Soru Windows yerel ağdaki dosya ve klasörleri androidde görme

statusking

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note 8
Konular
6
Merhaba,

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Benim konuya yazdığım isteği daha önceden es file explorer yapıyormuş ancak play store'dan kalktığını öğrendim. Ben (bulut, teamwiever vb. dışında) windows klasörlerimi ve dosyalarımı android sisteminde de görmek istiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Merhaba,

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Benim konuya yazdığım isteği daha önceden es file explorer yapıyormuş ancak play store'dan kalktığını öğrendim. Ben (bulut, teamwiever vb. dışında) windows klasörlerimi ve dosyalarımı android sisteminde de görmek istiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.
Es file Explorer ın apk sını kurun hocam. Ben de hâlâ bu uygulamayı kullanıyorum vaz geçemedim.

statusking

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note 8
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Es file Explorer ın apk sını kurun hocam. Ben de hâlâ bu uygulamayı kullanıyorum vaz geçemedim.

Merhaba hocam, tavsiyeniz için teşekkür ederim. dediğiniz gibi apk indirip kurdum.

Gerekli ayarlamaları yapmama rağmen pcyi görüyor ancak bu hatayı vermekte;

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

EDİT: Araştırma sonucu sorunu çözdüm, sizleri de sıkıntı yaşamamanız adına bilgilendirmek isterim. Tara kısmından değil de Sağ üstte bulunan "Yeni" butonuna basarak Sunucu kısmına Yerel IP'nizi sonrasında /"paylaştığınız klasör ismini" yazmanız gerekmekte, ardından windowsta kullandığınız kullanıcı adını varsa şifrenizi yazıp "TAMAM" butonuna basmanız gerekmedir. Sorun o zaman çözülmekte.

Yerel IP'nizi bulmak için Windows Çalıştır programı>cmd>ipconfig yazarak çıkan ekrandaki IPv4 adresini kullanmanız gerekmektedir.

Örnek olarak; Masaüstünde bulunan "APKlar" klasörünü paylaşmak istiyorsunuz ve paylaşıma açtınız, yerel IP'niz ise 192.168.x.x
PC isminiz ise miuiturkiye

Sunucu: 192.168.x.x/apklar
Kullanıcı Adı: miuiturkiye

olarak süreci tamamlarsanız sıkıntı yaşamazsınız.

Tekrar Zenex hocama teşekkür ederim, sağlıklı günler.

Son düzenleme:
Üst Alt