- Adım
- kaan
- Cihazım
- Mi 12T Pro
- Konular
- 1
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Fastboot ROM Version 2.0.1.0.VLFTRXM OS HyperOS 2 Android Android 15
- Telefon Modeli
- Xiaomi Mi 12t Pro 22081212UG
- Bootloader Kilidi
- Açık
Cihazım Xiaomi Mi 12T Pro (bootloader açık), ve Hyper OS ROM'unu Mi Flash Tool ile yükledim. Ancak yükleme sonrası bazı sorunlarla karşılaştım:
1. Google Play sertifikası: Cihazım sertifikalı değil olarak gözüküyor ve bu nedenle bazı uygulamalar düzgün çalışmıyor. Ve cihaz sertifikalı değil bootloader kilidini kapatın şeklinde bir uyarı veriyor
2. WhatsApp Sorunu: WhatsApp’a giriş yaparken “Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekmektedir” şeklinde bir hata alıyorum.
Yükleme sırasında kullandığım ROM dosyası diting_tr_global_images_os2.0.1.0.vlftrxm_15.0 (TR ROM).
Şu an cihazımda bootloader açık olduğu için bu sorunların yaşandığını düşünüyorum.
Sorularım:
Eğer aynı TR ROM'u, Mi Flash Tool ile "clean all and lock" seçeneği ile tekrar yüklersem, bootloader kilitlenir ve sertifika sorunu çözülür mü?
Bu işlem WhatsApp giriş sorununu çözer mi? Cihaz sertifikalı hale gelir mi?
Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
1. Google Play sertifikası: Cihazım sertifikalı değil olarak gözüküyor ve bu nedenle bazı uygulamalar düzgün çalışmıyor. Ve cihaz sertifikalı değil bootloader kilidini kapatın şeklinde bir uyarı veriyor
2. WhatsApp Sorunu: WhatsApp’a giriş yaparken “Giriş yapmak için resmi WhatsApp uygulamasına sahip olmanız gerekmektedir” şeklinde bir hata alıyorum.
Yükleme sırasında kullandığım ROM dosyası diting_tr_global_images_os2.0.1.0.vlftrxm_15.0 (TR ROM).
Şu an cihazımda bootloader açık olduğu için bu sorunların yaşandığını düşünüyorum.
Sorularım:
Eğer aynı TR ROM'u, Mi Flash Tool ile "clean all and lock" seçeneği ile tekrar yüklersem, bootloader kilitlenir ve sertifika sorunu çözülür mü?
Bu işlem WhatsApp giriş sorununu çözer mi? Cihaz sertifikalı hale gelir mi?
Yorumlarınızı ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
Ekli dosyalar
-
Screenshot_2025-05-14-15-43-08-265_flar2.devcheck.jpg338,5 KB · Görüntüleme: 142
-
Screenshot_2025-05-14-15-34-03-844_com.whatsapp.jpg819,9 KB · Görüntüleme: 6
-
Screenshot_2025-05-14-15-43-40-438_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg183,6 KB · Görüntüleme: 4
-
Screenshot_2025-05-14-15-43-43-020_gr.nikolasspyr.integritycheck.jpg187,9 KB · Görüntüleme: 5