Yardım Uygulama sorunu

Mehmet414

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
Merhaba, yeni farkettigim bir sorun hakkında yazıyorum. Telefonda bazen bir uygulamayı açmak isterken o uygulama donmaya başlıyor ve ekran siyah kalıyor. Kapatip başka uygulama deneyincede aynısı oluyor. Yani uygulamalar kısa bir süre (15-20 saniye) yanıt vermiyor. Sorunu ne olabilir veya başına gelen var mı,? Telefon yurt dışı ve Format atıldı.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Merhaba, yeni farkettigim bir sorun hakkında yazıyorum. Telefonda bazen bir uygulamayı açmak isterken o uygulama donmaya başlıyor ve ekran siyah kalıyor. Kapatip başka uygulama deneyincede aynısı oluyor. Yani uygulamalar kısa bir süre (15-20 saniye) yanıt vermiyor. Sorunu ne olabilir veya başına gelen var mı,? Telefon yurt dışı ve Format atıldı.
Bu tamamen yazılım ile alakalı bir sorun. Temiz bir kurulum ile mevcut romu yeniden yükleyin. Format data ve 4 wipe yaparak yükleme yapın.

Mehmet414

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
Bu tamamen yazılım ile alakalı bir sorun. Temiz bir kurulum ile mevcut romu yeniden yükleyin. Format data ve 4 wipe yaparak yükleme yapın.
Teşekkür ederim bilgi için. Yalniz IMEI gider korkusu var ve daha sonra deneyeceğim. 12.1.4 global yüklü yine aynı 12.1.4 mü yuklemem lazım yoksa herhangi bir rom da olur mu. Tavsiye Romada açığım

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Cihaziniza android surumune uygun twrp root yukleyip twrp backuptan efs yedegi alip pcde saklayin. İstediginiz romu yukleyin cihaz uzerinden sifirlama yapmadiginiz muddetce rom kurulumunda imei gitmez.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Teşekkür ederim bilgi için. Yalniz IMEI gider korkusu var ve daha sonra deneyeceğim. 12.1.4 global yüklü yine aynı 12.1.4 mü yuklemem lazım yoksa herhangi bir rom da olur mu. Tavsiye Romada açığım
İmei gitmesi için cihaz ayarları altındaki fabrika verilerini sıfırla seçmeniz gerekiyor. Bunun haricinde, twrp üzerinden yapacağınız işlemlerde imei silinmez korkmayın. Global romlardan ekseriyetle memnun değil kimse. Önerim, XiaomiEu rom, yada Endonezya romdan yana olur.

Mehmet414

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
Efs yedeği IMEI yedegi manasına geliyor değil mi? Yani bir sorun olursa twrpden efs yedeğini yükleyeceğim değil mi ? Tahminimce İnstalldan yüklenir herhalde

Bir kaç yerde okudum. Rom değişikliği veya Eu rom geçersem bu ön kamera çalışmamaya başlayan kullanıcılar gördüm.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Efs yedeği IMEI yedegi manasına geliyor değil mi? Yani bir sorun olursa twrpden efs yedeğini yükleyeceğim değil mi ? Tahminimce İnstalldan yüklenir herhalde

Bir kaç yerde okudum. Rom değişikliği veya Eu rom geçersem bu ön kamera çalışmamaya başlayan kullanıcılar gördüm.
Bunu ancak yükleyeceğiniz romun konusundan öğrenebilirsiniz. Endonezya romda böyle bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, çünkü stock romdur. Ama Eu rom için bunu garanti edemem. Denemek gerekiyor. Efs yedeği, dediğiniz gibi imei yedeğidir ve twrp üzerinden dediğiniz şekilde yüklenebilir.

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4

Evet efs imei yedegidir. Twrp restoreden geri yuklenir aldiginiz efs yedegi. Yukleyeceginiz rom konusundaki kullanici yorumlarini inceleyin.

Mehmet414

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9t
Konular
16
Bunu ancak yükleyeceğiniz romun konusundan öğrenebilirsiniz. Endonezya romda böyle bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, çünkü stock romdur. Ama Eu rom için bunu garanti edemem. Denemek gerekiyor. Efs yedeği, dediğiniz gibi imei yedeğidir ve twrp üzerinden dediğiniz şekilde yüklenebilir.
Miunun sitesinde Endonezya romunu bulamadım. Rica etsem indirme Linki verebilir misiniz

Üst Alt