Soru Vdsl Adsl Modem

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Hocalarım öncelikle merhaba. Şuan 16mbps internet kullanıyoruz modemimiz adsl2+ modem ve 72 mbpsye kadar destekliyor (Modeli Airties Air 5341). Altyapı desteklediği için vdsle geçmek istiyoruz 35 mbps hıza bunun için vdsl uyumlu modem gerektiği söyleniyor. Şuanki modemimizde 35mbps hız alamaz mıyız ? Malum modem fiyatları ...

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
Ben Superonline kullanıyorum, pakete uygun modemi zaten kendileri getirip kuruyor. Bu şekilde halledebilirsiniz sanırım.

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
11
Modemin adsl modem, 72mb destek dediği ağ içi hız, yani internet hizi değil. Adsl internet hızı olarak maksimum 16 megabit internet hızı destekler. Vdsl modem almanız gerek, vdsl modem alınca 100 megabite kadar destekler. Yani o modemle maksimum 16 alabilirsiniz.. ikinci el çok uyguna var vdsl, modemde ikinci olmasi farketmiyo, yine airties modem alabilirsiniz hocam, kalitelidir.

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Melisa38, fiber altyapısı yok hocam maalesef
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

snn53, Hocam çok teşekkür ederim gerçekten baya araştırdım şu bilgiyi bulamadım bir türlü. Çok sağolun 🤚🏻

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
Modem dahil olan bir ISS tercih etmenizi öneririm şahsen. Uğraşmak gerekmez^^

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
11
Hiç modem desteğine girme bence, ekstra fatura odeyeceksin, eğer internet sağlayicindan memnunsan ikinci el bi vdsl modem, hattini da yukselt devam et. Tavsiyem türknet, hattinin kapasitesinin en yukseğini veriyor. Benim altyapım 80 megabit, rahatlıkla 80-85 arası geliyor.

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Melisa38, Vodafone düşündük o yüzden de bakalım teşekkür ederiz :)

snn53, mevcut Türk Telekom kullanıyoruz hocam maalesef çok pahalı ve hızlar düşük. Millenicom Speednet Türknet geçmeyi düşünüyorum da aile evi olduğu için biraz tedirgin oluyorum maalesef. Türknette bir sıkıntı olunca karşıda muhattap insan bulamama durumu geriyor. Onun dışında yılbaşında zam gelecek sanırım ona da ne kadar olur kestirmesi zor. Altyapı da 53 mbps destekliyor

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
11
Melisa38, Vodafone düşündük o yüzden de bakalım teşekkür ederiz :)

snn53, mevcut Türk Telekom kullanıyoruz hocam maalesef çok pahalı ve hızlar düşük. Millenicom Speednet Türknet geçmeyi düşünüyorum da aile evi olduğu için biraz tedirgin oluyorum maalesef. Türknette bir sıkıntı olunca karşıda muhattap insan bulamama durumu geriyor. Onun dışında yılbaşında zam gelecek sanırım ona da ne kadar olur kestirmesi zor. Altyapı da 53 mbps destekliyor
Hocam türk telekom aşırı pahalı, turknette muhattap durumu eskisinden daha iyi. Yani eğer altyapında sorun yoksa stabil internetin çalışıyorsa hiç düşünme türknete geç 5 senedir türknet kullanıyorum hiç sıkıntı çekmedim, sadece yeni eve taşındım port yoktu telekomla hallettim işimi onlara söyledim yaptılar, onun dışında kesinlikle fiyat performans olarak türknet en iyisi. 99 lira tek fiyat sanırım şuan ben 95 ödüyörum. Rahatlıkla 50-55 megabit alırsınız eğer altyapı 53 ise.

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
snn53, Türk Telekomdan geçeceğim için onun altyapısını kullananlara geçiş yapmak istiyorum ben de. Taahhüt bitmesine de az kaldığı için çabucak geçmek istiyorum port kaybetmeden. Peki Türknetin yılbaşı zammı ne kadar olur acaba hocam çok uçuk fiyatlar vermek de istemiyoruz

snn53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
mi10t
Konular
11
snn53, Türk Telekomdan geçeceğim için onun altyapısını kullananlara geçiş yapmak istiyorum ben de. Taahhüt bitmesine de az kaldığı için çabucak geçmek istiyorum port kaybetmeden. Peki Türknetin yılbaşı zammı ne kadar olur acaba hocam çok uçuk fiyatlar vermek de istemiyoruz
Hocam şuan ne kadar ödüyorsunuz bilmiyorum fakat turknet 5 veya 10₺ zam koyar her sene yaptığı gibi, 105-110₺ civarı olur eğer insafsızlıkları tutmazsa :D Ayrıca zaten tüm sağlayıcılar Telekom altyapısı kullanıyor, yani tüm kablolar telekomun :D turknetin kendi altyapisi olan belirli yerler de var fakat çok az onada bakabilirsiniz. Oyleyse eğer daha iyi direk 100 megabit verir aynı fiyata.

Üst Alt