Yardım Xiaomi 15 Ultra mı, S25 Ultra mı?

seco.can.can

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SercanSubaşı
Cihazım
Xiaomi 14 ULTRA
Konular
19

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
19
Xiaomi o kadar güzel donanımları hyperos gibi rezil bir yazılımla harcaması çok acı, s25U kayıt olsa diğer cihazlar tercih konusu olamaz bence.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Xiaomi o kadar güzel donanımları hyperos gibi rezil bir yazılımla harcaması çok acı, s25U kayıt olsa diğer cihazlar tercih konusu olamaz bence.
Şahsen HyperOS'u kötü görmüyorum ben hocam. Ancak şu denilebilir: tepe modeller hariç diğer tüm modellere düzgün bir uyumlulukla sunulmuyor. Xiaomi 13T'de HyperOS 2 akıyor, olabildiğince sorunsuz, olabildiğince hızlı ama özellikle Xiaomi 15'i bir süre deneyince fark ettim ki amiral gemisi cihazları çok daha uyumlu HyperOS ile.

S serisinden S23 Ultra deneyimledim bir süre, kasma, takılma, donma veya birkaç bug ile karşılaştım bu kısa sürede. S24U ve S25U için bir şey diyemiyorum ama sorun varsa bu sadece Xiaomi'de yok.

Xiaomi'nin en büyük yanlışı çok cihaz çıkartması. Bu kadar çok cihaza bir de çokça stok rom çeşitliliği koyuyor. Bir de üstüne bloatware ekleyince biraz hantallaşıyor cihazlar. Yine de HyperOS güzel bir cihazda güzel çalışıyor bence.

QCerberusQ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan Enes
Cihazım
Redmi K20 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
19
Şahsen HyperOS'u kötü görmüyorum ben hocam. Ancak şu denilebilir: tepe modeller hariç diğer tüm modellere düzgün bir uyumlulukla sunulmuyor. Xiaomi 13T'de HyperOS 2 akıyor, olabildiğince sorunsuz, olabildiğince hızlı ama özellikle Xiaomi 15'i bir süre deneyince fark ettim ki amiral gemisi cihazları çok daha uyumlu HyperOS ile.

S serisinden S23 Ultra deneyimledim bir süre, kasma, takılma, donma veya birkaç bug ile karşılaştım bu kısa sürede. S24U ve S25U için bir şey diyemiyorum ama sorun varsa bu sadece Xiaomi'de yok.

Xiaomi'nin en büyük yanlışı çok cihaz çıkartması. Bu kadar çok cihaza bir de çokça stok rom çeşitliliği koyuyor. Bir de üstüne bloatware ekleyince biraz hantallaşıyor cihazlar. Yine de HyperOS güzel bir cihazda güzel çalışıyor bence.
15 ultra alıp kullanan kişiler cihazdan memnun olsa da yazılımından şikayetçiler youtube videolarında da bu konuya değinen kişiler var. Ben xiaominin yazılım konusunda hala yetersiz olduğunu düşünüyorum.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
15 ultra alıp kullanan kişiler cihazdan memnun olsa da yazılımından şikayetçiler youtube videolarında da bu konuya değinen kişiler var. Ben xiaominin yazılım konusunda hala yetersiz olduğunu düşünüyorum.
Valla hocam, çok önerdikleri cihazların yazılımında bile birçok sıkıntı çıkıyor. Mesela Honor'un arayüzünü çok övüyorlardı ama ne albenisi var ne de sorunsuzluğu. Geçen S24 Ultra'yı da denedim, hantallık vardı ama kurcalamadım daha fazla, o yüzden tam yorum yapamıyorum. Şu an Apple bile işletim sistemlerinde bolca sorun yaşatıyor kullanıcıya. Ben 1 hafta Xiaomi 15 kullandım, bir uygulama kurulumu yaparken ilk gün takılma yaşıyordum, sonra ne takılma ne ısınma ne bug bir şey göremedim. :)

Elbette daha güzel özellikler sunan veya daha albenili yahut daha sorunsuz olanları vardır ama HyperOS kötü bir arayüz değil onca denediğim cihaza istinaden. Bu yorumlarımız genellikle Xiaomi'nin yazılımın üretmesine güvensizliğimize istinaden çıkıyor bence. MTK'nin hâlâ ismini düzeltememesi, AMD'nin hâlâ ısınıyor sanılması gibi bir şey. :)

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
50
Valla hocam, çok önerdikleri cihazların yazılımında bile birçok sıkıntı çıkıyor. Mesela Honor'un arayüzünü çok övüyorlardı ama ne albenisi var ne de sorunsuzluğu. Geçen S24 Ultra'yı da denedim, hantallık vardı ama kurcalamadım daha fazla, o yüzden tam yorum yapamıyorum. Şu an Apple bile işletim sistemlerinde bolca sorun yaşatıyor kullanıcıya. Ben 1 hafta Xiaomi 15 kullandım, bir uygulama kurulumu yaparken ilk gün takılma yaşıyordum, sonra ne takılma ne ısınma ne bug bir şey göremedim. :)

Elbette daha güzel özellikler sunan veya daha albenili yahut daha sorunsuz olanları vardır ama HyperOS kötü bir arayüz değil onca denediğim cihaza istinaden. Bu yorumlarımız genellikle Xiaomi'nin yazılımın üretmesine güvensizliğimize istinaden çıkıyor bence. MTK'nin hâlâ ismini düzeltememesi, AMD'nin hâlâ ısınıyor sanılması gibi bir şey. :)
Mesajınız dikkatimi çektiği için konuya dahil olmak istedim. Honor markasını test ettiniz mi bilmiyorum ama ben damadımın kullandığı magic 6 proyu bizzat kullandım. Honor arayüzü MagicOs ile Xiaomi nin arayüzü HyperOs arasında hem stabilite, hem hız hem de kullanılabilirlik yönünden bayağı fark var. Bu kıyaslamayı ne ile yapıyorum? Şu an kullandığım Xiaomi 13 pro da yüklü olan HyperOs 2 sürümüyle.
Benim güncellemeden beklentim kamera özellikleri ile alakalı. Kutusundan miui 14 ve A13 ile çıkan cihazım ilk gün nasıl çekiyorsa hyperos 2 ve A15 ile yine aynı çekiyor. Muhtemelen Hos 3 ve A16 da da aynı çekecek. Honor magic 6 proda hem fotoğraf hem de video tarafındaki gelişmeleri görünce ister istemez hayalkırıklığına uğruyorsunuz.
Ben Xiaomi ile miui 8 sayesinde tanıştım Samsung o eski sıkıcı arayüzünden sonra adeta ilaç gibi gelmişti. Görsel zenginliği ve akıcılığı ile miui arayüzü başka bir boyutta idi. Peki hyperos gelince ne beklersiniz? Bir şeyler değişsin ve gelişsin öyle değil mi? Oysa bırakın gelişmeyi eskiye göre daha da geriye gidiş var. Sadece İPhone un kötü bir taklidi olarak kalan bir arayüz ile karşı karşıyayız.
HyperOs maalesef Skorpi hocamın da dediği gibi HyperFos olup çıktı

Üst Alt