şöyle genelleme yapıp insanları yd cihazlara itmeseniz... Ben yurtdışı cihazlar hakkında kendi deneyimimi anlatacağım şimdi..
Elimdeki TR 14T'den önce yurtdışı Mi 13 Pro vardı... Herşey direnç işlemine kadar çok güzeldi.. Direnç işleminden sonra cihazımın pili 1 saat daha az gitmeye başladı, bazen de arada sırada direncten önceki performansı alabiliyordum.. Bu git gide daha da kötüleşti ve telefonu elimden çıkardığımda maks aldığım ekran süresi 5s 30dk'idi ve cihaz zırt pırt ısınıyordu.. ve ben bu işleme 5000 TL, cihaza da 15000 vermiştim... Yani, işin özeti dirençli cihaz almayın, paranıza yazık etmeyin..
Aslında sizin sorununuz cihazın yurtdışı olması değil kötü pil seçimi, kötü işçilik ama daha önemlisi deneyimli kullanıcıların tavsiyelerini dinlememekten kaynaklı... Hatta deneyimli kullanıcıdan kastım da tam olarak "genelleme yapmakla" itham ettiğiniz
kafeinsiz hocam ve cihazınızdan olma nedeniniz de onun vermiş olduğu tavsiyelerini dinlememek...
Önce link bırakıp sonra özet geçeyim.
Şimdi kardeşimin telefonunun pili şişti, ona sipariş verirken kendime de vereyim dedim (2sini de aynı anda tamire veririz sonra yine uğraşmam mantığıyla) ama hala 480 döngü ile 2Kda 6 saat ekran süresi alıyorum (telefon mi 13 pro)... Arada sırada da 4 saati zor çıkarıyorum (çoğunlukla 4gde)...
forum.miuiturkiye.net
Burada 5 saat ekran süresi demiş olsanız da 7 saat ekran süresi aldığınız bir amiral gemisinin pilini tavsiyeleri dinlemeyerek değiştirdiniz ve kötü işcilik sonrası hem cihazın su geçirmezliği gittiği hem de ekran çizildiği için -bir de farklı bir sorun yazmıştınız diye hatırlıyorum ama geçmiş mesajlarınızda bulamadım- cihazınızı satmıştınız. Yani sizin sorununuz direnç sonrası değil batarya değişimi sonrasında oluşmuştu ve nedeni kötü işçilikti. Bu nedenle yazmış olduğunuz bu mesajı anlamlandırmakta zorlanıyorum
Diğer yandan kaçak cihaz daha doğrusu kaçak Xiaomi almak artık bence de çok mantıklı değil ama bu yargımın sizin deneyiminizle veya yazdıklarınızla gerçekten hiç ilgisi yok. 13 Pro zaten çift katmanlı olduğu için tavsiye edilen bir model hiç bir zaman olmadı. Bu seri olacaksa düz 13 veya 13 Ultra olabilir ki siz 13 Pro aldığınız dönemde de aynı şeyleri söyleniyordu.
Bence şöyle düzeltelim... Kaçak cihaz alınır mı? Evet alınır ama sadece tecrübeli kullanıcıların, ustaların sözleri, tavsiyeleri dinlenecek ve onların yönlendirmelerine uyulacaksa. Ben bilirim, hallederim diyerek burnun dikine gidilecekse kaçaktan uzak durulmalı, garantili cihaz tercih edilmeli.