Sohbet Vefat eden abimin cihazları hakkında

Cn.ertan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
poco f2 pro
Konular
3
Herkese merhaba olay fazla uzun kısaca açıklamaya çalışacağım.

18/03/2021 tarihinde Viyana'da yüksek lisans öğrencisi olan abimden haber alamadık. 31/03/21 tarihinde ölü bulundu. İlk önce şüpheli ölüm, daha sonra ilaç ile intihar denip acele bir şekilde dosya kapatıldı. Ölmeden bir kaç gün önce Macbook Air M1 bilgisayar almış, iphone 8 plus cep telefonu ve ipad var. Uzun girişmler sonucu 6 eylül'de eşyaları Viyana'dan Adana'ya getirtebildik...

Biz Viyana polisi cihazları açıp incelemişlerdir diye düşündük ama incelenmemiş. Türk polisine müracaat ettim. Mahkeme emri çıkartıp Apple'dan cihazları açtırmamı ve incelenmek üzere geri getirmemi söylediler. Biz de ne icloud, ne de cihazların giriş şifresi var. Bu durumda Apple bize sadece sıfırlanmış bir şekilde cihazların teslim edilebileceğini söyledi. Bizim için cihazın önemi yok,veriler önemli dedik ama anlamıyorlar. Bu konu da ne yapılabilir? Yardımcı olabilecek birisi var mı? Teşekkürler.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Başınız sağ olsun hocam. Allah sizlere sabır versin İnşallah.

Apple cihazlardaki güvenlik çok sıkıdır hocam Apple bunu yapmazsa kimse yapamaz çok yüksek ihtimalle. Olabildiğince yüksek mevkiden bir Apple çalışanıyla iletişime geçip mahkeme kararı olduğunu belirtin, belki yaparlar bunu. Ama yapmama ihtimalleri daha yüksek sanki.

Cn.ertan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
poco f2 pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevap için sağolun teşekkür ederim. Allah razı olsun

Serhat Gümüş

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat Gümüş
Cihazım
14t pro
Konular
8
Başınız sağolsun, sizin gibi kardeşini kaybetmiş biri olarak acınızı yürekten paylaşıyor sabırlar diliyorum.

Son düzenleme:

Cn.ertan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Can
Cihazım
poco f2 pro
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağolun sizinde başınız sağolsun :(

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Veri gizliliği kapsamında bu isteğinizi yapacaklarını sanmam. Başınız sağolsun.

kgnhsmaj

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kağan
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyal mühendislik
Konular
3
Başınız sağolsun. Bildiğim kadarıyla Macbook şifresi kırılabiliyor. Notlarına bakmanızı tavsiye ederim. Yeniden başınız sağolsun.

Safranbeg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Safranbeg A.
Cihazım
Note 9s
Konular
2
Öncelikle başınız sağolsun.
Polis doğru yönlendirmiş ama eksik anlatmış. Yada siz iyi anlamamışsınız.
Cumhuriyet savcısı ile görüşüp eger uluslararası hukuk izin veriyorsa eksik soruşturma olarak itiraz edin eğer böyle bir usul yoksa bizzat viyana polisini şikayet ederek delillerin yeniden incelenmesi için karar çıkartmaya çalışın. Bu durumda mahkeme kararı olacağı için uymak zorundalar. Uluslararası hukuk konusunda uzman bir avukat çok daha iyi yönlendirecektir ama her halükarda zor bir süreç olacaktır.

İphone ve icloud hakkında ciddi bir bilgim yok ama kırılma ihtimali vardır sanırım. Bu işlerle ciddi ciddi uğraşan kişiler vardır. Ulaşılabilse olurmu acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belirtmek istediğim bir konu daha var. İlk müracaat yeriniz polis olmamalı. Cumhuriyet Savcısı olmalı.

kgnhsmaj

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Kağan
Cihazım
Poco X3 Pro
Meslek
Sosyal mühendislik
Konular
3
Öncelikle başınız sağolsun.
Polis doğru yönlendirmiş ama eksik anlatmış. Yada siz iyi anlamamışsınız.
Cumhuriyet savcısı ile görüşüp eger uluslararası hukuk izin veriyorsa eksik soruşturma olarak itiraz edin eğer böyle bir usul yoksa bizzat viyana polisini şikayet ederek delillerin yeniden incelenmesi için karar çıkartmaya çalışın. Bu durumda mahkeme kararı olacağı için uymak zorundalar. Uluslararası hukuk konusunda uzman bir avukat çok daha iyi yönlendirecektir ama her halükarda zor bir süreç olacaktır.

İphone ve icloud hakkında ciddi bir bilgim yok ama kırılma ihtimali vardır sanırım. Bu işlerle ciddi ciddi uğraşan kişiler vardır. Ulaşılabilse olurmu acaba?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belirtmek istediğim bir konu daha var. İlk müracaat yeriniz polis olmamalı. Cumhuriyet Savcısı olmalı.
Şunu ekleyeyim sakın karar çıkmadan müdahalede bulunmayın yoksa size patlar olay.

rodmi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Note 10s
Konular
2
şifreyi kırmaya falan çalışmayın oldu ki kırdınız ve önemli delillere ulaştınız bunun bir anlamı olmayacaktır

Üst Alt