Yardım USB Dosya Aktarımı ve Güncelleme Hk.

ehkarakus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Merhaba,
Cihazımda USB bağladığımda şarj alıyor fakat dosya aktarımı veya fastboot gibi diğer fonksiyonları kullanamıyorum. (Telefon şarj olmuyordu tamirden sonra oldu) Cihazda MIUI 12.0.4 yüklü ve 12.5 güncellemeye çalışıyorum recivery den ancak GÜNCELLEME DOĞRULANAMIYOR BU KARARLI ROM YÜKLENEMİYOR yazıyor ve güncelleywmiyorum. Otomatik güncelleme de almıyor. Ne yapmam gerekir?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-05-05-22-46-55-596_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2022-05-05-22-46-55-596_com.android.updater.jpg
    143 KB · Görüntüleme: 29

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Merhaba,
Cihazımda USB bağladığımda şarj alıyor fakat dosya aktarımı veya fastboot gibi diğer fonksiyonları kullanamıyorum. (Telefon şarj olmuyordu tamirden sonra oldu) Cihazda MIUI 12.0.4 yüklü ve 12.5 güncellemeye çalışıyorum recivery den ancak GÜNCELLEME DOĞRULANAMIYOR BU KARARLI ROM YÜKLENEMİYOR yazıyor ve güncelleywmiyorum. Otomatik güncelleme de almıyor. Ne yapmam gerekir?
Öncelikle usb kabloyu cihaza bağladığınızda usb seçenekleri çıkar ordan dosya aktarımını seçince bilgisayarın algılaması lazım. Eğer görmüyorsa muhtemelen driverlar hatalı yüklenmiştir bilgisayara.

ehkarakus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Öncelikle usb kabloyu cihaza bağladığınızda usb seçenekleri çıkar ordan dosya aktarımını seçince bilgisayarın algılaması lazım. Eğer görmüyorsa muhtemelen driverlar hatalı yüklenmiştir bilgisayara.
USB seçenekleri hiç çıkmıyor. Bilgisayarda aygıt yöneticisinde de donanımda hiç bir değişiklik olmuyor.

Hakkı21

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hakkı
Cihazım
Mi 8 SE
Konular
6
aynı durum bende de mevcut maalesef.

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
USB seçenekleri hiç çıkmıyor. Bilgisayarda aygıt yöneticisinde de donanımda hiç bir değişiklik olmuyor.
Geliştirici seçeneklerinde varsayılan usb modunu dosya aktarımı olarak seçip deneyin
Ayrıca telefonunuzun sorunu neydi ve neden tamire verildi?

ehkarakus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Geliştirici seçeneklerinde varsayılan usb modunu dosya aktarımı olarak seçip deneyin
Ayrıca telefonunuzun sorunu neydi ve neden tamire verildi?
Şarj almıyordu. Geliştirici seçeneklerini de denedim malesef donanımsal bir sorun sanırım.

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Şarj almıyordu. Geliştirici seçeneklerini de denedim malesef donanımsal bir sorun sanırım.
Peki bu sorunu yaşamadan önce telefonu usb ile pc ye bağlayıp dosya aktarımı yapabiliyormuydunuz?

ehkarakus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Peki bu sorunu yaşamadan önce telefonu usb ile pc ye bağlayıp dosya aktarımı yapabiliyormuydunuz?
Evet, hem evdeki hem de ofisteki bilgisayarımdan bağlayabiliyordum. Dolayısıyla driver sorunu da yok sanırım. (Recovery den 12.0.4 son sürümü indir deyip tekrar kurabiliyorum ama 12.5 e geçemiyorum)

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Evet, hem evdeki hem de ofisteki bilgisayarımdan bağlayabiliyordum. Dolayısıyla driver sorunu da yok sanırım. (Recovery den 12.0.4 son sürümü indir deyip tekrar kurabiliyorum ama 12.5 e geçemiyorum)
Hocam kime yaptırdıysanız cihazı götürüp sorununuzu söyleyin, muhtemelen sadece soketi değiştirmiştir, ya taktığı soketin data pinleri arızalıdır yada soketi karta lehimlerken data yollarını yakmış olabilir.

ehkarakus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
4
Hocam kime yaptırdıysanız cihazı götürüp sorununuzu söyleyin, muhtemelen sadece soketi değiştirmiştir, ya taktığı soketin data pinleri arızalıdır yada soketi karta lehimlerken data yollarını yakmış olabilir.
İlginize teşekkür ederim hocam

Üst Alt