Sohbet Verilerinizi nasıl yedekliyorsunuz?Neleri nerede yedekliyorsunuz?

YahyaArslan52

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yahya
Cihazım
HuaweiMate10
Konular
10
Sabah uyandigimda whatsapp yedekleme ekranindaydi, daha sonra sebepsizce tüm mesajlar sohbetler silindi. Geçmiş mesajlara dönüp okumam ama silinmese iyi olurdu... drive yedeğimde yoktu kapaliydi.

Bilgisayarda 20 seneye ait 100.000 fotograf- video vardır, oldukça önemserim. Fakat bu sabahki olaydan sonra "harddisk de aynı şekilde, bir sabah arızalansa, ne bileyim bilgisayarım çalınsa(kesinlikle maddiyat önemli olmaz) kendimi suçlu hisseder asla affetmem kendimi" diye düşündüm. Buluta yedeklesen belkide 400 gb, ömür yetmez...

Bir paronayaklık oluştu.

Ben whatsapp media, ekran goruntusu, fotograf video her seyi bilgisayarimda disk'de(sistemin kurulu olmadığı) yedeklerim. Taşınabilir hdd'm var onda da ayda bir senkronize ederim diskimle. Fakat bu tasinabilir hdd yere düşse belkide bir daha çalismayacak kadar narin...

Sizler yedekleme için bulut mu kullaniyorsunuz, harddisk mi?
konuyu takıp edınce resmen bana dert oldu sımdıye kadar hıc boyle sıkıntım yoktu bepsı harıcı dısk te duruyor .
zaten telefonda cekılmıs resımlerı otomatık google senkonıze edıyor ama hdd resımler vıdeolar google bulut servısını aylık satın almayı gozden gecırmeyı dusundurmedı değiil.

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
İs
konuyu takıp edınce resmen bana dert oldu sımdıye kadar hıc boyle sıkıntım yoktu bepsı harıcı dısk te duruyor .
zaten telefonda cekılmıs resımlerı otomatık google senkonıze edıyor ama hdd resımler vıdeolar google bulut servısını aylık satın almayı gozden gecırmeyı dusundurmedı değiil.
İste bunlar hep kapitalizmin oyunlari :D

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
google orjınal cozunurlukte sınırsız vermıyormuydu ?
Hayir. Ama acikcasi ozellikle telefon ekranindan bakinca dusuk boyutlu kaydedilende pek fark goremezsiniz. Cözünürlugu cok onemli degilse cektiginiz fotograflarin, bu sekilde sinirsiz yukleyebilirsiniz

hasanbasdereli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hasan
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
9
Mail.ru 2014 yılında kampanya yapmış ve 100 gb ücretsiz alan dağıtmış. 100 gb alanlarda muhtemelen bu dönemde almıştır. Şuan için mega 50 gb ile ücretsiz en iyi seçenek.ben 3 yıldır kullanıyorum. Alan dolunca 2. Mail adresi ile yenisi açılabilir. Ama google gibi firmaların bile zaman zaman bazı hizmetlerini durdurma kararı alması insanı tedirgin ediyor. Öte yandan ülkemizdeki sansür politikasıda her sitenin her an erişime kapatılabileceğinin işareti olunca, olay dahada karmaşık hal almıyor değil açıkçası
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama yukarıdaki arkadaşın ssd çözümü gerçekten parlak fikir arkadaşlar tuttum bu yöntemi.

Üst Alt