İnceleme Xiaomi 15 Ultra İlk deneyimler

tapir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmed
Cihazım
mi 8
Konular
0
Batarya durumları nasıl? Karma kullanımda (sosyal medya, mesajlasma, video izleme vb) kac saat ekran suresi aliyorsunuz?

gnsylmz7

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
gns
Cihazım
xiaomi 15 ultra
Konular
0
şu an server kaydı kapalı mı

kadirgul42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
8
Batarya durumları nasıl? Karma kullanımda (sosyal medya, mesajlasma, video izleme vb) kac saat ekran suresi aliyorsunuz?
Cihaza Sahip değilim Ama Ağır Kullanımda 4-5 Saate Kadar Düşer. 🙂 İşlemci Su gibi Elektrik Harcıyor.

JheqiLL_

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aslan
Cihazım
Note 9 pro
Konular
6
15 ultra global sürüm cihazın bootloader kilidi nasıl açılıyor varmı bilgisi olan ?

kadirgul42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
8
15 ultra global sürüm cihazın bootloader kilidi nasıl açılıyor varmı bilgisi olan ?
Mi Hesabın İle Xiaomi topluluğu Üzerinden Bölgeyi Global Yapacaksin Daha Sonra Unlock Bootloader Diye Sekme Gelecek Her Akşam Saat Tam 7de Ordaki Kilit ac Tusuna Basacaksın. 5 Saniye Bile Geç Kalsan Kilit Acamazsin Saat Info Diye Siteler Var Oradan Türkiye Saati İle Akşam 19.00.00da Yada Çin Saati İle 00.00.00 da Kilit Ac Tuşuna basamazsan Kilit Açılmaz. (Ben Tam Tamına 75 Gün Uğraştım. Ve Başaramadım.) Veya Kilit Açma İznini Almış Hazır Hesap Satın Alacaksin. Fiyatları 800-1200 TL Arasında Değişiyor.

aydn_m

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aydın
Konular
0
Bl kilidini açan arkadaşlar WhatsApp da sorun yaşıyormusunuz

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Cihazla ilgili... 14 Ultra ya göre :
1 - Telefon daha hafif
2 - Kamera daha da geliştirilmiş fotoğraf kalitesi netlik zoom vs harikar.
3 - Arka kemera çıkıntısı 14 Ultra ya göre daha az. Çok kaba durmuyor.
4 - Ekran çözünürlüğü canlılık daha iyi 14 Ultra ya göre.

Cihazınız hayırlı olsun. Bir kaç ay önce bende 14U dan 15U ya geçerim diye düşünüyordum ancak şuanki durumda vazgeçtim.

Tekefonla ilgili bahsettiğiniz şeylere kısaca değinmek isterim;

14 Ultra ya göre;

Xiaomi daha ağır ve daha kalın olduğunu bildiriyor.

Ana kamera sensörü aynı diyafram kaldırılmış, 3.2x telefoto sensör aynı, yakınlaştırma 3x e düşürülmüş, Ultra geniş açı sensörü daha eski ve küçük bir sensörle değiştirilmiş ve görüş açısı daraltılmış. 5x kamera daha büyük bir sensör koyulmuş ancak yakınlaştırma 5x den 4.3x e düşürülmüş.

Kamera çıkıntısı biraz azaldı çünkü ana kameradaki değiştirilebilir diyaframı kaldırmışlar. Bu yüzden 15Ultrada fotoğraflar kenarlara doğru daha fazla bulanıklaşıyor.

Ekran çözünürlüğü, özellikleri ve markası aynı ancak parlaklık (aydınlatma) yükseltilmiş.

Diğer ilginç olanlar;

Şaibeli olsada bazı kullanıcılar hoparlörlerin daha ince ses çıkarttığını söylüyor.

Esim sonunda eklenmiş bu güzel

Ön kamerada halen yıl 2025 otomatik odaklama yok ve 4-5 yıldır aynı kamerayı kullanmaya devam ediyorlar.

Batarya kapasitesi arttırılmış, bu iyi çünkü 14Ultrada ki yetersiz di.

Kısaca bazı özellikler azaltılmış ve bazıları artırılmış. Burada iş kullanıcının beklentisine kalıyor.

Fakat ciddi bir güncelleme olmadığı halde hem 14Ultra'nın çıkış fiyatından çok daha pahalı hemde bir iPhone 16 Pro Max den çok daha pahalı( resmi fiyatlardan bahsediyorum).

Henüz 14Ultra ya geçmemiş çin sürümü kullanan kullanıcılar için geçmek eğlenceli olabilir.

suleyman_yunus32

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
16
Bl kilidini açan arkadaşlar WhatsApp da sorun yaşıyormusunuz
Bende hiçbir sorun yok. Whatsapp vs bildirim sıkıntısıda yok. Rus rom kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

14 Ul
Cihazınız hayırlı olsun. Bir kaç ay önce bende 14U dan 15U ya geçerim diye düşünüyordum ancak şuanki durumda vazgeçtim.

Tekefonla ilgili bahsettiğiniz şeylere kısaca değinmek isterim;

14 Ultra ya göre;

Xiaomi daha ağır ve daha kalın olduğunu bildiriyor.

Ana kamera sensörü aynı diyafram kaldırılmış, 3.2x telefoto sensör aynı, yakınlaştırma 3x e düşürülmüş, Ultra geniş açı sensörü daha eski ve küçük bir sensörle değiştirilmiş ve görüş açısı daraltılmış. 5x kamera daha büyük bir sensör koyulmuş ancak yakınlaştırma 5x den 4.3x e düşürülmüş.

Kamera çıkıntısı biraz azaldı çünkü ana kameradaki değiştirilebilir diyaframı kaldırmışlar. Bu yüzden 15Ultrada fotoğraflar kenarlara doğru daha fazla bulanıklaşıyor.

Ekran çözünürlüğü, özellikleri ve markası aynı ancak parlaklık (aydınlatma) yükseltilmiş.

Diğer ilginç olanlar;

Şaibeli olsada bazı kullanıcılar hoparlörlerin daha ince ses çıkarttığını söylüyor.

Esim sonunda eklenmiş bu güzel

Ön kamerada halen yıl 2025 otomatik odaklama yok ve 4-5 yıldır aynı kamerayı kullanmaya devam ediyorlar.

Batarya kapasitesi arttırılmış, bu iyi çünkü 14Ultrada ki yetersiz di.

Kısaca bazı özellikler azaltılmış ve bazıları artırılmış. Burada iş kullanıcının beklentisine kalıyor.

Fakat ciddi bir güncelleme olmadığı halde hem 14Ultra'nın çıkış fiyatından çok daha pahalı hemde bir iPhone 16 Pro Max den çok daha pahalı( resmi fiyatlardan bahsediyorum).

Henüz 14Ultra ya geçmemiş çin sürümü kullanan kullanıcılar için geçmek eğlenceli olabilir.
14 Ultra ile fotoğraf çekip karşılaştırdık dünya fark var. Bunu 2 cihazı yan yana koyup çekilen fotoğrafları karşılaştırınca anlıyorsun.

JheqiLL_

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aslan
Cihazım
Note 9 pro
Konular
6
hocam Rus romda sarj durumunuz nedir globalden Rus romuns geçtim şarj su misali 2.saat 40 dk ekran süresi aldım anlamsızca sizde durum nedir ?

Üst Alt