Soru VoWifi aktif olmuyor.

BahadirKaya90

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bahadır Kaya
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Yaş
34
Konum
Iğdır
Katılım
23 Nisan 2019
Konular
0
Mesajlar
8
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba. Bu VOLTE ve VoWifi üzerine çok araştırma yaptım. Çok şeyler okudum, çok farklı yöntemler gördüm. Başarılı olanlari olamayanları gördüm. Konuya hakim olduğum için deneyip de başarılı bir şekilde açamadığım hiçbir telefon olmamıştı. İlk kez başarısız bir durumla karşılaştım ve bunun üzerine kafa yorarken aşağıdaki sonuca ulaştım... Emeğe saygı olarak alıntı yaparak paylaşınız...

ÇOK ÖNEMLI BİR DETAYI Sizlerle AŞAĞIDA PAYLAŞIYORUM.

VoWifi'i aktif olan Poco F2 Pro telefonumu farklı bir WIFI ağındayken hiçbir şekilde VoWifi simgesi gelmedi ve arama yapamadım. Kısaca olayın sadece telefonda bitmediğini fark ettim.

Nasıl fark ettiniz derseniz. Anneme aldığım yeni Redmi 9 telefonda Vodafone hat ile VoLTE aktif olmasına rağmen VoWifi simgesi bir türlü gelmemişti. Deneme amaçlı SİM kartları değiştirdim ve kendiminki aktif olmasına rağmen hem kendi telefonumda hemde annemin Redmi 9'da VoWifi'n açılmadığını fark ettim. Bağlı bulunulan WIFI merkezinin bu durumu etkilediğinden %100 emin olmak için annemin telefonda Hotspot yaparak ona WIFI ile bağlanıp telefonu uçak moduna aldığımda VoWifi simgesi geldi ve başarılı bir şekilde arama yapabildim. Aynı şeyi annemin telefonda yaparak onda da başarılı oldum.

Kısaca, Bağlı olunan modem'in VoWifi yeteneği yoksa VoWifi gelmiyor. Modem'in en az Wi-Fi 5 Teknolojisini (802.11 a/b/g/n/ac) desteklemesi gerekiyor diye tahmin ediyorum.

Buluş kesinlikle benim tarafımdan yapılmıştır. Alıntı ile paylaşabilirsiniz. Emeğe saygı.
 
Üst Alt