Uzun süre Dxomark'ın en tepesinde yer alan (
şu an 2.sırada bulunuyor) damadımın da kullandığı Honor magic 6 proyu test etme şansım oldu. Gece olsun gündüz olsun yada portre modu... Çektiğim fotoğrafları kendi kullandığım ve Dxomark'a göre 35.sıradan yukarı çıkamayan Xiaomi 13 pro ile çektiğim fotoğraflarla karşılaştırdım. Ve gördüm ki normal bir kullanıcı için her iki cihazın çektiği fotoğraflar arasında öyle zannedildiği gibi bariz bir fark yok. Hatta 75 mm portre modunda 13 pro çok daha iyi işler çıkarabiliyor. Honor ise 100x zoom özelliği sayesinde çok daha iyi ve kayıpsız çekimler yapıyor. Aynı şeyleri video çekimleri için de söyleyebilirim. Üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı.
Yani demem o ki, hangi firma olursa olsun ürettiği cihazlar galiba kamera konusunda belli bir seviyeye ulaştı. Hangi teknolojik yenilik getirilirse getirilsin, pahalı bir cep telefonu kamerasının onun yarı fiyatına alabileceğimiz bir DSLR kamera performansına ulaşması söz konusu bile olamıyor. Kaldı ki cihaz lansmanında gördüğümüz o muhteşem fotoğraf örneklerini normal bir kullanıcının çekebilmesi de asla mümkün değil. Bu yüzden firmaların piyasaya süreceği telefonların kamera performansları sadece algı ve tüketim odaklı olmaya aday gibi görünüyor.
Vivo X100 Ultra'ya gelince....Mobil fotoğrafçılık ile uğraşan biri için iyi bir tercih gibi görünüyor ve en azından yazılım konusunda Xiaomi' den iyiler. Tabi bu durumda bize de "sayın
Yuzarsif41 yeni cihazınız hayırlı olsun." demek düşüyor.