Yardım Virüs

merttrkmnn38

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mert
Cihazım
Not8 Pro
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
begonia_id_global_images_V12.0.4.0.QGGIDXM_20210211.0000.00_10.0_global End
Telefon Modeli
Note 8 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar telefonumda bilmediğim bir virüs veya bi yazılım var sosyal medya hesaplarıma gmail ve cloud hesaplarıma giriş yapılıyor şifreyi değişsem bile haberim olmadan bi şekilde dosya aktarımı vs oluyor uygulama bildirimlerini ayarlardan açıyorum başka zaman bakınca kapalı oluyor ve şaşırtıcı olan şey ise apk yok google playdan instagram ziraat mobil e devlet gibi dosyalar var bende rom atayım düzelir belki dedim fastboot modda gereksiz uygulamaları silerken değişik dosyalar buldum kernel , linux , mod googleye yazdığımda ise hacker sayfaları vb şeyler çıkıyor bazı uygulamaları kaldırmak istediğimde ise yönetici izni lazım gibi hatalar aldım rom atıp 2 kere wipe data şeklinde sıfırladım ama dosyalar duruyor mesela izin yöneticisine girdiğimde bilmediğim dosyalar arama kayıtlarına bl ayarlarına vs kendi izin vermiş kaldıramıyorum da saçma gelicek ama bu durumla kimse karşılaşmamış araştırdım bana olan şey xiaomi kullanıcılarında olmamış paylaşan yok permission mode vs şeyler var sim kartıma yüklenmiş olabilir mi ? Sistem izleme açıktı en son ekran kaydedici ve ses kaydedicisini hiç açmam ama sürekli çalışıyor olarak gözüküyor durduruyorum geri açılıyor . Mühendislik modu mu neyse oda etkin galiba direk açıldı

DÜN GECE ROM ATIP WİPE YAPTIM TELEFONU KAPATTIM WİFİ BAĞLANMADIM VE MOBİL VERİDEN BİRŞEY İNDİRMEDİM ŞUAN USBDEN BAĞLAYIP SS ALDIM FOTOLAR YENİ

Tek isteğim dışarıya veya wifi ağıma hiçbir şekilde dosya paylaşmamak ve bütün cloud hesap senk uygulamalarını kaldırmak teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 1.png
    1.png
    90 KB · Görüntüleme: 63
  • 2.png
    2.png
    107 KB · Görüntüleme: 61
  • 3.png
    3.png
    80 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_2021-06-13-12-49-48-114_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2021-06-13-12-49-48-114_com.miui.home.jpg
    277,4 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_2021-06-13-13-22-21-958_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-06-13-13-22-21-958_com.android.settings.jpg
    209,3 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_2021-06-13-13-22-25-893_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-06-13-13-22-25-893_com.android.settings.jpg
    197,9 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2021-06-13-13-22-29-427_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-06-13-13-22-29-427_com.android.settings.jpg
    191,1 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_2021-06-13-13-23-27-268_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    Screenshot_2021-06-13-13-23-27-268_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    235,8 KB · Görüntüleme: 51
  • Screenshot_2021-06-13-13-23-43-215_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    Screenshot_2021-06-13-13-23-43-215_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    273,8 KB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_2021-06-13-14-12-16-937_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    Screenshot_2021-06-13-14-12-16-937_com.google.android.permissioncontroller.jpg
    234 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_2021-06-13-14-27-05-463_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-06-13-14-27-05-463_com.miui.securitycenter.jpg
    270,8 KB · Görüntüleme: 57
Moderatör tarafında düzenlendi:

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5
TWRP varsa kaldırın.Root varsa onuda kaldırın.Mi flash olması lazım bununla temiz kurulum yapın ama dikkatli olun clean all seçili olsun.Cihazi temiz kurduktan sonra fabrika ayarlarına sıfırlayın.Bunu yaptıktan sonra cihaz açılsın hiçbir şey kurmadan cihaza bide hard reset atın orjinal recoveryden.Bu arada bu işlemlerde IMEI dosyasını bence yedeklemeyin çünkü dediğiniz virüs bu dosyaya da girmiş olabilir.Ondan dolayı telefoncuya yada forumdaki ücretli onarımdan destek alarak IMEI attirin.

Bu arada cihazı sıfırlayınca istediğiniz tüm uygulamaların şifresini değiştirebilirsiniz.Uygulamalarda virüs yok.

Bide virüs korumaları cihazı öldürüyor.Bundan dolayı kullanmamak daha iyi ama yinede size kalmış.

Cihazı en çok öldüren uygulamalarda mesela bir güvenlik uygulaması var (Kaspersky android versiyonu)

Edit : EFS yedekleri modem felan varsa siz yinede alın hani ben almayın dedim diye almamazlik etmeyin nolur nolmaz.En son çare yedekleri kullanırsınız

Oyla:

furkan5

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Namık Kemal
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
15
Hocam ben Kaspersky Antivirüs kullanıyorum telefonda ne gibi zararı oluyor telefona. Başka antivirüs kullansam mesela Dr Web sıkıntı olur mu cihaza.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Kimseyi kırmak istemem yanlış anlaşılmak istemem fakat konuyu ve tüm yorumları okudum inceledim gülmekten çatladım ya gece gece gözümden yaş geldi pes diyorum napıyosunuz yahaha--

Konu sahibi arkadaş telefondaki tamamen resmi orjinal şeylere bakarak korkmuş panik yapmış Android linux çekirdeği kullanıyor zaten root yazısını gördüğü sertifikalar resmi tüm cihazlarda standart olan imzalı güvenli sertifikalar diğer konuda şüpheli giriş dediğide kendi yaptığı giriş işlemi Facebook sadece ip adresi ile tahmini şehir yazıyor ve bazen yanlış şehir gösteriyor.
Son olarak xiaominin bildiğimiz ekran kaydedici uygulaması üzerinden bir hackerin telefonunu izlediğini düşünmüş böyle bişey mümkün değil bu bir sistem uygulaması ve xiaomiye ait bütün xiaomi cihazlarda arkaplanda çalışır bu uygulama :) kaldıki Android bi cihazin ekranını casus yazılım ile izlemek bu kadar kolay değil cihaz sizden X uygulama ekranınızı kaydetmek istiyor diye izin ister ve kayıt esnasında üst bildirim barında bangır bangır simgesi görünür.

Birisi demiş fastboot rom at üstüne fabrika ayarlarına çevir oda yetmez format data yap oda yetmez imei attır giggle~~

Cihazınızda casus yazılım yok endişelenmeyin güvenle kullanabilirsiniz herşey yanlış anlaşılmadan ibaret ayrıca cihazı sıfırlayıp orjinal ayarlara getirip geliştirici seçeneklerini kurcalamayi bırakmanızı tavsiye ederim telefonu bozabilirsiniz.
Android bu kadar basit ve hacklenebilir işletim sistemi değil o devir kapandı artık siz dışarıdan apk yüklemedikce hacklenmeniz çok zor bir ihtimal en fazla sahte Web sayfalarina kanıp phishing saldırısı yersiniz telefonunuzdan kimse şifre vs çalamaz.

Son bir bilgi daha vereyim meslektaşlarim ağlıyor orda burda telefonlari hackleyemiyoruz bişey yapamıyoruz diye.

Son düzenleme:
Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Şoklar içerisindeyim. Hocam telefonu alın fastboot rom yükleyin ve hiçbir şeye karışmayın. Sosyal medya hesaplariniz ile ilgili sorununuz varsa iki adımlı doğrulama gibi ek güvenlik seçeneklerini ekleyin. Yukarıda çok kez yazılmış ama tekrar edeyim o giriş yapılan adres %100 doğru olmuyor. Bir gün Antalya'da bir gün Ankara'da bir gün İstanbul'da görünüyorum. Fastboot romdan sonra cihazda hiçbir şey kalmaz. Tertemiz olur. Ve biraz sakinleyin hocam. Allah'tan telefonu brick etmemişsiniz. Çok fazla takintiniz varsa bu durumlara dışarıdan APK kurmayın. Sadece play store üzerinden uygulama indirin. Modlu crackli uygulama kullanmayın. Hiçbir problem kalmaz.

Oyla:

teknobhcom

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Teknobh
Cihazım
Xiaomi Mi 10
Meslek
IT
Konular
0
Merhabalar telefonumda bilmediğim bir virüs veya bi yazılım var sosyal medya hesaplarıma gmail ve cloud hesaplarıma giriş yapılıyor şifreyi değişsem bile haberim olmadan bi şekilde dosya aktarımı vs oluyor uygulama bildirimlerini ayarlardan açıyorum başka zaman bakınca kapalı oluyor ve şaşırtıcı olan şey ise apk yok google playdan instagram ziraat mobil e devlet gibi dosyalar var bende rom atayım düzelir belki dedim fastboot modda gereksiz uygulamaları silerken değişik dosyalar buldum kernel , linux , mod googleye yazdığımda ise hacker sayfaları vb şeyler çıkıyor bazı uygulamaları kaldırmak istediğimde ise yönetici izni lazım gibi hatalar aldım rom atıp 2 kere wipe data şeklinde sıfırladım ama dosyalar duruyor mesela izin yöneticisine girdiğimde bilmediğim dosyalar arama kayıtlarına bl ayarlarına vs kendi izin vermiş kaldıramıyorum da saçma gelicek ama bu durumla kimse karşılaşmamış araştırdım bana olan şey xiaomi kullanıcılarında olmamış paylaşan yok permission mode vs şeyler var sim kartıma yüklenmiş olabilir mi ? Sistem izleme açıktı en son ekran kaydedici ve ses kaydedicisini hiç açmam ama sürekli çalışıyor olarak gözüküyor durduruyorum geri açılıyor . Mühendislik modu mu neyse oda etkin galiba direk açıldı

DÜN GECE ROM ATIP WİPE YAPTIM TELEFONU KAPATTIM WİFİ BAĞLANMADIM VE MOBİL VERİDEN BİRŞEY İNDİRMEDİM ŞUAN USBDEN BAĞLAYIP SS ALDIM FOTOLAR YENİ

Tek isteğim dışarıya veya wifi ağıma hiçbir şekilde dosya paylaşmamak ve bütün cloud hesap senk uygulamalarını kaldırmak teşekkür ederim
Hocam konuyu biraz geç cortlattım ama geçmiş olsun. Öncelikle sosyal medya üzerinden gelen na dikkat etmek gerekiyor. Fakat şuan iş işten geçmiş. bu link üzerinden virüs temizleme işlemlerini nasıl yapacağını görebilirsin. Bu tarz durumlarda dikkat etmek gerekiyor, işin boyutu çok büyük ve sıkıntılar yaşayabilirsin. :)

Oyla:
Üst Alt