Yardım Virüs

Miuiuiui

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Rom 11.0.5.0
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Kapalı
Öncelikle herkese iyi geceler. Bugün telefonumu Dr Web Light uygulamasıyla taratmak istedim tarattığımda ise 3 tane virüs bulduğunu gördüm fakat virüsleri sil dememe rağmen bir obje silinemedi uyarısı ve tarayıcı uygulaması yüklenmesi kaldırılamadı uyarısı alıyorum. Ek olarakta Kaspersky, Malwarebytes, ve Avast uygulamarında da tarattım bunlar sorun bulamadılar ne yapmam gerekiyor? şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-28-04-06-07-968_com.drweb.jpg
    Screenshot_2020-04-28-04-06-07-968_com.drweb.jpg
    206,3 KB · Görüntüleme: 65

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
son ikisi icin bir virus degil diye yazmis uygulama.
ilkide stock tarayici viruslu gostermis.garip bence yanlis

Oyla:

Miuiuiui

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
son ikisi icin bir virus degil diye yazmis uygulama.
ilkide stock tarayici viruslu gostermis.garip bence yanlis
Üçüncü parti antivirüs yazılımlarına güvenmeyin hocam. Reklam tamamen
Hocam öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Bankacılık ve Steam gibi uygulamalar kullanıyorum bunları tehlikeye atacak bir sorun değiller değil mi? Çünkü silmeye çalıştığımda silemiyorum en son çare olarak sıfırlamayı düşündüm telefonu veya sıfırlamak yerine başka uygulamalarla kaldırabilirmiyim varmı önerileriniz.

Oyla:

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
Hocam öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Bankacılık ve Steam gibi uygulamalar kullanıyorum bunları tehlikeye atacak bir sorun değiller değil mi? Çünkü silmeye çalıştığımda silemiyorum en son çare olarak sıfırlamayı düşündüm telefonu veya sıfırlamak yerine başka uygulamalarla kaldırabilirmiyim varmı önerileriniz.
sifirlasaniz da tarayiciyi yine virus gosterecektir

Oyla:

kvkfurkan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Hocam cihazınızın bootloader kilidinin kapalı olmasından türkiye garantili olduğunu düşünüyorum yani imei repair işlemi görmemiş cihaz olarak varsayıyorum cihazınıza güvenilir olmayan kaynaklardan apk yüklemesi yapmadıysanız veya herhangi bir dosya türünü indirip çalıştırmadıysanız cihazınızı güvenle kullanabilirsiniz. bu işlemlerden herhangi birini yaptıysanız veya cihazı 2.el alıp sıfırlamadıysanız ilk önce ayarlar kısımından pil ve performansa giriniz daha sonra pil kullanımını ciddi oranda etkileyen bir uygulama varsa (genellikle bunlar ekte verdiğim resimdeki uygulama gibi olurlar) cihazınızı acilen fabrika ayarlarına sıfırlayın ve banka şifreleriniz gibi önemli şifrelerinizi değiştirin aksi taktirde telefonunuza yerleştirilmiş keylogger veya trojan(RAT) gibi virüsler veri kaydınızı tutabilirler ve istedikleri veriye ulaşabilirler. ÖNEMLİ UYARI: Cihazınız imei repair işlemi görmüşse ayarlardan fabrika ayarlarına dön seçeneğini kullanmayın aksi takdirde imei uçar ve cihazınız telefon görüşmelerine kapalı hale gelir. Imei repairli cihazda Twrp üzerinden wipe kısmından format data işlemini yapınız.
Düzenleme : Her anti-virüs programına itibar etmeyiniz.

Ekli dosyalar

• ads.png
    ads.png
    132,9 KB · Görüntüleme: 26
Oyla:

Miuiuiui

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
1
sifirlasaniz da tarayiciyi yine virus gosterecektir
Hocam cihazınızın bootloader kilidinin kapalı olmasından türkiye garantili olduğunu düşünüyorum yani imei repair işlemi görmemiş cihaz olarak varsayıyorum cihazınıza güvenilir olmayan kaynaklardan apk yüklemesi yapmadıysanız veya herhangi bir dosya türünü indirip çalıştırmadıysanız cihazınızı güvenle kullanabilirsiniz. bu işlemlerden herhangi birini yaptıysanız veya cihazı 2.el alıp sıfırlamadıysanız ilk önce ayarlar kısımından pil ve performansa giriniz daha sonra pil kullanımını ciddi oranda etkileyen bir uygulama varsa (genellikle bunlar ekte verdiğim resimdeki uygulama gibi olurlar) cihazınızı acilen fabrika ayarlarına sıfırlayın ve banka şifreleriniz gibi önemli şifrelerinizi değiştirin aksi taktirde telefonunuza yerleştirilmiş keylogger veya trojan(RAT) gibi virüsler veri kaydınızı tutabilirler ve istedikleri veriye ulaşabilirler. ÖNEMLİ UYARI: Cihazınız imei repair işlemi görmüşse ayarlardan fabrika ayarlarına dön seçeneğini kullanmayın aksi takdirde imei uçar ve cihazınız telefon görüşmelerine kapalı hale gelir. Imei repairli cihazda Twrp üzerinden wipe kısmından format data işlemini yapınız.
Düzenleme : Her anti-virüs programına itibar etmeyiniz.
Hocam İlginizden dolayı tekrar teşekkür ederim 1 2 saat önce telefonun yedeklerini alıp sıfırlama işlemini gerçekleştirdim tekrar tarattığımda ise kırmızı şekilde gösterilen virüsü bulmadığını sadece sarı olandan bir tanesini gösterdiğini gördüm onuda virüs olarak algılamıyor zaten büyük ihtimal sizinde dediğiniz gibi reklamlardan dolayıdır sıfırlama dan önce öyle büyük bir sorun yoktu sürekli reklam çıkması gibi başka sayfalara yönlendirmek gibi vs. Ben yinede sıfırlayarak önlem almak istedim sorun çözülmüştür herkese iyi forumlar.hi~~

Oyla:

kvkfurkan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9T
Konular
8
Hocam İlginizden dolayı tekrar teşekkür ederim 1 2 saat önce telefonun yedeklerini alıp sıfırlama işlemini gerçekleştirdim tekrar tarattığımda ise kırmızı şekilde gösterilen virüsü bulmadığını sadece sarı olandan bir tanesini gösterdiğini gördüm onuda virüs olarak algılamıyor zaten büyük ihtimal sizinde dediğiniz gibi reklamlardan dolayıdır sıfırlama dan önce öyle büyük bir sorun yoktu sürekli reklam çıkması gibi başka sayfalara yönlendirmek gibi vs. Ben yinede sıfırlayarak önlem almak istedim sorun çözülmüştür herkese iyi forumlar.hi~~
Hocam sorununuzun çözülmesine sevindim tarayıcıda çıkan reklamlardan kurtulmak için Firefox tarayıcısını indirip adguard adlı eklentiyi kurarsanız reklamların büyük çoğunluğu dan kurtulursunuz iyi forumlar

Oyla:

Miuiuiui

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
1
Hocam sorununuzun çözülmesine sevindim tarayıcıda çıkan reklamlardan kurtulmak için Firefox tarayıcısını indirip adguard adlı eklentiyi kurarsanız reklamların büyük çoğunluğu dan kurtulursunuz iyi forumlar
Hocam şuan Opera Touch kullanıyorum kendisinde Reklam engelleme özelliği bulunuyor biraz gözlemleyip ne kadar stabil çalıştığına bakıcam yanılmıyorsam adguard eklentisini operaya da ekliyebiliyoruz sanırsam onada bir göz gezdiririm iyi forumlar.

Oyla:
Üst Alt