Yardım Xiaomi 15 Ultra Türkiye'de Çin ROM Kullanmak

mert.yazgac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi 15 Ultur
Meslek
Mühendis
Konular
1
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır iphone kullanıyorum ancak artık sıkıldım. Eskiden Samsung Galaxy S2 cihazım varken android cihaz kullanmaktan çok fazla keyif alırdım ancak iphone kullanmaya geçince o günler geride kaldı. Artık android dünyasına tekrardan geçmek istiyorum ve kafamdaki tek cihaz Xiaomi 15 Ultura modeli. Bütçem kısıtlı bu sebeple çin versiyonunu kullanmak istiyorum. İngilizce biliyorum, ingilizce kullanmaktan yana benim için herhangi bir problem yok ancak araştırmalarım sonucunda pek çok yerde GSM operatörlerinin çekmemesi, bankacılık uygulamarının kullanılamaması, nfc ile temassız ödeme yapılamaması, google servislerinin çalışmaması ve whatsapp vb. uygulamalardan bildirim alınamaması gibi sorunlarla kaşılaştım. Bu sorunlar gerçeği nekadar yansıtıyor ? Yada başka duymadığım sorunlar da mevcut mu, konu hakkında beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Duruma göre gün içerisinde kafanda belirlediğim cihazı satın alacağım. Herkese iyi günler.

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
297
Oyla:

mert.yazgac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi 15 Ultur
Meslek
Mühendis
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Baktım ancak aradığım cevapların tamamını malesef bulamadım.

Oyla:

borabey06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
yunus
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
3
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 10 yıldır iphone kullanıyorum ancak artık sıkıldım. Eskiden Samsung Galaxy S2 cihazım varken android cihaz kullanmaktan çok fazla keyif alırdım ancak iphone kullanmaya geçince o günler geride kaldı. Artık android dünyasına tekrardan geçmek istiyorum ve kafamdaki tek cihaz Xiaomi 15 Ultura modeli. Bütçem kısıtlı bu sebeple çin versiyonunu kullanmak istiyorum. İngilizce biliyorum, ingilizce kullanmaktan yana benim için herhangi bir problem yok ancak araştırmalarım sonucunda pek çok yerde GSM operatörlerinin çekmemesi, bankacılık uygulamarının kullanılamaması, nfc ile temassız ödeme yapılamaması, google servislerinin çalışmaması ve whatsapp vb. uygulamalardan bildirim alınamaması gibi sorunlarla kaşılaştım. Bu sorunlar gerçeği nekadar yansıtıyor ? Yada başka duymadığım sorunlar da mevcut mu, konu hakkında beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Duruma göre gün içerisinde kafanda belirlediğim cihazı satın alacağım. Herkese iyi günler.
Hocam bende siz gibi bir hafta önce 16 pro Max ten 15 ultra ya geçtim bootloader kilidi ni açtım China rom yükledim bir haftadır kullanıyorum ben memnunum suanlik sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum bankacılık uygulamaların da sorunyok yapı Kredi Garanti Akbank Denizbank yüklü WhatsApp sorun yok yükledim bildirimler sanki geç geliyor ama hiç bir ayar yapmadım bildirimler ile ilgili Turkcell hat takılı çekim sorunu yaşamadım (cihaz global)

Son düzenleme:
Oyla:

mert.yazgac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi 15 Ultur
Meslek
Mühendis
Konular
1
Yardımınız için teşekkürler. Büyük ihtimal cihazı alacağım. Aldıktan sonra sorun yaşarsam sizinle iletişime geçeyim. Peki neden çin romu yüklediniz ?

Oyla:

borabey06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
yunus
Cihazım
Xiaomi mi6
Konular
3
Yardımınız için teşekkürler. Büyük ihtimal cihazı alacağım. Aldıktan sonra sorun yaşarsam sizinle iletişime geçeyim. Peki neden çin romu yüklediniz ?
Bende iPhone dan önce xiaomi kullaniyordum seviyorum rom yüklemeyi genelde China romlar bana daha stabil geliyor Google uygulamaları sevmiyorum cihaz daha serin calisiyor batarya uzun gidiyor o yüzden ama global romu da denemedim bu cihazi aldım ertesi gün China Roma geçtim elimden geldiğince olurum

Oyla:

mert.yazgac

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Xiaomi 15 Ultur
Meslek
Mühendis
Konular
1
Teşekkürler, çin versiyonu 15 ultra almaktan vazgeçtim. Yarın ikinci el global13 ultura alacağım. Yarı fiyatına daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Oyla:

Ugler

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Uğur
Cihazım
Pocophone
Konular
5
Hocam bende siz gibi bir hafta önce 16 pro Max ten 15 ultra ya geçtim bootloader kilidi ni açtım China rom yükledim bir haftadır kullanıyorum ben memnunum suanlik sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurum bankacılık uygulamaların da sorunyok yapı Kredi Garanti Akbank Denizbank yüklü WhatsApp sorun yok yükledim bildirimler sanki geç geliyor ama hiç bir ayar yapmadım bildirimler ile ilgili Turkcell hat takılı çekim sorunu yaşamadım (cihaz global)
Merhaba,

Çin'den Xiaomi 15 Ultra geldi ama global değil ÇİN versiyon. Bootloader kilidini nasıl açtınız ?

Oyla:

MILITECH

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
3
Herkese merhabalar,

İyi günler.
Çin versiyonu cihaz almanızı önermem, mutlaka global model (CE sertifikalı) tercih edin. Global cihazlarda kilit açma maliyeti daha düşüktür ve resmi destek daha kararlıdır.

Şu anda ROM yüklemeniz mümkün, ancak yakın zamanda dinamik ada (Dynamic Island) destekli yeni OS3 güncellemesi çıkacak. Bu yüzden beklemek daha mantıklı olacaktır.

Global cihazda Çin ROM kullanmak genelde Google servisleriyle tam uyumlu çalışmadığı için, Firebase tabanlı bildirimlerde (örneğin WhatsApp, Instagram, LinkedIn) ne yaparsanız yapın bildirim sorunları yaşanabilir. Bu sorunları azaltmak için ben de NikGapps Omni paketini kurmuştum.

Ancak açık konuşayım, bu tarz hataları düzeltmek için uğraşmaya çok fazla zaman harcamaya değmez.

Cihazın bootloader kilidini açtığınızda, sertifika ve DRM anahtarları (keybox) kaybolur. Bunları Magisk modülleriyle kısmen geri kazabilirsiniz, fakat bu kalıcı bir çözüm değildir. Çünkü Google tarafı bu düzeltmeleri sık sık engelleyecek şekilde güncellemeler yayınlıyor.

Ayrıca, sürümler arasında geçiş yaparken (yükseltme veya düşürme) dikkatli olun.
Mutlaka anti-rollback (ARB) değerini kontrol edin:

ROM içinde payload dosyasından

Fastboot ile: fastboot getvar anti

1 değeri genellikle güvenlidir.
Örneğin Android 15’ten 16’ya yükseltip sonra geri 15’e düşmek tehlikeli olabilir.
Ancak geliştirici ROM’larında ARB koruması devre dışı olduğu için, bu ROM’larda daha özgürce geçiş yapabilirsiniz.

Son olarak, Android 15 ve 16 ile uyumlu, decrypt hatası olmayan temiz TWRP sürümleri mevcut. Bu sayede mount ve data erişimi sorunsuz şekilde sağlanabiliyor.

Oyla:
Üst Alt