Yardım Vakıfbank Mobil bankacılık güvenlik sorunu şüpheli işlem

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Güvenlik
Konular
39
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Mi 8 SE China Stable V12.5.1.0.QEBCNXM
Telefon Modeli
Mİ 8 SE
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar.

Mİ 8 SE Cihazım var. yurt dışı telefonum (mi 11 ultra) kapalı olduğu için geçici olarak Mİ 8 SE kullanıyorum. Cihaz da Mi 8 SE China Stable V12.5.1.0.QEBCNXM Rom var ve instagram, whatsap ve bankacılık uygulamalarım dışında nerdeyse uygulama yok çünkü cihazın sadece internetini yurt dışı telefonuma paylaşıp bütün işlerimi asıl telefonum olan mi 11 ultradan yapıyorum.

2 hafta önce vakıf bank mobil bankacılığıma bloke konuldu. Bloke sebebi güvenlik gerekçesi şüpheli işlem dendi.
2 gün önce yine aynı şey başıma geldi. Müşteri hizmetlerini aradığımda hesabınızdan şüpheli bir para transferi yapılmaya çalışılmış ve güvenlik gerekçesi ile mobil bankacılığa bloke konulmuş. Fakat şubeye gittiğimde mobil bankacılık birimi bloke sebebi olarak cihazımda bir güvenlik açığı olduğunu bu sebeple bloke konduğunu belirtti ve gişe görevlisi zararlı bir yazılımın telefonunun ekranını izliyor olabilir ve şifrenizi görmüş olabilir bu yüzden otomatik bir bloke konulmuş olabilir dedi. bloke konulan saat dakikalarda telefonu hiç bir şekilde kullanmıyordum. Bende virüs bulaşmış olabilir diye güvenlik amaçlı cihazı Twrp üzerinden Wipe - format daya - Yes diyerek sıfırladım.

size sormak istediğim konu ise şu; Ben telefonumu Wipe - format daya - Yes diyerek sıfırladığımda virüs varsa silinmiş midir?
Eğer silinmedi ise ne gibi bir yol izlemem lazım ve güvenlik önlemi olarak hangi önlemleri almam gerekir?

Violonist

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Feyyaz
Cihazım
RN 13 pro 5g
Konular
6
Vakıfbanka ait bütün şifrelerinizi değiştirilebilirsiniz, program, atm vs. bir de internetten alış veriş mail order gibi seçenekleri de ihtiyacınız olunca açıp geri kapatın

Oyla:

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Güvenlik
Konular
39
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vakıfbanka ait bütün şifrelerinizi değiştirilebilirsiniz, program, atm vs. bir de internetten alış veriş mail order gibi seçenekleri de ihtiyacınız olunca açıp geri kapatın
Teşekkür ederim hocam. Alışveriş için zaten sürekli sanal kart kullanıyorum asıl kredi kartım İnternete kapalı. Hesaptan para çekeceğim zaman da qr kod ile çekiyorum benim sorunum biraz daha Mobil bankacilik ile ilgili inşallah bidaha yaşamam.

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
20
Son zamanlarda bütün bankalarda bir güvenlik yazılımı güncelleme furyası başladı. Bootloader kilidi durumundan root/rom/jailbreak/magisk tarzı resmi olmayan bütün durumlara karşı bir önlem almaya çalışıyorlar. Zamanla belirli bir sisteme oturacaktır. Şu an için kişiden kişiye değişen önlemler var. Kimisini direk bloke etmişler, kimisine şu tarihe kadar resmi cihaza geçiş yapın diyerek son tarih vermişler, kimisine sadece uyarı bildirimi gitmiş.

Sorunuza gelirsek yaşadığınız durum bankanın stardart bir prosedürü... Şubede size söylenen güvenlik açığı sanırım BL açık olması veya root olması

Oyla:

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Güvenlik
Konular
39
Son zamanlarda bütün bankalarda bir güvenlik yazılımı güncelleme furyası başladı. Bootloader kilidi durumundan root/rom/jailbreak/magisk tarzı resmi olmayan bütün durumlara karşı bir önlem almaya çalışıyorlar. Zamanla belirli bir sisteme oturacaktır. Şu an için kişiden kişiye değişen önlemler var. Kimisini direk bloke etmişler, kimisine şu tarihe kadar resmi cihaza geçiş yapın diyerek son tarih vermişler, kimisine sadece uyarı bildirimi gitmiş.

Sorunuza gelirsek yaşadığınız durum bankanın stardart bir prosedürü... Şubede size söylenen güvenlik açığı sanırım BL açık olması veya root olması
Bana da bankanın bir şeyler denediği izlenimi doğdu bankaya sorduğumda bizim tarafımızda herhangi bir sorun yok dendi. BL kilidim açık ve çin rom yüklü ( global rom olmadığı için) ama bir root işlemim yok. şuan cihazı sıfırladım ve sadece vakıfbank uygulaması yüklü bakalım yine olacak mı. Yine aynı durum yaşanırsa bankanın dediğiniz gibi bir güvenlik güncellemesi durumu mevcut olabilir.
Teşekkür ederim cevabınız için. yn~~

Oyla:

Woofgoo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samil
Cihazım
Mi8 Se
Konular
1
Bana da bankanın bir şeyler denediği izlenimi doğdu bankaya sorduğumda bizim tarafımızda herhangi bir sorun yok dendi. BL kilidim açık ve çin rom yüklü ( global rom olmadığı için) ama bir root işlemim yok. şuan cihazı sıfırladım ve sadece vakıfbank uygulaması yüklü bakalım yine olacak mı. Yine aynı durum yaşanırsa bankanın dediğiniz gibi bir güvenlik güncellemesi durumu mevcut olabilir.
Teşekkür ederim cevabınız için. yn~~

Merhaba, biz de 2 adet mi 8 se var. Birinde 10.3.2.0 kurulu diğerinde custom rom var.
2 hafta önce aynı şekilde 2 telefondaki Vakıfbank uygulamaları bloke oldu. Şubeye gidip bloke kaldırdım, ertesi gün tekrar bloke oldu. Tekrar bloke iptali yaptırdık. Ertesi gün yine bloke oldu. Her gün tarama yapılıp güvensiz görülen cihazlar bloke ediliyor büyük ihtimalle. Son kez bloke iptali yapınca webten girmeye başladım. Talep açmıştım, açtığım talebe işletim sistemi üzerinde değişiklik yapılan cihazlardan mobil bankacılık kullanılmayacaktır cevabı geldi.

Webten girmeye devam ediyorum.

Başka bir hiç banka da sorun yaşamıyorum.
Siz de son durum nedir?

Oyla:

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Güvenlik
Konular
39
Merhaba, biz de 2 adet mi 8 se var. Birinde 10.3.2.0 kurulu diğerinde custom rom var.
2 hafta önce aynı şekilde 2 telefondaki Vakıfbank uygulamaları bloke oldu. Şubeye gidip bloke kaldırdım, ertesi gün tekrar bloke oldu. Tekrar bloke iptali yaptırdık. Ertesi gün yine bloke oldu. Her gün tarama yapılıp güvensiz görülen cihazlar bloke ediliyor büyük ihtimalle. Son kez bloke iptali yapınca webten girmeye başladım. Talep açmıştım, açtığım talebe işletim sistemi üzerinde değişiklik yapılan cihazlardan mobil bankacılık kullanılmayacaktır cevabı geldi.

Webten girmeye devam ediyorum.

Başka bir hiç banka da sorun yaşamıyorum.
Siz de son durum nedir?
sorun bende de aynı diğer banka uygulamalarımda sorun yok ama vakıfbank bloke koyuyor 2 defa başıma geldi. daha sonra telefonu komple sıfırladım ve sadece vakıfbank uygulamasını kurdum. şimdi tekrar kapanmadı ama dediğiniz gibi bir durum varsa eu rom olduğu için yine bloke gelecektir.

Oyla:
Üst Alt