Soru X15 meşhur ısınma sorunları için kullanıcı yorumlarınız

kron0S

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi9
Konular
3
Merhaba,

Xiaomi 15 için ısınma sorunu olduğu söyleniyor.
İlginç olan kısım bazı kullanıcılar sorun yaşarken bazıları ise yaşamıyor.

İşlemci çok güçlü olduğundan yük altında ısınması son derece normal fakat günlük kullanımda ısınması sorun teşkil edebilir.

Şu ihtimaller kuvvetli:
1. ihtimal: Eski/sorunlu sürümlerde sorun vardı, sonradan düzeldi. Kötü yorumlar da eski sürümleri kullananlar.
2. ihtimal: Yazılımın kullanıcı alışkanlıklarını 'öğrenmesi' uzun sürüyor, bu süreçte de CPU yüksek seviyede çalışıyor. Birkaç haftadan sonra sorun düzeliyor.

Xiaomi 15'i kullananlar uzun süreli deneyimini aktarırsa bu meseleyi netleştirmiş oluruz.

Eren KS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
Ben de bir ihtimal daha söyleyim hocam
Yurtdışı olanlarda geçerli bu tabi
Çin sürüm kullanıcıları olabilir mi?
Bende 1 ay olacak neredeyse kullanıyorum bir kaç rom denedim sırf keyiften bu arada
Şuan Tayvan romda durdum güzel akıcı gidiyoruz bakalım
Isınma şöyle ki havalardan malum biz bile yanıyoruz bu kadar güçlü bir işlemci neden ısınmasın değil mi?
Abartılacak şekilde ısınmıyor ve pili de gayet güzel gidiyor 1 günde bitiremiyorum ben mesela ve oyun da oynuyorum ortalama 30-60 dk arası

24129PN74G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Yeni nesil cihazlar hızlı soğumak için ısıyı kasaya yayar ve bu da cihazda genel sıcaklık hissine sebep olur. Eski bölgesel ısınan bir cihazdan bunlara geçen kişiler ısıdan çok rahatsız olabilir.
Örneğin eski bir cihaz 50 derece işlemci sıcaklığında bile genel tutuş hissinde sıcaklık hissettirmezken yeni bir cihaz 40 derecede ele sıcak gelebilir. Olağan bir durum.

Diğer faktör ise ekran parlaklığı.

Bazı kişiler ekranı maksimum seviyede kullanır ancak bunun ısı faktörünü unutuyor. 600-700 nit gün ışığında ekranı görülmeyen cihazlardan yeni nesil cihaza geçerler gün ışığında ekranı görmek için en yüksek parlaklık seçilir ama bunun yaratacağı ısı unutulur. Yeni nesil Xiaomi cihazlar gün ışığı modunda 3-4 bin nit seviyelerine çıkıyor bu da ciddi ısınmaya sebep olur.

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
124
Merhaba,

Xiaomi 15 için ısınma sorunu olduğu söyleniyor.
İlginç olan kısım bazı kullanıcılar sorun yaşarken bazıları ise yaşamıyor.

İşlemci çok güçlü olduğundan yük altında ısınması son derece normal fakat günlük kullanımda ısınması sorun teşkil edebilir.

Şu ihtimaller kuvvetli:
1. ihtimal: Eski/sorunlu sürümlerde sorun vardı, sonradan düzeldi. Kötü yorumlar da eski sürümleri kullananlar.
2. ihtimal: Yazılımın kullanıcı alışkanlıklarını 'öğrenmesi' uzun sürüyor, bu süreçte de CPU yüksek seviyede çalışıyor. Birkaç haftadan sonra sorun düzeliyor.

Xiaomi 15'i kullananlar uzun süreli deneyimini aktarırsa bu meseleyi netleştirmiş oluruz.

Merhaba hocam kasım gibi Xiaomi 15 Türkiye cihazı aldım Taiwan rom yükledim ve bahsedilen ısınma sorununu hiç yaşamadım standart bir kullanıcı olduğumu düşünüyorum telefondan oyun oynamam sosyal medya ve günlük rutinimi gerçekleştiririm, ısınma sorunu yaşayan arkadaşların telefon kullanım alışkanlıklarını tam olarak bilmemiz gerekir.

Emrebali05

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Konular
2
Eğer uzun süreli video görüşmesi, oyun gibi işlemciyi kullanacak işlemler yaparsanız ve telefon kılıf içindeyse ısınıp telefon bu uyarıyı veriyor ve bütün bağlantıları kesip uygulamaları kapatıp beklemeye geçiyor. Normal kullanımda ısınmıyor gayet serin çalışıyor. İş performansa geldiğinde bazen sıcaktan kapanıyor. Cpu Z den kontrol ettiğimde sıcaklığın 90 dereceye ulaştığına şahit oldum.

Ekli dosyalar

• SAVE_20250728_131150.jpg
    SAVE_20250728_131150.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 4

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Eğer uzun süreli video görüşmesi, oyun gibi işlemciyi kullanacak işlemler yaparsanız ve telefon kılıf içindeyse ısınıp telefon bu uyarıyı veriyor ve bütün bağlantıları kesip uygulamaları kapatıp beklemeye geçiyor. Normal kullanımda ısınmıyor gayet serin çalışıyor. İş performansa geldiğinde bazen sıcaktan kapanıyor. Cpu Z den kontrol ettiğimde sıcaklığın 90 dereceye ulaştığına şahit oldum.
Cihazda herhangi bir işlem var mı peki ? Termal mod vb bir işlem yoksa bu değerler hiç normal değil güneşin altında, çöl sıcağında olabilecek şeyler bunlar. Donanımsal bir arıza olabilir.

Emrebali05

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Konular
2
Herh
Cihazda herhangi bir işlem var mı peki ? Termal mod vb bir işlem yoksa bu değerler hiç normal değil güneşin altında, çöl sıcağında olabilecek şeyler bunlar. Donanımsal bir arıza olabilir.
Herhangi bir işlem yok telefonu kutudan çıkardığım gibi kullanıyorum. İşlemci çok güçlü soğutma yetersiz kalmış. Kameralar çok fazla işlemciyi kullanıyor. Uzun süreli video konuşması yaparken kapanma yaşıyorum. Onun haricinde normal kullanımda da yok. Şu sıralar havanın da çok sıcak olması bunu tetikliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çözüm olarak güç tasarrufu modunda kullanıyorum. Sıcaklık kapanma olmuyor. Sıcaklık 60 derece civarı oluyor.

Son düzenleme:

f2propoco

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
hamdi
Cihazım
poco f2 pro
Konular
0
Xiaomi 15 cihazım cihaz düşük ekran parlaklığı ve wifi kullanımı esnasında günlük 41 derece batarya sıcaklığını görüyor benim yarım saat ve sonrası kullanımlarda ama hava sıcaklığı 36 39 derece ev içi ortam sıcaklığı 32 derece civarında bu değerleri alıyorum bende mesela web tarayıcısında gezinirken yada youtube pek ısınmıyor cihaz ama çoklu uygulamalarda mesela uygulamadan uygulamaya atlarken çok hızlı sekilde ısınabiliyor belki ilerleyen güncellemelerde cihazı kısarak sorunu çözerler.

Luvyx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eren
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
0
Xiaomi 15 Global rom kullanıyorum, telefonu aldığım ilk 1 hafta çok ısınıyordu fakat birinci haftadan sonra sıcaklık normal değerlere indi.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Xiaomi 15 cihazım cihaz düşük ekran parlaklığı ve wifi kullanımı esnasında günlük 41 derece batarya sıcaklığını görüyor benim yarım saat ve sonrası kullanımlarda ama hava sıcaklığı 36 39 derece ev içi ortam sıcaklığı 32 derece civarında bu değerleri alıyorum bende mesela web tarayıcısında gezinirken yada youtube pek ısınmıyor cihaz ama çoklu uygulamalarda mesela uygulamadan uygulamaya atlarken çok hızlı sekilde ısınabiliyor belki ilerleyen güncellemelerde cihazı kısarak sorunu çözerler.

Değerler çok kötü hocam sanırım kronik bir durum var söylendiği gibi.
Mesela şu an 33 derece sıcakta yüksek parlaklık, bluetooth kulaklık müzik çalıyor, Chrome'da mobil veri ile internette dolaşıyorum. Kullandığım Poco X7 Pro 37 derece seviyesinde.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt