Xiaomi, 12 saatte 163 milyon dolarlık satış yaptı

Çin’de her yıl geleneksel olarak kutlanan  Singles Day/Yalnızlar Günü kapsamında tüm markalar ürünlerinde indirime giderek satış yapıyor. Yıllardır Singles Day satış rekorlarını elinde tutan Alibaba sitesi, bu yıl bir rekora imza attı. sitesinin rekorunun asıl aktörü, Çinli akıllı telefon devi Xiaomi. Firmanın yurtdışı satışlarından sorumlu yöneticisi Hugo Barra,  sitesi üzerinden, 12 saat içerisinde 163 milyon doları bulan bir satış gerçekleştirerek, bir rekor kırdıklarını açıkladı.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Google+ sosyal ağındaki hesabında bir açıklama yayınlayan Barra, 12 saatlik süre zarfında 720.000 MiPhone satıldığını belirtti. Bu rakam dikkate alındığında, Xiaomi’nin geçen yıl Singles Day’in tamamında yaptığı satışı, bu yıl sadece 4 saati biraz aşkın bir sürede geçmeyi başardı.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Aliexpress'i hiç sevmiyorum. Oradan alışveriş yapmaya da tövbeliydim. Bu 1111 festivali kapsamında da belki 4 senede biraz düzelme vardır, ayağıma gelen fırsatları geri tepmeyeyim diyerek coin'lerden kazandığım 10$ kupon ile gecenin yarısında alarm kurup kalkarak kazandığım, 4 saatte bir verdiği 7$ öde 14$ olarak kullan şeklindeki kuponu kullanarak 2 alışveriş yaptım. Alışverişte hızlı olmak gerektiğinden, sanal kartıma da salaklığıma fazladan limit koymuştum. Alışveriş sonrası baktımki beklediğimden çok daha fazla para alınmış. Bir de ne göreyim, indirim kuponlarını işaretlediğim ve yapılan indirimi de gördüğüm halde kredi kartından indirimsiz fiyat tahsil edilmiş.
Bunu nereye yazabilirim diye aliexpress sitesini alt-üst ederken kendimi facebook sayfasında buldum. Aşağıdaki resimdeki yazı herşeyi anlatıyor. İşin ilginç yanı ise, bu yazı birkaç dakika sonra siteden kaldırıldı. Olan hem bizim 24$ indirime hemde 14$ indirim için ödediğim 7$'a oldu. Hayır o değil siparişleri iptal edip yeniden satın alacağım ama siparişleri iptal etme butonu da aktif değil. 24 saat içinde aktif oluyormuş. O zamana kadar da kuponların kullanım süresi dolacak.
Demek ki tövbeyi bozmamak gerekiyormuş.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu rekor ile ilgili bir tweet vardı. Şimdi buldum. Bende onu paylaşayım:

@donovansung: Xiaomi sets new record on China Singles Day: 250k Mi 4 phones, 460k Redmi phones, 25k Mi TVs, ¥1B in 12 hours

Edit : Hugo Barra son noktayı koymuş :

@hbarra: Xiaomi Singles Day final record: 1.16 million Mi phones sold, ¥1.56B (US$ 254M) in sales in 24 hours

mermar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
mi5 + mi3
Konular
3
Cvp: Xiaomi, 12 saatte 163 milyon dolarlık satış yaptı

180 dolara mi3 satıldı.ama kapış kapış gitti.rusyadan arkadaşlarım almaya çalıştı fakat başaramadılar.amerika nasıl oluyorsa bu işlerde hızlı davranıyor ...:(

yükselmetin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
yüksel
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
4
Uzun süredir. Bende alibabaexpress sitesinden alışveriş yapıyorum sıkıntı ile karşılaşmadım . sizinki talihsizlik diyelim, hakkinızıda aramak gerekir . xiaomi nin alibabada satış yaptığı yazıyor şaşırdım . hangi satıcı bilginiz varmı .mi powerbank kaçırdım bende 11 $ ℅100 orjinal . ne yapalım seneye artık.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Xiaomi, 12 saatte 163 milyon dolarlık satış yaptı

yükselmetin' Alıntı:
Uzun süredir. Bende alibabaexpress sitesinden alışveriş yapıyorum sıkıntı ile karşılaşmadım . sizinki talihsizlik diyelim, hakkinızıda aramak gerekir . xiaomi nin alibabada satış yaptığı yazıyor şaşırdım . hangi satıcı bilginiz varmı .mi powerbank kaçırdım bende 11 $ ℅100 orjinal . ne yapalım seneye artık.

Twitlerde Tmall diye geçiyor.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Üst Alt