Uygulama Whatspp ile Telegram Uygulamalarından Hangisi Kullanışlıdır ?

Hangisini Kullanıyorsunuz?

• WhatsApp

Oy: 22 38,6%
  • Telegram

Oy: 34 59,6%
  • Başka bir uygulama

Oy: 1 1,8%

• Kullanılan toplam oy
    57

Emumaster

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Rüstem
Cihazım
Mi 6
Konular
26
Telegram kullanan olmadığı için ne yazık ki WhatsApp.
Fakat telegram WhatsApp'a göre daha iyi şahsımca.
* En büyük eksiği; Görüntü görüşmenin olmaması
* En büyük artısı; Gizlilik

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gizlilik konusunda o kadar emin olmamak gerekir. Ortadoğudaki terör örgütlerinden biri iletişimi galiba telegram üzerinden sağlarken ifşa edilip rus jetleri tarafından bombalandığı söylentisi var. Ama doğru ama yanlış, ne kadar şifrelenirse şifrelensin gönderilen mesajlar ister telegram ister whatsapp üzerinden olsun sunucu üzerinden gönderildiği için illa bir yere kayıt oluyor.

Antox gibi çözümler var derin gizlilik için ama telegram kullanmayan insanlar antox'un ismini bike duymamıştır.

Antox üzerinden iletilen veri herhangi bir sunucu da depolanmaz karşıdaki telefon açıksa mesaj direk telefona gider. Karşıdaki kişi telefonu açana kadar gönderilmek istenen mesaj sizin telefonunuz da durur.

1231243

M|C|C|X|X|X|MCCXLIII
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Poco X3
Meslek
Dondurulmuş Üni.
Konular
63
Telegram fersah fersah önde tabii ki de rock~~ Bana göre Whatsapp telefon içerisindeki "Mesaj" uygulamasına birkaç yeni özellik eklenmiş hali.

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Gizlilik konusunda o kadar emin olmamak gerekir. Ortadoğudaki terör örgütlerinden biri iletişimi galiba telegram üzerinden sağlarken ifşa edilip rus jetleri tarafından bombalandığı söylentisi var. Ama doğru ama yanlış, ne kadar şifrelenirse şifrelensin gönderilen mesajlar ister telegram ister whatsapp üzerinden olsun sunucu üzerinden gönderildiği için illa bir yere kayıt oluyor.

Antox gibi çözümler var derin gizlilik için ama telegram kullanmayan insanlar antox'un ismini bike duymamıştır.

Antox üzerinden iletilen veri herhangi bir sunucu da depolanmaz karşıdaki telefon açıksa mesaj direk telefona gider. Karşıdaki kişi telefonu açana kadar gönderilmek istenen mesaj sizin telefonunuz da durur.
Hiç bir sistem güvenilir değildir. O konuda hem fikiriz fakat verilerin paylaşıldığı konusunda WhatsApp defalarca ifşa edilmiştir hatta şirket tarafından gerektiği durumlarda verilerin üçüncü şahıslarla paylaşıldığı kabul edilmiştir.
Şahsen telegram üzerinden çıkan o habere inanmıyorum. İnanılacak tarafı olsaydı ülkelerce yasaklanmazdı kanaatindeyim.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Telegram dosya paylaşımı muhteşem.

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Nasıl kullandığına bağlı. Normal kullanıcı isen WhatsApp . Çünkü herkes orada . Biz gibi kişiler için açık açık ara telegram. Telegram gruplarında romlardan tutup apklara, şifreli maç yayınlarından tütün temalara herşey var . Bu da fazlası ile yeterli

Grihava

iyi niyetini kaybetme.
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Xioami mi6
Meslek
Otomotiv
Konular
6
Nasıl kullandığına bağlı. Normal kullanıcı isen WhatsApp . Çünkü herkes orada . Biz gibi kişiler için açık açık ara telegram. Telegram gruplarında romlardan tutup apklara, şifreli maç yayınlarından tütün temalara herşey var . Bu da fazlası ile yeterli
Bu mesajla telegram bende merak uyandırdı bende deniyeceğim :)

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Hiç bir uygulama gerek kalburüstü ülkelerin ve gerekse ait oldukları ülkelenin isteklerine boyun eğemez, diretirse kendi bindiği dalı keserler.
Bunu hiç kimse yalanlayamaz.
Beni en çok rahatsız eden şey şu:
Diyelim ki ben hiç Facebook kullanmıyorum ve uzak duruyorum.
Ancak WhatsApp kullanıyorum.
İşte o an benim duruşum yerle yeksan oluyor, çünkü Facebook WhatsApp'yi satın aldığında işin rengi değişiyor.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39