Çözüldü USB/CD olmadan Kali Linux Kurulumu Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Null
Telefon Modeli
Null
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar,
Başlıkta da belirtmiş olduğum üzere, USB/CD olmadan Hard Disk kullanarak bir kurulum gerçekleştirmek istiyorum.
64 Bit .iso dosyası hazır bulunuyor ancak tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım. angel~~

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Power Data Recovery adlı programı denemenizi öneririm. Diskinizi windows kurulu bir pc ye takın. Bu programı kurup diskinizi taratın. ben bu şekilde 8-9 ay önce formatladığım / sildiğim verilere erişebildim.

Çıkmadık candan umut kesilmez. Denemenizi öneririm.

Hocam yanlışım varsa düzeltin, disk bölümünü işletim sistemi görmüyor da olabilir. Veri kurtarmaya girmeden bu bölümün sağlam olup olmadığını kontrol etmek gerek.

Oyla:

mavisular

::..Hayat Sınavdır..::
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sehmuz
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Öğretmen
Konular
36
Hocam yanlışım varsa düzeltin, disk bölümünü işletim sistemi görmüyor da olabilir. Veri kurtarmaya girmeden bu bölümün sağlam olup olmadığını kontrol etmek gerek.

Hayır yanlış değilsiniz Sakin61 hocam. Ben arkadaşın söylemlerini doğru varsayıp tavsiyede bulunmuştum...

Oyla:

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Sakin61 , mavisular Hocalarım teşekkürler ancak direkt olarak biçimlendirdim diski. Resim yedeklerimi önceden almıştım o aklıma geldi videoların bir kısmını HDD veri kurtarma programları sayesinde kurtarabildim gerisi hiç önemli değil benim için.

Oyla:

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Sakin61 , mavisular Hocalarım teşekkürler ancak direkt olarak biçimlendirdim diski. Resim yedeklerimi önceden almıştım o aklıma geldi videoların bir kısmını HDD veri kurtarma programları sayesinde kurtarabildim gerisi hiç önemli değil benim için.

Geçmiş olsun tekrar. Sorunun kaynağı tam olarak neydi? Umarım tavsiyem yüzünden değildir.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Geçmiş olsun tekrar. Sorunun kaynağı tam olarak neydi? Umarım tavsiyem yüzünden değildir.
Hayır hocam sorun benim yüzümden, disk 2 biçimlendirilecek ve kurulacak demiştim ancak ben başka ne hatası ettim bilemiyorum.. Windows'a geçiş yaptığımda acı gerçek çıktı ortaya. Keşke HDD'i çıkarsaydım öyle kursaydım. Benim için tek önemli olan şey Resimler ve Videolar idi. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim hocam. angel~~

Oyla:

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Hayır hocam sorun benim yüzümden, disk 2 biçimlendirilecek ve kurulacak demiştim ancak ben başka ne hatası ettim bilemiyorum.. Windows'a geçiş yaptığımda acı gerçek çıktı ortaya. Keşke HDD'i çıkarsaydım öyle kursaydım. Benim için tek önemli olan şey Resimler ve Videolar idi. Tavsiyeniz için ayrıca teşekkür ederim hocam. angel~~

Muhtemelen diskleri yapılandırırken seçeneklerde bir karışıklık oldu gibi duruyor geçmiş olsun :) Linux sarmadı sanırım :)

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Muhtemelen diskleri yapılandırırken seçeneklerde bir karışıklık oldu gibi duruyor geçmiş olsun :) Linux sarmadı sanırım :)
Hocam şahsi bilgisayarım olsa linux kuracağım sadece. Windows sarmamaya başladı :( Daha önceden veri kaybı yaşamamıştım ne demek olduğunu öğrenmiş oldum..

Oyla:

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Hocam şahsi bilgisayarım olsa linux kuracağım sadece. Windows sarmamaya başladı :( Daha önceden veri kaybı yaşamamıştım ne demek olduğunu öğrenmiş oldum..

Çok başıma geldi, 2007'de ilk linux deneyimim de tüm verileri kaybettim. Linuxtan geri windows'a geçtiğimde diski gösteremedim en sonunda bastım formatı :D halbuki dosya sisteminden dolayıydı.. O zaman anlayamıyorduk. Kısaca olur böyle şeyler, basit olsa da bilmediğin her şey zordur :)

Mesleki yazılımlara bağımlılık olmasa bende kullanıp öğrenmek istiyorum ama günümün büyük kısmı vindovz ortamında geçiyor malesef.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Çok başıma geldi, 2007'de ilk linux deneyimim de tüm verileri kaybettim. Linuxtan geri windows'a geçtiğimde diski gösteremedim en sonunda bastım formatı :D halbuki dosya sisteminden dolayıydı.. O zaman anlayamıyorduk. Kısaca olur böyle şeyler, basit olsa da bilmediğin her şey zordur :)

Mesleki yazılımlara bağımlılık olmasa bende kullanıp öğrenmek istiyorum ama günümün büyük kısmı vindovz ortamında geçiyor malesef.
Haklısınız hocam basit olsa da bilmediğimiz şeyler zor gelebiliyor angel~~

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt