Sohbet Uzun zaman sonra 13 Ultra ile xiaomiye geri döndüm

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Yaklaşık 1.5 sene önce mi note 10dan Huawei P40 proya geçmiştim. Bugün itibariyle 13 Ultra ile xiaomiye geri dönüş yaptım. Herkese yeniden Selamlar 🙂🖐️

Seckinsahin34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Seçkin
Cihazım
Redmi note 9s
Meslek
Yönetmen
Konular
10
Huawei'de havalar nasıl :)

Kamera konusunda Huawei'den memnun kalacağımı bildiğim için karar kara düşünüyorum ama son kertede Huawei kullanmak nasıl bir durum hiç bilgim yok. Bir kullanıcı olarak google'sız telefon kullanmak nasıl bir his?

Bir de xiaomi 13 ultra nasıl hissettiriyor? İyi bir kamera diyebilir miyiz?

Deneyimlerini paylaşırsan çok sevinirim

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Huawei'de havalar nasıl :)

Kamera konusunda Huawei'den memnun kalacağımı bildiğim için karar kara düşünüyorum ama son kertede Huawei kullanmak nasıl bir durum hiç bilgim yok. Bir kullanıcı olarak google'sız telefon kullanmak nasıl bir his?

Bir de xiaomi 13 ultra nasıl hissettiriyor? İyi bir kamera diyebilir miyiz?

Deneyimlerini paylaşırsan çok sevinirim
Huaweinin kamerasından pil tüketiminden çok memnundum ama artık güncel bir cihaza geçmem gerektiği için kamerası iyi bir cihaz olan 13 ultrayı tercih ettim. İmkanım olsaydı alacağım tek cihaz yine Huawei P60 Pro olacaktı ama çok pahalı. Bende P40 Proyu iyi bir fiyata satıp uyguna bulduğum 13 ultrayı aldım. Google hiç problem değil artık huawei'de çünkü Gbox diye bir yardımcı uygulama var onunla her türlü hallediliyor google uygulamaları. Kaldı ki eksikliğini hissetmiyorum çünkü ben hep harici apklar yüklüyorum. Yalnız iki gün önce bir haber okudum harmonyS artık tamamen Android çıtası altından çıkacakmış ne kadar doğru bilmiyorum ama bu Huawei cihazların artık tamamen tercih edilmeme nedeni olur tıpkı yıllar önce nokianın yaptığı gibi. (Windows işletim sistemli cihazları gibi) 13 ultraya gelince kamerasından çok çok memnunum çok beğendim. Açı, estantane,uygun zaman gibi seçenekleri iyi değerlendiren birinin elinde profesyonel kameraya dönüşür. DXOMARK'tan 140 puan almış olabilir ama onlar işin çok çok profesyonel boyutlarını inceledikleri için böyle bir sonuç çıkıyor. Birde 13 ultrada en çok hoşuma giden 50mp modunda 2x 3.2x ve 5x zoom yapabiliyor olması. Ben daha önce bunu başka bir cihazda görmedim. Yada ben denk gelmedim bilmiyorum ama muazzam bir şey. Kayıpsız yakın fotoğraflar çekmeye yarıyor. Huawei'de dediğim gibi Androidden vazgeçecekse tercih edilmemeli bu saatten sonra. Xiaomi 13 ultrayı da tavsiye ederim kesinlikle 🙂

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Aramıza hoş geldin hocam cihazın şu anda canımı sıkan yanlarından 2 tanesi kılıf ve ekran koruyucusu oldu
Tekrardan hoşbulduk kardeşim. Fabrikasyon olarak üzerinde gelen koruyucuyu kullanıyorum. Kılıfta bir telefoncudan 80 TL'ye siyah kamera korumalı bir kılıf aldım. Kamerası muazzam zaten 2 yıl mi note 10 kullanmıştım onunlada harika kareler çekiyordum. Son yıllarda çıkan kameralar DLSR seviyesinde. Teknoloji cidden baş döndürücü bir hızla ilerliyor.

Seckinsahin34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Seçkin
Cihazım
Redmi note 9s
Meslek
Yönetmen
Konular
10
Huaweinin kamerasından pil tüketiminden çok memnundum ama artık güncel bir cihaza geçmem gerektiği için kamerası iyi bir cihaz olan 13 ultrayı tercih ettim. İmkanım olsaydı alacağım tek cihaz yine Huawei P60 Pro olacaktı ama çok pahalı. Bende P40 Proyu iyi bir fiyata satıp uyguna bulduğum 13 ultrayı aldım. Google hiç problem değil artık huawei'de çünkü Gbox diye bir yardımcı uygulama var onunla her türlü hallediliyor google uygulamaları. Kaldı ki eksikliğini hissetmiyorum çünkü ben hep harici apklar yüklüyorum. Yalnız iki gün önce bir haber okudum harmonyS artık tamamen Android çıtası altından çıkacakmış ne kadar doğru bilmiyorum ama bu Huawei cihazların artık tamamen tercih edilmeme nedeni olur tıpkı yıllar önce nokianın yaptığı gibi. (Windows işletim sistemli cihazları gibi) 13 ultraya gelince kamerasından çok çok memnunum çok beğendim. Açı, estantane,uygun zaman gibi seçenekleri iyi değerlendiren birinin elinde profesyonel kameraya dönüşür. DXOMARK'tan 140 puan almış olabilir ama onlar işin çok çok profesyonel boyutlarını inceledikleri için böyle bir sonuç çıkıyor. Birde 13 ultrada en çok hoşuma giden 50mp modunda 2x 3.2x ve 5x zoom yapabiliyor olması. Ben daha önce bunu başka bir cihazda görmedim. Yada ben denk gelmedim bilmiyorum ama muazzam bir şey. Kayıpsız yakın fotoğraflar çekmeye yarıyor. Huawei'de dediğim gibi Androidden vazgeçecekse tercih edilmemeli bu saatten sonra. Xiaomi 13 ultrayı da tavsiye ederim kesinlikle 🙂
Teşekkür ederim paylaştığın için.

P60 pro serisinde hatta sanırım mate 50 pro'da da sürekli değişken diyafram var.

Xiaomi 13 ultra'da da var ama iki diyafram değeri arasında istediğin gibi ayar yapamıyorsun. En düşük diyafram ve en yüksek diyafram olarak 2 seçenekten birini tercih etmen gerekiyor.

Testlerde de izlediğim kadarıyla P60 pro bu konuda "fotoğrafçı" özelliğini göstermiş. Az da olsa çekilen fotoğraflarda kontrast değerleri daha çok hoşuma gitti.

Ama dediğin gibi artık Huawei risk gibi duruyor. Ucuz olsa neyse de bunca parayı riske atmak mantıklı değil.

Mi 11 ultra çok düşündüm. Malum xiaomi ön kamerası can sıkıcı biraz. En azından ana kameralarla selfie çekme imkanı tanıyor diye. Ama o telefonda da aşırı ısınma sorunu okudum. Herkes aynı şeyi yazmış söylemiş. Gözardı edilecek kafar küçük bir sorun değil belli ki.

Tabi bir de yurtdışı kaçak telefon alacağım. Bunun kaydını yaptırsam saçma bir para ödeyeceğim. Yaptırmasam telefon açılacak, müdahale edilecek ana karta vs. O da biraz kafamı karıştırıyor.

O yüzden biraz kullanıcı deneyimi okumak istiyorum belki daha kolay karar verebilirim diye.

Üst Alt