaşamadım WhatsApp Instagram vs yüklü.

Pil ayarlarından optimize etmeyi kapalı seçtim öyle olunca bildirimler anında düşüyor.
Kilit kapalıdan kastınız nedir acaba? Cihaz kayıtlı mı?

Oyla:

baran4524

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
anda
Cihazım
s7
Konular
59
hocam 2 3 daha fazla verip global alın çin cıhazları her acıdan sıkıntılı google tam entegre calısmıyor telefonun bir cok ozellıgı kullanılamıyor yanı soyle google ekosistemine dahil olamıyorsunuz basıt google servıslerı yuklenebılıyor eger androıddende cok anlamıyorsanız size çile olur ben yaparım demeyın mevzu sadece dil bilmek degil malesef işlevide uyumsuz oluyor ulkeye + çekım gucunde banka uygulamalarında bır sorun yasamssınız bılgınız olsun ve çin cihazlarının degeri cok düşüyor onuda dıkkate alın

Oyla:

uyducu39

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ufuk
Cihazım
oneplus 8t
Konular
1
Kilit kapalıdan kastınız nedir acaba? Cihaz kayıtlı mı?
Bootloader kilidi kapalı ama tek sim server kayıtlı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam 2 3 daha fazla verip global alın çin cıhazları her acıdan sıkıntılı google tam entegre calısmıyor telefonun bir cok ozellıgı kullanılamıyor yanı soyle google ekosistemine dahil olamıyorsunuz basıt google servıslerı yuklenebılıyor eger androıddende cok anlamıyorsanız size çile olur ben yaparım demeyın mevzu sadece dil bilmek degil malesef işlevide uyumsuz oluyor ulkeye + çekım gucunde banka uygulamalarında bır sorun yasamssınız bılgınız olsun ve çin cihazlarının degeri cok düşüyor onuda dıkkate alın
İkinci el değeri umrumda değil benim aylardır almak isteyip alamama nedenim Çin versiyonu bulamamamdı.
Hangi Google servisi çalışmıyor acaba? Play store yükledim, haritalar, mail, Google fotoğraflar vs hepsi stabil. Hatta çektiğim fotoları buluta yüklüyor honor magic 7 proda görebiliyorum ondan çektiklerimi de bundan aynı şekilde.

Kaçta da belirttiğim gibi benim bu Çin cihazına özel rağbetim var, nasıl çıkarsa çıksın alacaktım; çok şükür bankacılık uygulamaları da normal global gibi çalışıyor.

Tek düşüncem ileride pili değiştirmek zorunda kalırsam 6000 ma bulamayacağım muhtemelen, işte o zaman global pil uyumlu olacak mı!

Tabii şöyle bir ekleme yapmakta da fayda var bütün parasını bağlayıp Çin cihazı alan bir kişi ileride sorun yaşar mi yaşamaz mı...

benim alternatifim (Honor magic 7 pro) olduğu için bana büyük problem teşkil etmiyor.

Son düzenleme:
Oyla:

MILITECH

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
3
Bootloader kilidi kapalı ama tek sim server kayıtlı.

İkinci el değeri umrumda değil benim aylardır almak isteyip alamama nedenim Çin versiyonu bulamamamdı.
Hangi Google servisi çalışmıyor acaba? Play store yükledim, haritalar, mail, Google fotoğraflar vs hepsi stabil. Hatta çektiğim fotoları buluta yüklüyor honor magic 7 proda görebiliyorum ondan çektiklerimi de bundan aynı şekilde.

Kaçta da belirttiğim gibi benim bu Çin cihazına özel rağbetim var, nasıl çıkarsa çıksın alacaktım; çok şükür bankacılık uygulamaları da normal global gibi çalışıyor.

Tek düşüncem ileride pili değiştirmek zorunda kalırsam 6000 ma bulamayacağım muhtemelen, işte o zaman global pil uyumlu olacak mı!
Xiaomi 15 Ultra’nın Çin versiyonu ve ROM’u, Firebase tabanlı tüm uygulamalarda — WhatsApp, Instagram gibi — sorunlu çalışır; çünkü bu servisler Çin’de yasaklıdır. Dolayısıyla sistem bu uygulamalar için optimize edilmemiştir.
Google servisleri sonradan entegre edilebilse de, cihazın gerekli sertifikaları bulunmadığından stabilite sorunu devam eder.

Pil tarafında da fark var: Çin versiyonundaki batarya sadece kimyasal olarak değil, entegre yapısı itibarıyla da global modelle birebir uyumlu değildir.
Bootloader işlemleri de ayrıca sıkıntılıdır. Üstelik Çin pazarına göre ayarlanan sinyal bantları Türkiye’de tam verimle çalışmaz.

Oyla:

uyducu39

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ufuk
Cihazım
oneplus 8t
Konular
1
Xiaomi 15 Ultra’nın Çin versiyonu ve ROM’u, Firebase tabanlı tüm uygulamalarda — WhatsApp, Instagram gibi — sorunlu çalışır; çünkü bu servisler Çin’de yasaklıdır. Dolayısıyla sistem bu uygulamalar için optimize edilmemiştir.
Google servisleri sonradan entegre edilebilse de, cihazın gerekli sertifikaları bulunmadığından stabilite sorunu devam eder.

Pil tarafında da fark var: Çin versiyonundaki batarya sadece kimyasal olarak değil, entegre yapısı itibarıyla da global modelle birebir uyumlu değildir.
Bootloader işlemleri de ayrıca sıkıntılıdır. Üstelik Çin pazarına göre ayarlanan sinyal bantları Türkiye’de tam verimle çalışmaz.
Siz bilgi veriyorsunuz ben tecrübemi söylüyorum. Evet kilit açılmıyor bu önemliyse tavsiye etmem ama wp olsun Instagram olsun hepsi bildirimleri ile beraber tıkır tıkır çalışıyor.

Ayrıca çalıştığım okulda öğretmen odasında iPhone 16 pro dan daha stabil bir internet bağlantısı sağlıyor, iki haftalık tecrübemle yazıyorum.

Oyla:

borabey06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
yunus
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
3

Hocam sayesinde bende kurdum fakat Google ile ilgili sıkıntılar vardı o yüzden globale döndüm cihaz globaldi Çin cihazda farklı olabilir

Oyla:

MILITECH

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
3

Hocam sayesinde bende kurdum fakat Google ile ilgili sıkıntılar vardı o yüzden globale döndüm cihaz globaldi Çin cihazda farklı olabilir
Sıkıntı yazılımsal, cihaz farkı çok çok ufak. Sebebini bilsem çözerim ama sertifikasyonu bilmiyorum bu tarafın...

Oyla:

zaho66

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 12s ultra
Konular
15
şebeke sorunu oluyor.anlık kesilmeler örnek.
Daha vahimi whatsap ve telefon rehberinde sürekli arka planda kopmalar oluyor, sadece numaralar kalıyor.arka planda sürekli çalışmasına izin vermeme rağmen bu sorunu yaşadım.mi 12s ultra cihaz.sürekli açık ekran bldirimler her zaman seçeneğinde olmasına rağmen bildirimler ekrana 5-10 sn gecikmeli geliyordu.temalara gelince çin temaların dışında tema kullandırmıyordu.İçe aktar vardı ama mtz formatında her tema uygulanmıyordu.ağ hatası veriyordu.eu rom a geçtim rahatladım.

Oyla:
Üst Alt