- Adım
- Emirhan
- Cihazım
- Xiaomi mi 9t
- Konular
- 2
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- 3.0.9.0.WAEUXM
- Telefon Modeli
- Xiaomi 15 ultra
- Bootloader Kilidi
- Kapalı
Arkadaşlar merhaba. Bir sorunum var, network bilgim fazlasıyla olsa da telefon tarafında ki bilgim kısıtlı o yüzden yardımlarınıza ihtiyacım var.
Telefon Bilgileri:
Model : Xiaomi 15 ultra 16/512
Android sürümü: 16
ROOT : Yok
Bootloader : Kapalı
Kayıt durumu : tek sim server kayıtlı
Sorunun Temeli:
Bı süre sonra İpv6 bağlantısı gidiyor ve ipv6 üzerinden internete çıkamıyorum.
DETAY:
ISP : Turknet
Router : Keenetic
Turknet + Keenetic ikilisi ile ipv6 kullanıyorum. Telefonumda bir süre sonra İpv6 adresi gidiyor ve internete çıkamıyorum. Bu durumu router üreticim ile görüştüm, detaylı olarak incelendi (wireshark analizleri vs) son durum telefon kaynaklı çıktı.
Hatta benimle paylaştıkları metnin Türkçe halı şu şekilde:
"""
Son yakalamaya (capture) göre bu, istemciye (client) özgü bir sorun.
IPv6 ağında bir istemci, Komşu Araştırma (Neighbor Solicitation) mesajlarına Komşu İlanı (Neighbor Advertisement) ile yanıt vermelidir. 3c:38:24:82:3f:a4 adresli istemci bunlara yanıt vermiş; #8160 ve 8162, 8382 ve 8383, 8470 ve 8471 numaralı paketlere bakabilirsiniz. Ancak saat 16:05:00'den sonra aniden yanıt vermeyi kesmiş. #8585, 8586 ve 8587 numaralı paketlerde görüldüğü üzere, yönlendiriciden (router) gelen Komşu Araştırma mesajları var ancak istemciden gelen bir Komşu İlanı yok. Bu durum IPv6 bağlantısının kopmasına neden oluyor.
Bu, bir IPv4 ana makinesinin (host) ARP isteklerine yanıt vermeyi durdurmasına benzer. IPv6, ARP kullanmaz; bunun yerine NDP kullanır ancak mekanizma benzerdir. İstemci Komşu İlanı göndermediği için diğer IPv6 istemcilerinde süresi dolar (expired) ve IPv6 bağlantısını kaybeder.
"""
Şimdi ben bu telefon tarafındaki sorunu nasıl çözebilirim ? İpv6 adresimin bir süre sonra kaybolmamasını nasıl sağlarım ?
Bir fikri olan, şunu dene şu şekilde test et diyebilecek biri yok sanırım :/
Telefon Bilgileri:
Model : Xiaomi 15 ultra 16/512
Android sürümü: 16
ROOT : Yok
Bootloader : Kapalı
Kayıt durumu : tek sim server kayıtlı
Sorunun Temeli:
Bı süre sonra İpv6 bağlantısı gidiyor ve ipv6 üzerinden internete çıkamıyorum.
DETAY:
ISP : Turknet
Router : Keenetic
Turknet + Keenetic ikilisi ile ipv6 kullanıyorum. Telefonumda bir süre sonra İpv6 adresi gidiyor ve internete çıkamıyorum. Bu durumu router üreticim ile görüştüm, detaylı olarak incelendi (wireshark analizleri vs) son durum telefon kaynaklı çıktı.
Hatta benimle paylaştıkları metnin Türkçe halı şu şekilde:
"""
Son yakalamaya (capture) göre bu, istemciye (client) özgü bir sorun.
IPv6 ağında bir istemci, Komşu Araştırma (Neighbor Solicitation) mesajlarına Komşu İlanı (Neighbor Advertisement) ile yanıt vermelidir. 3c:38:24:82:3f:a4 adresli istemci bunlara yanıt vermiş; #8160 ve 8162, 8382 ve 8383, 8470 ve 8471 numaralı paketlere bakabilirsiniz. Ancak saat 16:05:00'den sonra aniden yanıt vermeyi kesmiş. #8585, 8586 ve 8587 numaralı paketlerde görüldüğü üzere, yönlendiriciden (router) gelen Komşu Araştırma mesajları var ancak istemciden gelen bir Komşu İlanı yok. Bu durum IPv6 bağlantısının kopmasına neden oluyor.
Bu, bir IPv4 ana makinesinin (host) ARP isteklerine yanıt vermeyi durdurmasına benzer. IPv6, ARP kullanmaz; bunun yerine NDP kullanır ancak mekanizma benzerdir. İstemci Komşu İlanı göndermediği için diğer IPv6 istemcilerinde süresi dolar (expired) ve IPv6 bağlantısını kaybeder.
"""
Şimdi ben bu telefon tarafındaki sorunu nasıl çözebilirim ? İpv6 adresimin bir süre sonra kaybolmamasını nasıl sağlarım ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bir fikri olan, şunu dene şu şekilde test et diyebilecek biri yok sanırım :/