Çözüldü Xiamoi Mi5s kamera sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
Arkadaşlar selamlar
Google nin camera uygulamasini apk olarak indirdim birkaç saat kullandım sonra farkettim ki camera acikken arka kameranin etrafina parmagimla tik tik diye dokunuca bir viziltama sesi geliyor ve camera ekranında titteme oluyor
Sadece arka kamera acikken oluyor
Google camera uygulamasini sildim cihazi sifirladim mi cloud yedeginden kurdum ama sorun devam ediyor
Sorunun cozumu hakkında
Bilgisi olan var mi?
Tesekkur saygılar

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Bu gayet normal hocam.Siz kamerayı açtığınızda kamera objeye odaklanıyor siz arkadan kameraya vurduğunuzda odaklanma bozulduğu için ekranda titreme yani odak bozukluğu oluşuyor ve sonra kamera tekrar odakladığı için vızırtı yani motor sesi geliyor. Aynı sesi kamerayı her açışınızda duyarsınız zaten ama kameraya öyle vurmaya devam ederseniz arka kamerayı kullanamayabilirsiniz yakında.

Oyla:

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu gayet normal hocam.Siz kamerayı açtığınızda kamera objeye odaklanıyor siz arkadan kameraya vurduğunuzda odaklanma bozulduğu için ekranda titreme yani odak bozukluğu oluşuyor ve sonra kamera tekrar odakladığı için vızırtı yani motor sesi geliyor. Aynı sesi kamerayı her açışınızda duyarsınız zaten ama kameraya öyle vurmaya devam ederseniz arka kamerayı kullanamayabilirsiniz yakında.
Hocam selam
Google kamera uygulamasini indirmeden once böyle bisey yoktu
Arka kamera etrafina çok hafif dokundugumda da oluyor

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Hocam bende mi5s kullanıyorum ve bende google kamera kullandım.Bende de aynı ses var hatta leeco telefonumda da denedim sonuç aynı.Yazılımsal bir program donanımsal hataya yol açmaz.Google kamera ile bu olayın alakası yok.Eğer odaklamada sorun yaşamıyorsanız bunu kafaya takmayın. Mi5s'lerin bir serisinde kamera odak sorunu vardı ama sonradan düzeltildi bu sorun.

Oyla:

Gsmk05

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahsuni
Cihazım
Mi5
Konular
31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bende mi5s kullanıyorum ve bende google kamera kullandım.Bende de aynı ses var hatta leeco telefonumda da denedim sonuç aynı.Yazılımsal bir program donanımsal hataya yol açmaz.Google kamera ile bu olayın alakası yok.Eğer odaklamada sorun yaşamıyorsanız bunu kafaya takmayın. Mi5s'lerin bir serisinde kamera odak sorunu vardı ama sonradan düzeltildi bu sorun.
Eyvallah sağol bilgi verdiğin için

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Bir parantez açmak gerekirse, bazı yabancı forumlarda bazı güncellemeler nedeniyle Xperia Z1 ve Compact modellerinde kısmi batarya bozulması yaşatmış ve bataryayı bozmuştu. Garanti kapsamındaydı bu arıza. Aynı şekilde çok elektrik alırsa sensör de bozulabilir. Örneğin iso değerini çok zorlarsan veya,sensörü çok ısıtacak yazılımsal işlemler yüklersen, aynı şey işlemci için de geçerlidir ve objektif aksamı elbete yazılımla zarar görmeyebilir. Tıkırtı sesi yazılı sorunla ilgili.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt