Yardım Xiaomi 13 TWRP ya da EU HyperOS2.0 vb. Kurulmuyor

alpeerkaraca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper Karaca
Cihazım
Redmi Note7
Konular
3
Herkese iyi forumlar dilerim arkadaşlar. Öncelikle cihazımla ilgili bilgileri paylaşarak başlamak istiyorum.
Cihaz Çin cihazı ve fake rom atılmıştı. Cihaz direnç işlemi gördü ve sonrasında yetkili hesap ile ön yükleyici kilidi de açıldı. Burada önceden kullandığım cihazlardan farklı olarak ekranda bir uyarı yazısı karşıma çıkmıştı özetlemek gerekirse bu cihazın kilidi açıldı ve yazılım bütünlüğü garanti edilemez gibi bir yazı benzer ekran görüntüsü mevcuttur.
İşlemi yapan kişiyle iletişime geçtiğimde normal olduğunu söyledi ve umursamadım ancak asıl olaylar bundan sonra başladı.
Cihazıma uygun TWRP dosyasını bulduktan sonra (Android 14 sürümü) aşağıda verilen kod bloğunu kullanarak klasik bir recovery flashlama işlemi yaptım.
Bash:
fastboot flash recovery_ab <dosya_adi.img>
fastboot flash misc misc.img
fastboot reboot recovery
Bu işlemden sonra TWRP'nin açılmasını beklerken cihazım TWRP logosu geldikten sonra otomatik olarak fastboot ekranına attı ve bunu sürekli olarak yapmaya başladı. Neyse istediğim zaten EU rom diyip resmi siteden HyperOS 2.0 Stable sürümünü indirdim ve fastboot ile kurulum yaptım bu sefer cihaz direkt olarak bootloopta kalıyor ve otomatik olarak tekrardan fastboot ekranına atıyor.
Son çare olarak şu anda cihazımda

Bu işlemden sonra TWRP'nin açılmasını beklerken cihazım TWRP logosu geldikten sonra otomatik olarak fastboot ekranına attı ve bunu sürekli olarak yapmaya başladı. Neyse istediğim zaten EU rom diyip resmi siteden HyperOS 2.0 Stable sürümünü indirdim ve fastboot ile kurulum yaptım bu sefer cihaz direkt olarak bootloopta kalıyor ve otomatik olarak tekrardan fastboot ekranına atıyor.
Son çare olarak şu anda cihazımda xiaomi.eu_FUXI_OS1.0.19.0.UMCCNXM_14 kullanıyorum ve TWRP'yi kendim portlayıp build almayı deniyorum. Bu sorundan kurtulmam için ne yapmam gerekli bilgili arkadaşlar yardımda bulunabilirse çok sevinirim.
(MIUI 14'e geçip Android 13 TWRP ile de denedim çalışmıyor. Paylaşılan çoğu metodu denedim ama nafile. )

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
433
Kullandığınız TWRP uyumsuz gibi görünüyor. Aşağıdaki TWRP'yi denediniz mi?

alpeerkaraca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper Karaca
Cihazım
Redmi Note7
Konular
3

matrix10000

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mert
Cihazım
Mİ 15
Konular
6
Herkese iyi forumlar dilerim arkadaşlar. Öncelikle cihazımla ilgili bilgileri paylaşarak başlamak istiyorum.
Cihaz Çin cihazı ve fake rom atılmıştı. Cihaz direnç işlemi gördü ve sonrasında yetkili hesap ile ön yükleyici kilidi de açıldı. Burada önceden kullandığım cihazlardan farklı olarak ekranda bir uyarı yazısı karşıma çıkmıştı özetlemek gerekirse bu cihazın kilidi açıldı ve yazılım bütünlüğü garanti edilemez gibi bir yazı benzer ekran görüntüsü mevcuttur.
İşlemi yapan kişiyle iletişime geçtiğimde normal olduğunu söyledi ve umursamadım ancak asıl olaylar bundan sonra başladı.
Cihazıma uygun TWRP dosyasını bulduktan sonra (Android 14 sürümü) aşağıda verilen kod bloğunu kullanarak klasik bir recovery flashlama işlemi yaptım.
Bash:
fastboot flash recovery_ab <dosya_adi.img>
fastboot flash misc misc.img
fastboot reboot recovery
Son çare olarak şu anda cihazımda

Son çare olarak şu anda cihazımda xiaomi.eu_FUXI_OS1.0.19.0.UMCCNXM_14 kullanıyorum ve TWRP'yi kendim portlayıp build almayı deniyorum. Bu sorundan kurtulmam için ne yapmam gerekli bilgili arkadaşlar yardımda bulunabilirse çok sevinirim.
(MIUI 14'e geçip Android 13 TWRP ile de denedim çalışmıyor. Paylaşılan çoğu metodu denedim ama nafile. )
aynı sorun bende de var çözümü yok malesef

alpeerkaraca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper Karaca
Cihazım
Redmi Note7
Konular
3
aynı sorun bende de var çözümü yok malesef
Şu anda cihaza Çin romu kurdum onu HyperOS 2.0'a güncelleyip devamında HyperOS 2.0 EU kurmayı deneyeceğim. Mi 14 Ultra kullanan birisi sorunu böyle çözdüğünü yazmıştı başka bir forumda. Tamamladıktan sonra bilgilendireceğim.

alpeerkaraca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper Karaca
Cihazım
Redmi Note7
Konular
3
Olmadı işe yaramadı.

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Redwood
Meslek
Öğrenci
Konular
59
xiaomi.eu kurarken boot ekranında kalırsa bunları yapın demişler ama wipe data imei siliyor mu sizde bilmiyorum.
  • Cihaz boot ekranı döngüsüne girerse cihazı ses açma ve güç tuşlarına basarak cihazı recovery moduna alın
  • Gelen kurtarma ekranında wipe data diyerek format atın ve cihazı yeniden başlatın

alpeerkaraca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper Karaca
Cihazım
Redmi Note7
Konular
3
xiaomi.eu kurarken boot ekranında kalırsa bunları yapın demişler ama wipe data imei siliyor mu sizde bilmiyorum.
  • Cihaz boot ekranı döngüsüne girerse cihazı ses açma ve güç tuşlarına basarak cihazı recovery moduna alın
  • Gelen kurtarma ekranında wipe data diyerek format atın ve cihazı yeniden başlatın
Kurulum yaptığımda recovery falan hiçbir menüye erişemiyorum. Denilen adımları fastboot üzerinden yaptım ancak yine işe yaramadı. Şu anda OrangeFox recovery için build alıyorum onu test edeceğim. Deli etti bu telefon beni.

3mirsy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Red mi note 8T
Meslek
Serbest
Konular
4
dostum boot yükledim öi onları yapmışında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boot burdan benim konuya git altaki konuyu işle

yapamazsan telegramdan ulaş
@Esahinyanar

Son düzenleme:

alpeerkaraca

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper Karaca
Cihazım
Redmi Note7
Konular
3
Evet arkadaşlar şu anda OrangeFox portunu aldım ve cihazı açabildim
dostum boot yükledim öi onları yapmışında
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

boot burdan benim konuya git altaki konuyu işle

yapamazsan telegramdan ulaş
@Esahinyanar
Hocam dediklerinin hepsini dün uyguladım teker teker ancak olmadı. OrangeFox'u cihazıma göre build aldım. Şu anda dinamik bölümlendirme işiyle uğraşıyorum eğer dataya erişebilirsem ve çalışırsa burada bir de OrangeFox dosyası yüklemek istiyorum. Duruma göre tekrardan bakacağım paylaşımına. Teşekkürler.

Üst Alt