Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mi 9 SE cihazımı artık değiştirmenin vakti geldiğini düşünüyorum. Başlıkta da belirttiğim Xiaomi 12 Pro (12/256) ve Mi 11 Ultra (12/256) arasında kaldım. İki cihazda birbirinden güzel ve sağlam cihazlar ama kullanmadığım için artılarını ve eksilerini kullanıcılarndan duymak istedim. Oyun oynayan birisi değilim; video, fotoğraf çekimi benim için önemli. Yeri geldiğince içerik üretirken de telefonumu kullanıyorum. Fikirleriniz ve görüşleriniz nedir?
Mi 9 SE cihazımı artık değiştirmenin vakti geldiğini düşünüyorum. Başlıkta da belirttiğim Xiaomi 12 Pro (12/256) ve Mi 11 Ultra (12/256) arasında kaldım. İki cihazda birbirinden güzel ve sağlam cihazlar ama kullanmadığım için artılarını ve eksilerini kullanıcılarndan duymak istedim. Oyun oynayan birisi değilim; video, fotoğraf çekimi benim için önemli. Yeri geldiğince içerik üretirken de telefonumu kullanıyorum. Fikirleriniz ve görüşleriniz nedir?
İkisini de kullandım, şu an 11 ultra kullanıyorum. 11 ultra her konuda daha iyi hocam, 11 ultra alınca 12 pro alsaydım veya keşke 12proda olan şey 11 ultrada dedirten hiçbir şey yok. Gönül rahatlığıyla 11 Ultra alabilirsiniz. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim yine de
İkisini de kullandım, şu an 11 ultra kullanıyorum. 11 ultra her konuda daha iyi hocam, 11 ultra alınca 12 pro alsaydım veya keşke 12proda olan şey 11 ultrada dedirten hiçbir şey yok. Gönül rahatlığıyla 11 Ultra alabilirsiniz. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim yine de
Açıkçası iki sorum daha var hocam yanıt veren olmayınca eklemedim konuya. Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için; forumda bunu konuşmak yasal mı bilmiyorum ama Mi 9 SE'yi İstanbul'da bulunan bir bayiden Sahibinden üzerinden almıştım. Siz nereden temin ettiniz acaba Mi 11 Ultra'yı? Mi 9 SE'yi aldığım yerde Mi 11 Ultra var şuan lâkin farklı yerleri de düşünmek istiyorum teknik destekte çok iyi değiller çünkü.
Diğer ve önemli bir sorumda direnç değişim işlemi yaptırmalı mıyım sizce? Ben fazla anlamıyorum ROM'dur TWRP'dir IMEI işlemidir. Siz direnç işlemi yaptınız mı veya yaptırdınız mı acaba?
Hocam 1920fps eğer gerçekten çok fazla ışık yoksa çöp oluyor. Kaldı ki görselde de gördüğünüz gibi mi 11 ultrada da var. Normal ışıkta 480 ve 240 ancak iş görüyor. Gündüz ışığında işinize yarar 1920
Açıkçası iki sorum daha var hocam yanıt veren olmayınca eklemedim konuya. Öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için; forumda bunu konuşmak yasal mı bilmiyorum ama Mi 9 SE'yi İstanbul'da bulunan bir bayiden Sahibinden üzerinden almıştım. Siz nereden temin ettiniz acaba Mi 11 Ultra'yı? Mi 9 SE'yi aldığım yerde Mi 11 Ultra var şuan lâkin farklı yerleri de düşünmek istiyorum teknik destekte çok iyi değiller çünkü.
Diğer ve önemli bir sorumda direnç değişim işlemi yaptırmalı mıyım sizce? Ben fazla anlamıyorum ROM'dur TWRP'dir IMEI işlemidir. Siz direnç işlemi yaptınız mı veya yaptırdınız mı acaba?
Hocam Facebook gruplarında güvenilir satıcılar var, ahmet mardin, emin yılmaz gibi. Yine de elden olmadığı sürece sarı uygulamadan almayın çünkü bu telefonlarla çok oynuyorlar. Ben dirençli de kullandım dirençsiz de, farkı ise şöyle; el işine bağlı nfc ve ters şarj bozulabilir o yüzden güvenilir ve sağlam olmalı. İkinci etken de şu, tamamen kişisel deneyimime bağlı, şarj etme hızı dirençli telefonda daha yavaş geldi bana. Sonuçta anakartla oynanıyor ve bana öyle gelmesi gayet doğal, çoğu insan farkına varmamış olabilir. Ama öyle elde tutulacak veya almamak için bir neden değil bu. Ben daha önce dirençli kullandım, normalinden tek farkı şudur; sıfırlamak istediğinizde twrp denen özel bir menüden sıfırlamak zorundasınız. Normal ayarlardan sıfırlarsanız imei uçar. Onun dışında telefon üzerinden twrp menüsü üzerinden rom yükleyebilirsiniz. Şu an dirençsiz telefonuma fastboot üzerinden ben de rom kurabiliyorum, bootlader kilidi açık olduğu takdirde dirençle alakasız rom yüklenebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Şöyle bir şey geldi aklıma ekran konusunda, 12p de ltpo ekran var, 10-120hz arasında dinamik olarak değişiyor. Tabii ki bu bataryaya olumlu yönde etkiler. 11 ultrada sabit 120hz veya 60hz. Şarj süresi konusunda, 11ultrada en kötü 6 saat alıyorum, sürekli 120hz ve fhd kullanıyorum. Dengeli kullanımda 7-8 saate uzuyor. Böyle kaliteli ekrana iyi bence.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
1920fps görüntü. Taş hareket bile etmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Genel olarak, ana özellik olarak kamera ve ekranda 11 ultra çok daha iyi. Geri kalan konularda gözle görülür, elde tutulacak hiçbir şey yok. 12p sadece 120w konusunda iyi, o da 25dk civarında şarj ediyor, reklamlardaki gibi 19 dk değil. 11 ultra da max 40 dkda şarj ediyor, çok çok fark yok. 11 ultra biraz daha ağır telefon, elde hissettiriyor kendini, babalar gibi burdayım diyor gerçekten. İşlemci vs konularına girmeyecem çünkü ha s888 ha s8gen1 olsun, günlük hayatta yaptıklarımız 5-6 uygulama ile sınırlı. Uçak uçurmuyoruz o işlemcilerle. Ben hiç hız mız hissetmedim. Tamamen algıya bağlı bu. Siz 11 ultra alın pişman olmayacaksınız. Ha tek pişman olacağınız konu çok çok iyi olması eksik bir şeyi olmaması
mesutc4 Anladım hocam, son olarak dirençsiz ve IMEI işlemi görmüş bir Mi 11 Ultra'da OTA güncellemeleri geliyor mu ve gelirse yapmakta sakınca var mı? MIUI 14 için soruyorum bu soruyu.
Bana Mi 9 SE'de güncelleme gelirse yapma demişti aldığım yer yeni sürümle TWRP yükleyemiyoruz filan demişlerdi. Bu arada TWRP, ROM veya benzeri terimlerin terim olarak anlamlarını biliyorum sadece yapmadığım için bilgim yok. Etlisine sütlüsüne pek karışmayı sevmiyorum...
mesutc4 Anladım hocam, son olarak dirençsiz ve IMEI işlemi görmüş bir Mi 11 Ultra'da OTA güncellemeleri geliyor mu ve gelirse yapmakta sakınca var mı? MIUI 14 için soruyorum bu soruyu.
Bana Mi 9 SE'de güncelleme gelirse yapma demişti aldığım yer yeni sürümle TWRP yükleyemiyoruz filan demişlerdi. Bu arada TWRP, ROM veya benzeri terimlerin terim olarak anlamlarını biliyorum sadece yapmadığım için bilgim yok. Etlisine sütlüsüne pek karışmayı sevmiyorum...
Biraz bütçeniz el verirse ve biraz sabrederseniz, 13 pro çıktı, bir kaç aya yurt dışı fiyatları da dengelenir. Şu an biraz piyasası canlı değil. 13 pro çok güzel olmuş. Onu tavsiye ederim.