Rom Xiaomi 12 Lite EU V14.0.8.0.TLIMIXM TAOYAO (Deneyimlerim)

pratiksalata

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Xiaomi 12 Lite
Konular
5
Xiaomi 12 Lite cihazımda bir süredir Global ROM kullanıyordum; ancak sistemin genel hantallığı, arka planda çalışan gereksiz servisler ve bildirimlerdeki takılmalar artık oldukça can sıkıcı olmaya başlamıştı. Bu sorunları çözmek ve cihazın gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak adına, son sürüm olan Xiaomi.eu (V14.0.8.0.TLIMIXM) ROM'a geçiş yaptım. Bir süredir aktif olarak kullandığım bu sürüm hakkındaki deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim.

Performans ve Arayüz Akıcılığı Kurulumdan sonra ilk dikkatimi çeken şey kesinlikle arayüzün kararlılığı oldu. Global ROM'da özellikle uygulama geçişlerinde ve çoklu görev ekranında hissettiğim o "mikro takılmalar" Xiaomi.eu sürümünde tamamen ortadan kalktı. Animasyonlar artık çok daha stabil ve pürüzsüz çalışıyor. Xiaomi.eu ekibinin yaptığı "bloatware" (GetApps, Mi Picks, gereksiz reklam servisleri vb.) temizliği, sistemin resmen nefes almasını sağlamış. Arka planda gereksiz RAM tüketen servisler olmadığı için cihazın genel tepkiselliği ciddi oranda iyileşti.Ve ayriyetten google'un arama mesajlaşma uygulamasından kurtuldum mi nin sunmuş olduğu uygulamalar kesinlikle daha başarılı.

Pil Performansı Pil tarafında Global ROM'a kıyasla çok daha başarılı sonuçlar alıyorum. Günlük kullanım senaryolarımda ekran süresi (%30) oranında hissedilir derecede yükseldi. Özellikle "standby" (bekleme modu) tüketimi, bu ROM’un en güçlü yanı; gece boyunca pilin neredeyse hiç düşmemesi büyük bir artı. Ayrıca cihazın ısınma yönetimi de oldukça başarılı; yoğun kullanımda bile Global ROM'a göre daha serin çalıştığını söyleyebilirim.

Önemli Sürüm Uyarısı: OS1.0.33.0.ULIMIXM Xiaomi.eu V14.0.8.0.TLIMIXM ROM'a geçmeden önce kısa bir süre OS1.0.33.0.ULIMIXM sürümünü de kullandım. Ancak bu sürümde cihazda çok ciddi ısınma sorunları yaşadım. Stabilite ve serin bir çalışma performansı arıyorsanız, bu sürümden uzak durup V14.0.8.0.TLIMIXM sürümüne yönelmenizi kesinlikle tavsiye ederim.

Kurulum Yapacaklar İçin Kritik İpucu Kurulum sürecinde bir sorunla karşılaştım ve bunu mutlaka paylaşmam gerektiğini düşünüyorum: Fastboot üzerinden işlem yaparken sürekli "bağlantı zaman aşımı" hatası alıyordum. Uzun uğraşlar sonucunda sorunun bilgisayarımdaki USB 3.0/3.1 portlarından kaynaklandığını fark ettim. Eğer siz de benzer bir sorun yaşarsanız, mutlaka bir USB 2.0 portu kullanın. Bu küçük ama kritik detay, işlemin sorunsuz tamamlanmasını sağladı.

Dirençli Cihaz Kullanıcılarına Not Cihazım direnç kayıtlıdır; ROM geçişi yaparken "IMEI gider mi?" diye endişelenenler olabilir. Kendi deneyimimde, herhangi bir IMEI silinme sorunu yaşamadım ve süreç tamamen sorunsuz tamamlandı.

Sonuç Özetle; eğer cihazınızın garantisi konusunda bir endişeniz yoksa ve sistemin donanımınızı kısıtlamasından sıkıldıysanız, Xiaomi.eu ROM kesinlikle denemeniz gereken bir rom olduğunu düşünüyorum. Cihazı sanki yeni ve üst bir modelle değiştirmişim gibi hissediyorum. Xiaomi 12 Lite kullanıcısıysanız ve kararsızsanız, bu geçişi kesinlikle tavsiye ederim.

can2135x

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can2135x
Cihazım
Redmi note 13
Konular
1
Emeğine sağlık, gerçekten Xiaomi 12 Lite kullanıcıları için altın değerinde bir paylaşım olmuş. Global ROM'un hantallığından şikayetçi olan biri olarak deneyimlerini bu kadar net aktarman çok aydınlatıcı.
Özellikle kurulum sırasında karşılaştığın USB 3.0/3.1 bağlantı zaman aşımı sorunu ve USB 2.0 portu çözümünü belirtmen harika bir detay; birçok kişi burada takılıp pes edebilirdi. Ayrıca direnç kayıtlı cihazlardaki IMEI durumuyla ilgili verdiğin bilgi de çoğu kullanıcının en büyük korkusunu gidermiş.
V14.0.8.0 sürümü tavsiyen ve HyperOS (OS1.0.33.0) hakkındaki ısınma uyarını dikkate alarak geçiş yapmayı düşünüyorum. Detaylı anlatım ve dürüst kullanıcı deneyimi paylaşımın için çok teşekkürler!

Üst Alt