Yardım Xiaomi 13 Ultra

enesbdk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Meslek
Kamu Personeli
Konular
1
Merhaba, eşime bundan 1.5-2 yıl önce almış olduğumuz yurt dışı "Xiaomi 13 Ultra" cihazımızın dün farkettim ki "MIUI Global 14.0.5 - 14.0.5.0(TMAMSXM)" sürümde kalmış. Benim telefon ise (Xiaomi 14T Pro) Xiaomi HyperOS 2.0.221.0 sürümünde şuanda. Eşimin telefonuna normalde HyperOS gelmiş olması lazımdı diye biliyorum (yanlışım varsa düzeltin) fakat anladığım kadarıyla telefoncu Fake Rom atmış. Bununla alakalı başka bir telefoncuya sordum 1.000 TL'lik bir işlem dedi. Araştırmaları sonucunda c.mi.com sitesinde rom atmak için adım adım gösteriyor. Bu şekilde kendim evde rom atabilir miyim ? Tehlikeleri neler ? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplayacak hocalarıma şimdiden teşekkür ederim :)

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
4
Merhaba, eşime bundan 1.5-2 yıl önce almış olduğumuz yurt dışı "Xiaomi 13 Ultra" cihazımızın dün farkettim ki "MIUI Global 14.0.5 - 14.0.5.0(TMAMSXM)" sürümde kalmış. Benim telefon ise (Xiaomi 14T Pro) Xiaomi HyperOS 2.0.221.0 sürümünde şuanda. Eşimin telefonuna normalde HyperOS gelmiş olması lazımdı diye biliyorum (yanlışım varsa düzeltin) fakat anladığım kadarıyla telefoncu Fake Rom atmış. Bununla alakalı başka bir telefoncuya sordum 1.000 TL'lik bir işlem dedi. Araştırmaları sonucunda c.mi.com sitesinde rom atmak için adım adım gösteriyor. Bu şekilde kendim evde rom atabilir miyim ? Tehlikeleri neler ? Ne yapmamı önerirsiniz ? Cevaplayacak hocalarıma şimdiden teşekkür ederim :)

enesbdk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Meslek
Kamu Personeli
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler hocam inceledim. Para ile açanlar var evet, fakat bazı konularda da para vermeye gerek yok evde çok rahat pc varsa açabilirsiniz demişler o yüzden buraya da üye olup danışmak istedim :)

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Cihazın bootloader kilidi açık mı? Kontrol ettiniz mi?

enesbdk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Meslek
Kamu Personeli
Konular
1
Cihazın bootloader kilidi açık mı? Kontrol ettiniz mi?
Telefon çin sürüm ve fake rom yüklü. Telefonda geliştirici seçenekleri kısmına girdiğimde "Mi Kilit açma durumu" başlığında "bu cihazın kilidi açıldı" yazıyor. (Eğer ki bootloader kilidinin açık/kapalı durumu buradan kontrol ediliyor ise)

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Telefon çin sürüm ve fake rom yüklü. Telefonda geliştirici seçenekleri kısmına girdiğimde "Mi Kilit açma durumu" başlığında "bu cihazın kilidi açıldı" yazıyor. (Eğer ki bootloader kilidinin açık/kapalı durumu buradan kontrol ediliyor ise)
O bölüm pek güvenilir değil hocam. Cihazı tamamen kapatın. Güç tuşu ile açtığınızda üstte kilit açık simgesi geliyor mu?

Eğer kilit açık varsa fastboot ile kolayca rom yükleyebilirsiniz. Açıksa rehber konu linki göndereyim.

Eğer gelmiyorsa maalesef cihazınızın masrafı var. H.kadioglu ücreti karşılığında kilidi açıp rom yükleyecektir.

enesbdk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Meslek
Kamu Personeli
Konular
1
O bölüm pek güvenilir değil hocam. Cihazı tamamen kapatın. Güç tuşu ile açtığınızda üstte kilit açık simgesi geliyor mu?

Eğer kilit açık varsa fastboot ile kolayca rom yükleyebilirsiniz. Açıksa rehber konu linki göndereyim.

Eğer gelmiyorsa maalesef cihazınızın masrafı var. H.kadioglu ücreti karşılığında kilidi açıp rom yükleyecektir.
Hocam tam o kilide bakıyordum bende. Evet telefon açılırken, mi logosunun üstünde yani ekranın üzerinde açık kilit var :)

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Hocam fastboot olan romlardan istediğinizi indirip aşağıdaki videoda anlatıldığı şekilde rom kurulumu yapabilirsiniz.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

enesbdk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Meslek
Kamu Personeli
Konular
1
Hocam fastboot olan romlardan istediğinizi indirip aşağıdaki videoda anlatıldığı şekilde rom kurulumu yapabilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum, inceleyeceğim :)

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
4
Çok teşekkür ediyorum, inceleyeceğim :)

Tavsiyem custom eu rom olur HyperOs 2 sürüm...

Bu romu da bu videodaki gibi yükleyin,kilit kapanma derdi de olmaz....

Üst Alt