Çözüldü Mi 12T Pro - HyperOS ROM Yükledikten Sonra Google Play Sertifikası ve WhatsApp Sorunu

kaangksl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Mi 12T Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Fastboot ROM Version 2.0.1.0.VLFTRXM OS HyperOS 2 Android Android 15
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 12t Pro 22081212UG
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazım Xiaomi Mi 12T Pro (bootloader açık), ve Hyper OS ROM'unu Mi Flash Tool ile yükledim. Ancak yükleme sonrası bazı sorunlarla karşılaştım:

1. Google Play sertifikası: Cihazım sertifikalı değil olarak gözüküyor ve bu nedenle bazı uygulamalar düzgün çalışmıyor. Ve cihaz sertifikalı değil bootloader kilidini kapatın şeklinde bir uyarı veriyor

2. WhatsApp Sorunu: WhatsApp’a giriş yaparken “Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekmektedir” şeklinde bir hata alıyorum.

Yükleme sırasında kullandığım ROM dosyası diting_tr_global_images_os2.0.1.0.vlftrxm_15.0 (TR ROM).
Şu an cihazımda bootloader açık olduğu için bu sorunların yaşandığını düşünüyorum.

Sorularım:

Eğer aynı TR ROM'u, Mi Flash Tool ile "clean all and lock" seçeneği ile tekrar yüklersem, bootloader kilitlenir ve sertifika sorunu çözülür mü?

Bu işlem WhatsApp giriş sorununu çözer mi? Cihaz sertifikalı hale gelir mi?

Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-05-14-15-43-08-265_flar2.devcheck.jpg
    Screenshot_2025-05-14-15-43-08-265_flar2.devcheck.jpg
    338,5 KB · Görüntüleme: 142
  • Screenshot_2025-05-14-15-34-03-844_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2025-05-14-15-34-03-844_com.whatsapp.jpg
    819,9 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2025-05-14-15-43-40-438_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg
    Screenshot_2025-05-14-15-43-40-438_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg
    183,6 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_2025-05-14-15-43-43-020_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg
    Screenshot_2025-05-14-15-43-43-020_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg
    187,9 KB · Görüntüleme: 5
Çözüm
Cihazım Xiaomi Mi 12T Pro (bootloader açık), ve Hyper OS ROM'unu Mi Flash Tool ile yükledim. Ancak yükleme sonrası bazı sorunlarla karşılaştım:

1. Google Play sertifikası: Cihazım sertifikalı değil olarak gözüküyor ve bu nedenle bazı uygulamalar düzgün çalışmıyor. Ve cihaz sertifikalı değil bootloader kilidini kapatın şeklinde bir uyarı veriyor

2. WhatsApp Sorunu: WhatsApp’a giriş yaparken “Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekmektedir” şeklinde bir hata alıyorum.

Yükleme sırasında kullandığım ROM dosyası diting_tr_global_images_os2.0.1.0.vlftrxm_15.0 (TR ROM).
Şu an cihazımda bootloader açık olduğu için bu sorunların yaşandığını düşünüyorum.

Sorularım:

Eğer aynı TR ROM'u, Mi Flash Tool ile "clean...

beraozbal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Hocam galiba fixlenmiş bu ya bu yöntem ile yapmadığım kalmadı bütün modüller zaten birbirine girdi bu attığınız linktekini hepsini yaptım yine olmadı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ABD reboot bootloader yapınca sistem görmüyor ama ADB reboot fastboot yapınca mavi yazılı fastbootd ekranına geliyor onda görüyor o modayken mi flash tool ile atsam sıkıntı olurmu
hocam mavi yazılı ekran derken ne kast ettiginizi anlamadim. tavsiyem internetten driver indirmeyi falan deneyin sıkıntı olmasın. kendiniz elle fastboota alınca görüyor mu bilgisayar?

Oyla:

kaangksl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Mi 12T Pro
Konular
1
hocam mavi yazılı ekran derken ne kast ettiginizi anlamadim. tavsiyem internetten driver indirmeyi falan deneyin sıkıntı olmasın. kendiniz elle fastboota alınca görüyor mu bilgisayar?
Hocam galiba sorun bootloader kilidiyle alakalı değil çünkü whatsapp a başka bir telefonda da giriş yapamıyorum numaram kara listeye alındı galiba

Oyla:

beraozbal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bera
Cihazım
sweet
Konular
3
Hocam galiba sorun bootloader kilidiyle alakalı değil çünkü whatsapp a başka bir telefonda da giriş yapamıyorum numaram kara listeye alındı galiba
hocam diğer cihazın play sertifikası var mı ve bl kilidi açık mı ?

Oyla:

VHOLDY

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
Redmi Note11PRO
Meslek
Developer
Konular
57
Hocam diğer cihazın sertifikası var ve bl kilidi kapalı herhalde tek çözüm numarayı değiştirmek
Numaranızı degiştirin yeterli 136₺ (zam gelmediyse) Tüm operatörler için geçerlidir.

Oyla:

kaangksl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kaan
Cihazım
Mi 12T Pro
Konular
1
Oyla: