Veee huzurlarınızda Xiaomi MI5

Xiaomi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve 2. faza geçtiğini açıkladığı MI5’e ait ilk görüntüler basına sızdı. Fotoğrafa bakldığında MI5’ın MI4’e kıyasla çok daha ince bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Kulislerdeki dedikodulara kulak verecek olursak, MI5 modeli Snapdragon 805 işlemciye, Quad HD panele ve 3GB RAM’e sahip olacak. Ürünün önümüzdeki yıl duyurulması ve satışa çıkması beklendiğini göz önüne aldığımızda, piyasaya sürülecek yeni teknolojik ürünlere bağlı olarak MI5’in bu özelliklerinin değişebileceğini de unutmamak gerekir. 

[font=Arial, sans-serif]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI5'in diğer fotoğraflarına bakmak için 

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Cvp: Veee huzurlarınızda Xiaomi MI5

Çerçeveleri Mi3'ten daha ince gözükmedi bana. Kenarlara bakarsanız daha koyu renkte bir çerçeve görürsünüz. Orası ekran değil. Bu şekilde siyah yaparak göz yanılması yaratıyorlar, ama ekran açıldığında kolay anlaşılıyor. Bir de bu sadece ön panel. Bunu çevreleyecek kasanın bir çerçevesi de olacaktır.

Snapdragon 805 diye Phonearena yazmış, ama kaynağı nedir anlayamadım. Sızıntıyı yapan kaynakta sadece fotoğraflar verilmiş.

http://weibo.com/2434549684/Bwe3adtj1?mod=weibotime#_rnd1415966906611

Snapdragon 810 olacağına dair haberler de var. Xiaomi'nin ilk kullananlardan biri olacağına dair... Özellikle 2K ekran ile Snapdragon 805'in hiç anlamı kalmıyor.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Tasarım bu sefer de HTC One'a mı benzemiş yoksa bana mı öyle geldi... :??:

@Guaire hocam kaynak'ta ekran açık şekilde başka bir resim daha var... Üzerinde oynama yapılmış bir resim ama umarım bu derece ince bir çerçeve yapmayı başarırlar. :)

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

cantara pid=12944 dateline=1415979690' Alıntı:
Tasarım bu sefer de HTC One'a mı benzemiş yoksa bana mı öyle geldi... :??:

@Guaire hocam kaynak'ta ekran açık şekilde başka bir resim daha var... Üzerinde oynama yapılmış bir resim ama umarım bu derece ince bir çerçeve yapmayı başarırlar. :)
Aslında biraz HCT One'a ve biraz da Huawei Ascend P7'ye benzemiş. İncelik mevzusuna gelince: Benim haberde ifade ettiğim yükseklikti. Yani telefonun arka yüzeyi ile ön yüzeyi arasındaki mesafe küçültülmüş, inceltilmiş gibi geldi bana. @Guaire arkadaşımız ise ekranın genişliğine vurgu yapmış. Yani başka bir noktaya temas etmiş. Tabii tüm bu söylediklerimiz bir sızıntı üzerinden yapılan yorumlar ve üstelik fotoğraflarda cihazın boyutları (özellikle yüksekliği) çok da net görünmüyor. Dahası bu telefonun MI5 adıyla değil, MI4S adıyla piyasa sürüleceğini ifade eden kaynaklar da var. Yani bekleyelim ve görelim. Tabii belli ki yine canlısını görmek çok azımıza nasip olacak, malum burada halen satışları yok ve bir yıldan kısa sürede (ki bu en iyi ihtimal) ülkemizde satışa başlamaları da ihtimal dahilinde görünmüyor. :ninja::@:ninja:  Eh malum, kimse gelip buradaki akıllara ziyan gümrük vergileri/prosedürleri ile uğraşmak istemiyor. Ayrıca Brezilya, Rusya, Arjantin gibi milyonlarla ifade edilen telefon tüketiminin olduğu ülkeler dururken, bize öncelik vermeleri mantıksız. Çünkü Xiomi büyük pazarlarda (özellikle Asya ülkelerinde) etkin olup sermaye biriktirmeye ve atılım yapmaya odaklanmış durumda. Hal böyle olunca Türkiye adamlar için küçük bir lokma ve onların atılım yapmaları için ihtiyaç duydukları satışları sağlayacakları öncelikli pazarlardan değil bence. Keşke olsaydı...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Telefon boyutlarını yani ebatlarını büyütmesinler de, başka birşey istemem. :)
Mi4 şuan benim için ideal boyutlarda.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23

Yazdığımı editlemiyorum, Mi4 yazacağıma Mi3 yazmışım :huzurlu:

Mi3'ün çerçeveleri dillere destan.

@golgeadamm

Evet, ben kenarlarından bahsettim. Aynı tasarıma farklı donanımla gelirse Mi4s, yeni bir tasarımla gelirse Mi5 olur sanırım.

Arjantin zaten yok Xiaomi'nin gündeminde, gelecek yıla sarkacağı kesin gibi, ama 1 yıl kadar uzun sürmez herhalde. O kadar da cılkını çıkarmazlar sanıyorum. Donanımhaber'de bu ay içerisinde şirketin kuruluşunun Resmi Gazete'de ilan edileceğini söyleyen birisi vardı.

Türkiye'den daha küçük pazarlara girdiler.

Sızıntıdaki fotoğraflarda çerçeveleri belirginleştirdim. Göz kararı en az 2,5mm var gibi gözüküyor. Bir de bu sadece ön panel. Bunu bir çerçeveye oturtacaklar.

Bir de forumu tam öğrenemedim, etiketleme otomatik oluyor mu?

teardrop2882

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
1

golgeadamm pid=12938 dateline=1415959250' Alıntı:
Xiaomi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve 2. faza geçtiğini açıkladığı MI5’e ait ilk görüntüler basına sızdı. Fotoğrafa bakldığında MI5’ın MI4’e kıyasla çok daha ince bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Kulislerdeki dedikodulara kulak verecek olursak, MI5 modeli Snapdragon 805 işlemciye, Quad HD panele ve 3GB RAM’e sahip olacak. Ürünün önümüzdeki yıl duyurulması ve satışa çıkması beklendiğini göz önüne aldığımızda, piyasaya sürülecek yeni teknolojik ürünlere bağlı olarak MI5’in bu özelliklerinin değişebileceğini de unutmamak gerekir. 

[font=Arial, sans-serif]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI5'in diğer fotoğraflarına bakmak için 

eğer 805 gelecekse olmamış ama bence xioami mi4 801 ile geldi ve canı biraz yandı temmuz ayında 805 li tel beklenirken 801 ile geldiği için.Bu yüzden bence 810 ile gelecekdir ve bu yöndede dedikodular var.
tasarım olaraksa olmuş ama birde kalınlığını görmek gerek.ekran 5.5 inç gibi geldi bana o konuda bir şey yokmu
son olaraksa hem ülkemize geliş zamanı hemde bu ürünün ülkemizde kaç paradan satılacağı çok önemli

Üst Alt