Rehber Xiaomi 13T Pro Bluetooth Çözümü

ridw0n

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ridw0n
Cihazım
Note 8
Konular
4
Merhaba, kendim denedim, kopma gibi bir sorunla karşılaşmadım, düzgünce çalışıyor.

Ekteki resimdekileri devre dışı bıraktım, Bluetooth daha kapanıp açılma, kopma yapmadı, bilginiz olsun. 👍

Deneyenler yorum yapabilir mi?

Bluetooth A2DP Donanım Yükünü Devre Dışı Bırakmak

Bluetooth A2DP donanım yükünü devre dışı bırak seçeneği, cihazınızın Bluetooth üzerinden ses gönderme şeklini değiştiren bir ayardır. Bu ayar, özellikle bazı Bluetooth kulaklık veya hoparlörlerle yaşanan bağlantı veya ses kalitesi sorunlarının çözümünde kullanılabilir.

Bluetooth A2DP Nedir?

A2DP (Advanced Audio Distribution Profile), Bluetooth cihazları arasında stereo ses aktarımı için kullanılan bir profildir. Bu profil sayesinde, telefonunuzdan müzik dinleyebilir, podcast dinleyebilir veya sesli kitap dinleyebilirsiniz.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Neden Devre Dışı Bırakılır?

Uyumluluk Sorunları: Bazı eski veya uyumsuz Bluetooth cihazları, A2DP profilini tam olarak desteklemeyebilir. Bu durumda, A2DP donanım yükünü devre dışı bırakarak cihazınızın farklı bir iletişim protokolü kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Ses Kalitesi Sorunları: Bazı kullanıcılar, A2DP kullanırken ses kalitesinde bozulma, kesilme veya gecikme gibi sorunlar yaşayabilir. Bu durum, cihazınızın veya Bluetooth cihazınızın donanım veya yazılımında bir sorun olduğunu gösterebilir. A2DP donanım yükünü devre dışı bırakarak bu sorunları çözebilirsiniz.

Pil Ömrü: A2DP, daha fazla güç tüketen bir profildir. Özellikle pil ömrü konusunda hassas olan kullanıcılar, A2DP donanım yükünü devre dışı bırakarak pil ömrünü uzatabilirler.

Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Bluetooth cihazınızla bağlantı sorunları yaşıyorsanız: Bluetooth kulaklığınız veya hoparlörünüz sürekli olarak bağlantısını kesiyorsa veya hiç bağlanmıyorsa, bu ayarı deneyebilirsiniz.

Ses kalitesinde bozulma yaşıyorsanız: Müzik dinlerken veya video izlerken seste çatlama, gecikme veya bozulma gibi sorunlar yaşıyorsanız, bu ayarı deneyebilirsiniz.

Pil ömrünüzde önemli bir düşüş varsa: Bluetooth cihazınızı aktif olarak kullandığınızda piliniz çok çabuk bitiyorsa, bu ayarı deneyebilirsiniz.

Özetle,

Bluetooth A2DP donanım yükünü devre dışı bırakmak, Bluetooth bağlantısıyla ilgili sorunları çözmek için kullanılabilecek bir yöntemdir. Ancak, bu ayarın yapılması ses kalitesini düşürebilir veya bazı özelliklerin çalışmasını engelleyebilir. Bu nedenle, bu ayarı sadece gerekli durumlarda kullanmanız önerilir.

Önemli Not: Bu ayar, tüm Bluetooth sorunlarını çözmeyebilir. Eğer sorununuz devam ederse, cihazınızın üreticisiyle veya bir teknik destek uzmanıyla iletişime geçebilirsiniz.

Ek Bilgiler:

A2DP'nin yanı sıra, SBC, AAC, aptX gibi farklı ses kodlayıcıları da vardır.
Bluetooth A2DP donanım yükünü devre dışı bırakmak, cihazınızın hangi ses kodlayıcısını kullanacağını da etkileyebilir.
Bu ayar, tüm Android cihazlarında bulunmayabilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Halilibrahimozenn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İyi
Cihazım
Redmi note4
Konular
1
Arabada kopma yapmadı bugün ama akıllı saatte kopma devam

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Maalesef bu işler çoğunlukla kulaklık veya diğer cihazın kalitesinde bitiyor.
Örneğin şu an Liberty 4 NC kullanıyorum.
Tonla cihazda denedim 1 kere bile kopma, parazit vs hiçbir sorun olmadı.

Geçmişte kullandığım bazı kulaklıklar ise sürekli saçmalar dururdu.
Çözümü çok aradım modüller ayarlar vs her yolu denedim kulaklık değiştirince jeton düştü.

Kulaklık kutusunun kapağını açtığım anda telefona bağlanıyor ve o kadar başka hiçbir şey gerekmiyor tak kullan.

Benim kullandığım sadece basit bir örnek bir çok üst düzey kulaklık da aynı performans veriyor. Daha iyileri de var.

Bu arada Liberty 4 NC bir çok kablolu kulaklıktan daha yüksek son ses seviyesine sahip.

Uzun lafın kısası ne kadar ekmek o kadar köfte.

Halilibrahimozenn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İyi
Cihazım
Redmi note4
Konular
1
andorid 14 mü 15 mi hyperos kaç
Android 15, hyperos 2.0.102.0
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Maalesef bu işler çoğunlukla kulaklık veya diğer cihazın kalitesinde bitiyor.
Örneğin şu an Liberty 4 NC kullanıyorum.
Tonla cihazda denedim 1 kere bile kopma, parazit vs hiçbir sorun olmadı.

Geçmişte kullandığım bazı kulaklıklar ise sürekli saçmalar dururdu.
Çözümü çok aradım modüller ayarlar vs her yolu denedim kulaklık değiştirince jeton düştü.

Kulaklık kutusunun kapağını açtığım anda telefona bağlanıyor ve o kadar başka hiçbir şey gerekmiyor tak kullan.

Benim kullandığım sadece basit bir örnek bir çok üst düzey kulaklık da aynı performans veriyor. Daha iyileri de var.

Bu arada Liberty 4 NC bir çok kablolu kulaklıktan daha yüksek son ses seviyesine sahip.

Uzun lafın kısası ne kadar ekmek o kadar köfte.
Sanmıyorum daha önce de mi telefon kullandım saatte, araçta hiç böyle sorun olmadi. Bugün araçta da kopmalar meydana geldi

Üst Alt