Yardım Xiaomi 15 ekran açıkken şarj sorunu

özkan23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global rom
Telefon Modeli
Xiaomi 15
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selamın Aleyküm,

Arkadaşlar yeni aldığım xiaomi 15 cihazda %95 den sonra şarj almıyor du bunu ayarlardan hallettim tamamen şarj et açtım düzeldi ama yine çok yavaş şarj doluyor 95den sonra birinci sorum bu ikinci sorum ise telefon ekran açık iken ekran kapalı iken olan şarj süresinin nerdeyse 7 8 kat yavaş şekilde şarj oluyor buda rahatsız edici bir durum telefonu yeni aldığım için sıkılmaya başladım cihazdamı problem var acaba destek olabilecek veya kullanıp başına gelen varmı

tolgaurazzz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
redmi note 8
Konular
11
Aynısını 2 senedir yaşıyorum ekranı kapatıp şarj dolunca kullanıyorum daha önce yine başıma gelmişti xiamio farkli cihazda format ile çözmüştüm çözüm bulursan yazarmisin formatsiz olarak

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
İlk sorununuz gerçekten sorun ama ikinci dediğiniz sorun değil, bir özellik. Cihaz aşırı ısınmasın diye ekran açıkken şarj hızını düşürüyor. Garip bir durum yok sizin cihaza özel. 90W ile ekran açık (kullanımda) yüksek hızlı şarj etseniz o zaman cihazınız alev topuna döndüğü için çözüm arardınız bu defa da. :)

Oyla:

kadirgul42

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi 14 ultra
Konular
11
Aleyküm selam Hocam Bildiğim Kadarıyla Durumu Anlatayım Daha İyi Bilen üstüne Ekleyecektir. 90W Şarj Teorik Olarak Telefonun Alabilecegi Maksimum Şarj Akımını Belirtir. Bunu Sağlamak İçin Değerleri Sallıyorum Telefonun %5 Şarjın altında Olması Ve Bataryanın 15 Derece Veya Daha Düşük Sıcaklıkta Olması Gerekiyor. Şarj Aleti İle Telefon Anlik Olarak Haberleşme Yapıyor Senin Şarjın Kaç Senin Isınma Durumun Nedir Gibi Sorular Soruyor Telefondan Gelen Cevaba Göre Şarj Aleti Akımı Açıyor Yada Kısıyor. Şimdi Diyelim ki Telefonu Ve Bataryayı Buz Gibi Tutmayı Başardınız 15 Derece Uzerine Çıkamıyor Telefon Yine 5-10 Dakikadan Fazla Bu Muhteşem Hızı Koruyamaz Çünkü Bir Yandan Batarya Şarj Oluyor Voltaj Artiyor Güç Entegresi (İsmi Mcu veya mpu Gibi Birseydi) 4.42 Volt Elektriği Bataryaya Aktarırken Arada Voltaj Farkina Göre Akım Bölüyor Cihazın Kullanım Durumunu Ölçüyor Anlık Gelen Giden Elektirigi Kontrol ediyor. Yani Karmasik Kismi Hızlı Şarjı, Bataryayi Aradaki Düşürücüleri, Entegreleri Bir Kenara Bırakalım 10W İle Bir Batarya Şarj ederken Şarj Devresinden Çıkan Voltaj 4.4V Batarya 2.8 Volt İse 10 Watt Elektrikten (Amperi Salliyorum) 2.2 Amper Elektrik Akıyor Bataryaya, Batarya 4 Volta Çıktığında Akan Akım Belirli Bir Oranda Düşüyor. Kabaca Kaba Taslak Saçma Bir Örnek Ekleyeceğim. Volt x Amper : Watt. Bir Batarya Düşünelim 1 Volt İle 10 Volt Arasında Voltajı Değişen Ve Bunu 10 Volt 1 Amper İle Şarj ettiğimizi Düşünelim Batarya 1 Volt iken 10 Amper İle Şarj Olurken 2 Voltta 5 Amper İle Şarj oluyor
5 Voltta 2 Amper İle Şarj Olmaya Başlıyor Sistem Bu Şekilde İlerliyor. Mühendisi Değilim ama Sistemin Bu Şekilde İlerledigini Az Çok biliyorum. Ayrıca Diyebilirsiniz Madem Düşük Voltajda Muhteşem Bir Akım Bataryaya Akıtılabiliyor Benim Telefonum %1-2 Şarjda Şarja Takınca Niye Bir iki Dakikada %10-15 Olmuyor 😂 Bunu Sağlayan Huawei gibi Markalar da Var Reklamlar da Kullanıyorlar. İşte 10 Dakika da %40'a Çıkıyor Felan Diyorlar Ama Sonrasında Bi 10 Dakika Daha Bekletiyorsun 60 Olmamış 😂 Böyle Bir Durum Var Hocam Dünyaları Yazdım Yine Okumazsaniz Saygı Duyarım 🤣

Oyla:
Üst Alt