- Adım
- erdoğan kır
- Cihazım
- GM Discovery
- Meslek
- Mekatronik Mühendisliği
- Konular
- 50
Merhaba arkadaşlar.
Dün başıma bir olay geldi. Steam'den NFS unbound indirdim. Oyun iyi güzel fakat bir de türkçe yama ekleyip öyle oynamaya devam edeyim dedim. Bunun için google'da arama yaptım ve arama kısmının en üstünde çıkan ''
Hemen ilk iş windows'u yedekten geri yüklemeye aldım [1 önceki gün yedek almış]. Sistem geri yüklemeyi yapar yapmaz kaspersky indirip tarattım ve daha taramanın %50'sine gelmeden onlarca trojen, mining virüsü tespit etti. Sistem geri yükleme bile fayda etmemişti. Ancak pc'de kurtarmam gereken 60 gb'dan fazla fotoğraf, belge vardı. Google 'a upload etsem günlerimi alırdı. Taşınabilir disk alsam en erken 3-4 günden aşağı gelmezdi.
Hemen bilgisayardaki harici ssd'yi biçimlendirip 60 gb dosyayı rar'a dönüştürdüm ve şifreleyip harici diske gönderdim. Harici diskin bağlantısını çekip hemen format işlemlerine başladım. Bir türkçe yama hevesi yüzünden gece 2'ye kadar [yaklasık 5 saat] bunlarla uğraştım. Şimdi ise tüm programlarımı yeniden indirip teker teker ayar yapmam gerekecek. Format attıktan sonra tekrar virüs var mı yok mu tarattım ancak birşey bulunmadı. Umarım kurtulmuşuzdur.
Siz siz olun güvenilir sitelerden dosya indirmeye özen gösterin. Bilmediğiniz site olursa hemen google'dan aratıp güvenilir olup olmadığını sorgulayın. Başınız ağrımasın. Çok uyanık ve dikkatli bir pc kullanıcısı olmama rağmen bir anlık dikkatsizlik bir sürü uğraşa sebep oldu. Bunca konuya rağmen, binlerce şikayete rağmen nasıl böyle siteler kapatılmıyor hatta hala en üstte nasıl gözüküyor anlamıyorum. Umarım daha fazla kişinin başını yakmadan kapatılır.
Herkese hayırlı günler.
Dün başıma bir olay geldi. Steam'den NFS unbound indirdim. Oyun iyi güzel fakat bir de türkçe yama ekleyip öyle oynamaya devam edeyim dedim. Bunun için google'da arama yaptım ve arama kısmının en üstünde çıkan ''
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
'' bu lanet siteyle karşılaştım. Yamayı indirdim exe kurulumunu gerçekleştirdim ve kurulumu yaptığım anda windows defender devre dışı bırakılıp pc kendini yeniden başlattı. PC açılır açılmaz fan deli gibi çalışıyordu ve ....komutu ayıklanmadan çalıştırılamaz gibi saçma sapan bildirimler geliyordu. Aha dedim virüsü yedik. Daha google'da sitenin adını aratır aratmaz binlerce şikayet, konu açılmış. Ondan sonra başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Hemen ilk iş windows'u yedekten geri yüklemeye aldım [1 önceki gün yedek almış]. Sistem geri yüklemeyi yapar yapmaz kaspersky indirip tarattım ve daha taramanın %50'sine gelmeden onlarca trojen, mining virüsü tespit etti. Sistem geri yükleme bile fayda etmemişti. Ancak pc'de kurtarmam gereken 60 gb'dan fazla fotoğraf, belge vardı. Google 'a upload etsem günlerimi alırdı. Taşınabilir disk alsam en erken 3-4 günden aşağı gelmezdi.
Hemen bilgisayardaki harici ssd'yi biçimlendirip 60 gb dosyayı rar'a dönüştürdüm ve şifreleyip harici diske gönderdim. Harici diskin bağlantısını çekip hemen format işlemlerine başladım. Bir türkçe yama hevesi yüzünden gece 2'ye kadar [yaklasık 5 saat] bunlarla uğraştım. Şimdi ise tüm programlarımı yeniden indirip teker teker ayar yapmam gerekecek. Format attıktan sonra tekrar virüs var mı yok mu tarattım ancak birşey bulunmadı. Umarım kurtulmuşuzdur.
Siz siz olun güvenilir sitelerden dosya indirmeye özen gösterin. Bilmediğiniz site olursa hemen google'dan aratıp güvenilir olup olmadığını sorgulayın. Başınız ağrımasın. Çok uyanık ve dikkatli bir pc kullanıcısı olmama rağmen bir anlık dikkatsizlik bir sürü uğraşa sebep oldu. Bunca konuya rağmen, binlerce şikayete rağmen nasıl böyle siteler kapatılmıyor hatta hala en üstte nasıl gözüküyor anlamıyorum. Umarım daha fazla kişinin başını yakmadan kapatılır.
Herkese hayırlı günler.