Soru Xiaomi 15 Pro Çin - Türkiye'deki Bantların Hepsini Destekliyor Mu?

westbam

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi 15 Pro
Meslek
Yazılım
Konular
8
GSM Arena'dan Xiaomi 12 Pro Global ile Xiaomi 15 Pro Çin versiyonunu karşılaştırdım.Ekte görselde olduğu gibi farkları aşaıda ayırdım. Band20 (800Mhz) destekliyor görünüyor. Aşağıdaki eksiklere göre Türkiye'de herhangi bir sorun yaratır mı?

2G - CDMA 800 (Eksik)
3G - CDMA 2000 1xEV-DO (Eksik)
4G - 13, 25, 32 (Eksik)
5G - Tamamı Var

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016'dan şöyle bir bilgiye ulaştım ama bugüne kadar değişen bir şeyler olmuş olabilir :)

Türkiye'de bulunan bant aralıkları şöyledir:

- 800MHz (Band 20)
- 900MHz (Band 8)
- 1800MHz (Band 3)
- 2100MHz (Band 1)
- 2600MHz (Band 7)

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-01-06 011650.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-06 011650.png
    149,9 KB · Görüntüleme: 274
Son düzenleme:

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 14T TR
Konular
42
GSM Arena'dan Xiaomi 12 Pro Global ile Xiaomi 15 Pro Çin versiyonunu karşılaştırdım.Ekte görselde olduğu gibi farkları aşaıda ayırdım. Band20 (800Mhz) destekliyor görünüyor. Aşağıdaki eksiklere göre Türkiye'de herhangi bir sorun yaratır mı?

2G - CDMA 800 (Eksik)
4G - 13, 25, 32 (Eksik)
5G - Tamamı Var

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016'dan şöyle bir bilgiye ulaştım ama bugüne kadar değişen bir şeyler olmuş olabilir :)

- 800MHz (Band 20)
- 900MHz (Band 8)
- 1800MHz (Band 3)
- 2100MHz (Band 1)
- 2600MHz (Band 7)
cikartmaz, masallah 15 pro cin varyantinda band 20 bile var, benim 13 proda band 20 yok mesela yine de sorun cikarmiyor sehirde oldugum icin

Son düzenleme:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28

2G - CDMA 800 (Eksik)
4G - 13, 25, 32 (Eksik)
5G - Tamamı Var

- 800MHz (Band 20)
- 900MHz (Band 8)
- 1800MHz (Band 3)
- 2100MHz (Band 1)
- 2600MHz (Band 7)
band 20 lte varsa pek sorun olacagını sanmam

westbam

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi 15 Pro
Meslek
Yazılım
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mtndgn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
mi note 10
Konular
0
Ben de 15 pro almak istiyorum ancak şu band 20 konusu kafamı karıştırdığı için almıyorum. Kırsala gidiyorum bazen. 15 pro için band 20 kırsalda çekmeme gibi bir sorun var mı acaba. Kesin bilgisi olan birileri bilgilendirse çok güzel olur.

westbam

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Xiaomi 15 Pro
Meslek
Yazılım
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de 15 pro almak istiyorum ancak şu band 20 konusu kafamı karıştırdığı için almıyorum. Kırsala gidiyorum bazen. 15 pro için band 20 kırsalda çekmeme gibi bir sorun var mı acaba. Kesin bilgisi olan birileri bilgilendirse çok güzel olur.
Band 20 var bunda hatta Türkiye için eksiksiz fakat çin versiyon telefonların bootloader kilidi açılamıyor şu an :/ Çin vatandaşı olup hesabında kimlik doğrulamış olman gerekiyor. Ben de global versiyonu beklemeye karar verdim.

suleyman_yunus32

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
19
Xiaomi 13 Ultra kullandım şuanda da 14 Ultra kullanıyorum. İki cihazımda ÇİN cihazı. İşim gereği merkezde de bulunuyorum kırsala da gidiyorum. Hattım Türkcell hiç bir problem yaşamadım. Cayır cayır çekiyor internet vs dahil.

zaho66

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Zahid
Cihazım
mi 12s ultra
Konular
14
çin rom kullandım aramalarda mesajlarda alıp göndermede veya bildirimlerde bir sorun görmedim.ancak çin romlarda band olaylarından ziyade telefonun rehber ve whatsap uygulamasında problemler oluyor.örneği arka planda sürekli çalışmasına izin verilmesine rağmen whatsapta sohbetlere veya kişilere bakıldığında sadece numaralar kalıyor isimler gidiyor.rehberde aynı şekilde.bizzat gördüm.ek olarak temalar içe aktarma yapılmasa bile sadece çin temalarına ait mtz dosyalarını uyguluyor.eu rom da olduğu gibi bölge farketmeksizin mtz tema uygulaması yok .içe aktar sadece kendi temaları için geçerli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

""düzeltme""
bizzat gördüm.ek olarak temalar içe aktarma yapılsa bile sadece çin temalarına ait mtz dosyalarını uyguluyor. eu rom da olduğu gibi bölge farketmeksizin mtz tema içeri aktar uygulaması yok .içe aktar sadece kendi temaları için geçerli.

Son düzenleme:

Kegrine

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
5
çin rom kullandım aramalarda mesajlarda alıp göndermede veya bildirimlerde bir sorun görmedim.ancak çin romlarda band olaylarından ziyade telefonun rehber ve whatsap uygulamasında problemler oluyor.örneği arka planda sürekli çalışmasına izin verilmesine rağmen whatsapta sohbetlere veya kişilere bakıldığında sadece numaralar kalıyor isimler gidiyor.rehberde aynı şekilde.bizzat gördüm.ek olarak temalar içe aktarma yapılmasa bile sadece çin temalarına ait mtz dosyalarını uyguluyor.eu rom da olduğu gibi bölge farketmeksizin mtz tema uygulaması yok .içe aktar sadece kendi temaları için geçerli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

""düzeltme""
bizzat gördüm.ek olarak temalar içe aktarma yapılsa bile sadece çin temalarına ait mtz dosyalarını uyguluyor. eu rom da olduğu gibi bölge farketmeksizin mtz tema içeri aktar uygulaması yok .içe aktar sadece kendi temaları için geçerli.
Bende çin rom kullanıyorum WhatsApp ta kişilerin isimlerinin gitmesinin sebebi galiba rehbere her zaman erisememesi. Bende de aynı sorun vardı ayarlardan özellikle kişilere her zaman izin verince sorun çözüldü.

Üst Alt